Haberler

Vali Karaloğlu’na Eğitime Katkılarından Dolayı Teşekkür Plaketi

Güncelleme:

Muradiye İlçesindeki Esnaflar Devlet-Millet Kaynaşmasını Sağlayarak, Eğitime Yaptığı Hizmetlerden Dolayı Van Valisi Münir Karaloğlu'na Bir 'Teşekkür' Plaketi Verdi.

Muradiye ilçesindeki esnaflar devlet-millet kaynaşmasını sağlayarak, eğitime yaptığı hizmetlerden dolayı van valisi münir karaloğlu'na bir 'teşekkür' plaketi verdi.

Seracettin Avcı isimli esnaf ilçede esnaflık yapan 10 kişi ile birlikte Vali Münir Karaloğlu'nu makamında ziyaret etti. Van'a, özellikle de Muradiye ilçesine yaptığı eğitim yatırımlarından dolayı Vali Karaloğlu'na teşekkür eden Avcı, "Sizler göreve başladıktan sonra devlet-millet kaynaşmasını çok iyi sağladınız. Muradiye ilçesindeki eğitim hizmetlerine önem verdiniz. Kadın Kültür Merkezi ve Dinlenme Evi'nin açılması bizleri çok mutlu etti. Van'a Vali olarak atandıktan sonra yaptığınız çalışmalardan dolayı esnaflar olarak sizlere teşekkür ediyorum" dedi. Vali Karaloğlu da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek "Hepimiz insanız, 'marifet iltifata tabidir' diye mecellede bir kural var. Yapılan iyi şeyler takdir edilirse daha iyi şeyler yapılır" dedi.

-Van, Türkiye'nin Önemli Kent Merkezlerinden Bir Tanesi"

Van'ın Türkiye'nin önemli kent merkezlerinden biri olduğunu belirten Karaloğlu, kendisinin bunun farkında olduğunu ve bu kentte de Vali olarak görev yapmaktan mutlu olduğunu söyledi. Van'ı Vanlıyı sevdiğini dile getiren Karaloğlu, "Gücümüz yettiği, aklımızın erdiği kadar da bu kente hizmet etmeye çalışıyoruz. Yaptığımız hizmetlerin vatandaş tarafından da doğru algılanması, desteklenmesi bizim için çok önemli. Vatandaşın kabul etmediği, vatandaşın içselleştirmediği, vatandaşın destek vermediği bir etkinliğin başarıya ulaşacağı kanaatinde değilim.

Eğer vatandaş bizim yaptığımız bir projeyi doğru algılayıp destek vermezse başarılı da olamayız. Eğitimde Vali ne derse desin. Eğer vatandaş sizin söylediğinizi doğru anlayıp size destek olmazsa başarılı olmanız mümkün değil. Ama bugün Van'da esnaf çıkıp Valisine gidip eğitimden dolayı 'teşekkür' ediyorsa biz doğru yoldayız demektir.

Biz yıllardır bu bölgede bunun sıkıntısını çektik. Eğitim noktasında sorunları aşamadığımız için başka sorunlar yaşadık. Ama bugün siz gelmişsiniz eğitime verilen destekten dolayı bir ilin valisine teşekkür ediyorsanız, biz devlet olarak da, millet olarak da doğru yoldayız demektir. Bizim yaptığımız şeylerin sizin tarafınızdan doğru algılandıysa biz bu meseleleri artık çözeriz. Bu kentte eğitim problemi kalmaz. Ben buna inanıyorum. Ama siz bunu doğru algılamasaydınız, ben ne yaparsam yapayım bu sorunu çözme şansım olamazdı"

-"Muradiyeyi Eğitim Merkezi Yapmak İstiyoruz"

Muradiye'nin Van'ın önemli ilçelerinden biri olduğunu belirten Karaloğlu, konumu itibariyle de gelişmeye müsait ilçelerin başında geldiğini kaydetti. Devlet-millet işbirliğinin devam ettiği sürece çok daha iyi hizmetlerin yapılacağını anlatan Karaloğlu, Muradiye'ye yapılacak yeni eğitim yatırımları konusunda da müjdeler verdi.

