Haberler

Musul: Irak'ta Etnik Çatışmalar

Irak'ta etnik gerginlik ülkenin her köşesine yansımış durumda. Ülkenin güneyindeki kentlerde bir çok Sünni'nin, Şii milisler tarafından yerlerinden zorla göç ettirildiği ifade edilirken, Irak'ın kuzeyindeki Musul'a da etnik gerginlik bir başka yönüyle yansıdı.

Irak'ta etnik gerginlik ülkenin her köşesine yansımış durumda. Ülkenin güneyindeki kentlerde bir çok Sünni'nin, Şii milisler tarafından yerlerinden zorla göç ettirildiği ifade edilirken, Irak'ın kuzeyindeki Musul'a da etnik gerginlik bir başka yönüyle yansıdı.

Musul merkezinde tehdit edilen bazı Kürt aileler, şehir dışındaki Faide bölgesinde kurdukları çadırlarda yaşıyor. 3 oğlu, 8 torunu ile bölgede yaşayan ve tehdit aldığını belirten 58 yaşındaki Muhammed Sofi Mevlut, "Sukurnebi pazarında hamallık yapıyordum. Bir kişi beni çağırdı ve 'Muhammed Kürdi'nin evi nerede?' diye sordu. Ben de onun gittiğini söyledim. Ondan sonra tekrar gelip, elime bir tehdit mektubu verdiler. Sonra onları Amerikalılar yakaladı. Sonra ben de korkudan evimi bırakıp buraya geldim. Her şeyimi bırakarak Musul'dan çıkmak zorunda kaldım" dedi. 32 yaşında 4 çocuk annesi Halime Hıdır Ömer isimli Iraklı ise, "Böyle bir yaşama olmaz. Bu kadar aile burada çölde çadırda yaşıyor. Hükümet bizi korusun. Direnişçiler bize tehdit mektubu verdi. Biz de korktuk, Musul'dan kaçtık" diye konuştu. 8 kişilik ailesiyle yaşayan 24 yaşında Hasan Abdullah Hüseyin de, "Evimizde oturuyorduk, 'ya çıkarsınız ya da sizi öldürürüz' dediler. Çocuklarımıza tehdit mektubu verdiler. Biz de kaçtık. Benim ailem 8 kişi. Hükümetin bize sahip çıkması lazım. Çocuklar da şu an okula gitmiyor. Bu sene okulsuz kaldılar. Bize 'ya 10 bin dolar verirsiniz, ya da buradan çıkarsınız. Kalırsanız patlatırız evinizi' dediler. Şu an buradayız" şeklinde konuştu.

Musul'un Kürt kökenli Vali Yardımcısı Hasro Goran, şehirde özellikle vatandaşların tehdit edildiğini ifade ederek, yeni güvenlik planı çerçevesinde yerlerinden edilen Iraklılar'ın tekrar evlerine döndürülmeye çalışılacağını söyledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title