Haberler

Mumcu'dan Ağar'a "Mülayim" Yanıtı

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, "Ovada Siyaset" Çıkışını Eleştirdiği DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar'ın "Adın Mülayim Sert Olsan Ne Olur" Sözlerine "Bu İş Çocuk Oyuncağı Değil. Net Olacaksınız, Berrak Olacaksınız. Ondan Sonra Anlayacak Millet Kim Mülayim, Kim Sert" Yanıtını Verdi.

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar’a “ovada siyaset” çıkışı ile ne söylediğini apaçık ortaya koyması çağrısında bulundu.

Mumcu, Van’dan Ankara’ya dönüşünde Esenboğa Havaalanı’nda gazetecilerin sorularını yanıtlarken DYP Lideri’nin kendisine yönelik “Adın Mülayim sert olsan ne olur” sözlerine cevap verdi.

“Sayın Ağar’ın ‘ovada siyaset’ tartışması sürüyor. Bu çerçevede yeni bir değerlendirmeniz olacak mı” sorusuna Mumcu, meselenin kişisel bir polemik konusu olmadığını söyledi.

“Mesele ülkenin bütünlüğüne ve güvenliğine ilişkin siyaset üretme ve çözüm bulma meselesidir” diyen Mumcu,

“Benim sayın Ağar’dan istediğim şey şudur. Ne söylediğini apaçık ortaya koysun” çağrısında bulundu.

Ağar’ın “ovada siyaset” sözlerine göndermede bulunan Mumcu, DYP Lideri’ne “Bunun genel af anlamına geldiğini söyleyen eleştiriler karşısında sessiz kalırsanız sizin bir kişilik tartışması açmaya hakkınız kalmaz” sözleriyle mesaj gönderdi. Mumcu, şöyle konuştu:

DÜZ OVADA SİYASETİN YÖNTEMİ NE?

“Tek söyleyeceğim şey şu, sayın Ağar polemiği uzatmanın lüzumu yok. Sayın Ağar ne diyor yani, ne öneriyor, ne yapalım şimdi. Çevirmeden, dolandırmadan ne öneriyor Türkiye’ye. Dağda silah sesleri olacağına düz ovada siyaset yapmanın yolu yöntemi nedir, söylesin. Gerçekten faydalanacağımız bir şey varsa hep beraber faydalanalım…

Bu iş çocuk oyuncağı değil. Böyle üstü kapalı, ne olduğu belli olmayan, her manaya gelebilecek sözlerle siyaset yapılmaz. Net olacaksınız, berrak olacaksınız. Ondan sonra anlayacak millet kim mülayim, kim sert.”

Mumcu, Ağar’a eleştirilerini “Ortada bir geçmişin şanlı günleri edebiyatı yapmanın da bir manası yok. O geçmişi çok fazla karıştırmayalım, o geçmişi hepimiz çok iyi biliyoruz” diye sürdürdü.

SİYASETÇİYE MUHALEFET EDECEK BAŞKA SİYASETÇİDİR

Mumcu, bir soru üzerine Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın DYP Lideri Ağar’ı eleştiren sözlerini değerlendirirken, “Siyasetçi doğru ya da yanlış görüşünü söyler ona muhalefet edecek olan muhakkak başka siyasetçiler vardır. Demokratik hayat böyle bir şeydir. Hakemi de kamuoyudur. Kamuoyu dışında birilerinin hakemliğe soyunması demokrasinin dışında bir şeydir” dedi. Mumcu, Ağar’a değil demokrasiye destek verdiğini söyledi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title