Muradiye ilçesine Meslek Yüksek Okulu kurulması için çalışmalarının olduğunu ifade eden Karaloğlu, "Muradiye'de Meslek Yüksek Okulu'na mutlak ihtiyaç var. Bu konuda kimsenin şüphesi olmasın. Ancak Yüzüncü Yıl Üniversitemizin okul yapacak bütçesi yok. Hidro Elektrik Santrali yapan firmanın bize bir yüksek okul binası yapma sözü var.

Firma değişikliği oldu ama biz onlardan okul yapma sözünü aldık. İnşallah bu işi yaptıracağız. İnşallah bu yıl ilçe merkezine 2 yeni okul yapıyoruz. Bazı okulların şeklini değiştirmek istiyoruz. Farklı okullar getirmek istiyoruz. Muradiye'de eksik lise türlerini de tamamlamak istiyoruz. Geçen yıl Kız Meslek ve İmam-Hatip Lisesi yapıldı. Bu yıl Endüstri Meslek Lisesini de getirmek istiyoruz. 2 tane yeni ilköğretim okulu yapıp, merkezdeki YİBO'yu dönüştürmek istiyoruz. Amacımız Muradiye'yi eğitim merkezi yapmaktır" dedi.

-"Muradiye Şelalesini Ayağa Kaldırmak İstiyoruz"

Muradiye Şelalesi ile ilgili projeden de bahseden Karaloğlu, ancak projenin uygulanması için o bölgede arazisi olan vatandaşların metre kare birim fiyatlarının üzerinde fahiş fiyat istemelerinin çalışmaları aksattığını anlattı. Arazi sahiplerinin başkaları tarafından yanlış yönlendirildiğine inandığını ifade eden Karaloğlu, vatandaşların ikna edilmesi için Muradiyelilere görev düştüğünü kaydetti.

Vali Karaloğlu, Muradiye Şelalesi'nin proje sürecini ve gelinen son durum hakkında şunları kaydetti: "Biz orada kamulaştırma yapmak istedik. Meclisten de kararı çıkardık. Orada arazisi olan arkadaşlar birilerinin yardımıyla, yanlış yönlendirmesiyle 1 liralık yere, bizden 10 lira para istediler. Devlet bir yere girince illa da fiyatı yükseltmek durumda durumda değiliz. Biz oradaki arazinin metre kare birim fiyatı 1 lira iken, biz ona 1,5 lira verelim.

Ama bizden kimse 10 lira istemesin. Şuanda biz mahkemenin sonuçlanmasını bekliyoruz. Ama mutlaka biz o bölgeyi ele almamız lazım. O bölge Van'a gelen herkesin gelip görmesi gereken güzellikte bir yer. Orada tesislere, parka ihtiyacımız var. Şelalenin köprüsü ekonomik ömrünü tamamladı, o köprüyü yenilememiz lazım. Birgün insanlar orada düşecek diye endişelerimiz var.

Oradaki arazisi olan vatandaşları da sizler uyarın. Arazisinin değerini vermeyelim diye bir şey yok. Mutlaka bir değerini ödeyelim. Ama devletten kat kat üzerinden para istemesinler. Öncelikli olarak arazi meselesini çözmemiz lazım. Bunda da Muradiyelilerin yardımına ihtiyacımız var. Bu konuda destek bekliyorum. Biz geçen yıl bu sorunu çözmüş olsaydık bu yıl çalışmaların startını verecektik" diye konuştu.

Sıcak bir ortamda geçen ziyaret sonrası Seracettin Avcı isimli esnaf devlet-millet kaynaşmasını sağlayarak, eğitime yaptığı hizmetlerden dolayı esnaflar adına Van Valisi Münir Karaloğlu'na bir 'teşekkür' plaketi verdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title