Haberler

MSA, Dünyaya Türk Mutfağı Hareketini İngiltere'ye Taşıdı

Güncelleme:

MSA, bu kez İngiltere'nin saygın aşçılık okulu South Downs College'da düzenlenen akşam yemeğinde Türk lezzetlerini sundu.

Mutfak Sanatları Akademisi'nin (MSA) Türk mutfağını akademik ve kültürel anlamda dünyaya tanıtmak amacıyla başlattığı "Dünyaya Türk Mutfağı Hareketi", aynı misyon doğrultusunda devam ediyor. Uluslararası City & Guilds akreditasyonu ile eğitim veren MSA ile İngiltere'nin aynı akreditasyona sahip saygın aşçılık okulu South Downs College Türk Mutfağı konulu özel bir yemek düzenledi.

Türkiye'nin ilk ve tek uluslararası diplomalı, lider profesyonel mutfak okulu Mutfak Sanatları Akademisi (MSA), Türk mutfağını akademik ve kültürel anlamda dünyaya tanıtmak üzere "Dünyaya Türk Mutfağı Hareketi" projesini geçen yıl başlattı.

Türkiye'nin ilk ve tek uluslararası diplomalı, lider profesyonel mutfak okulu Mutfak Sanatları Akademisi (MSA), Türk mutfağını akademik ve kültürel anlamda dünyaya tanıtmak üzere "Dünyaya Türk Mutfağı Hareketi" projesini geçen yıl başlattı. Milli Eğitim Bakanlığı onayı ve City & Guilds akreditasyonu ile 2004 yılından bu yana profesyonel aşçılık, profesyonel pasta-ekmekçilik, profesyonel yiyecek-içecek işletmeciliği konularında uluslararası geçerlilikte mesleki eğitimler veren MSA'nın "Türk Mutfağı hareketi" bu defa İngiltere'nin önemli aşçılık okulu South Downs College'da tanıtıldı.

Aralarında Londra'nın önde gelen şef ve restoran işletmecilerinin bulunduğu 70 kişiden oluşan özel davetlilerin katıldığı akşam yemeği City & Guilds tarafından akredite edilmiş iki lider mutfak okulu arasında gerçekleşen ilk etkinlik olma özelliği taşıyor. MSA-South Downs College yemeği, bugüne kadar yurt dışında Türk Mutfağı'nı tanıtmak için düzenlenen çeşitli etkinliklerden farklı olarak ilk defa akademik bir ortamda, eğitmen şefler tarafından, sektör profesyonellerine yönelik düzenlendi.

MSA eğitmen şefleri Mürşit Göksüzoğlu ve Bilge Başer tarafından South Downs öğrencileri ile beraber hazırlanan menüde; imambayıldı, mücver, künefe gibi geleneksel lezzetler MSA tarafından yorumlanıp modern sunumlarla birleştirilirken somon pastırma ve helvalı dondurma gibi farklı tatların yanında sunuldu. Yemekte, Yiyecek-İçecek İşletmeciliği Danışmanı Osman Serim, konuklara servis edilen yemeklerin Türk mutfağındaki yeri hakkında bilgi vererek, Türk yemek kültürü, tarihi, alışkanlıkları ve teknikleri konusunda önemli detayları aktardı. Etkinlikte Türk mutfağının birbirinden lezzetli örneklerine rakı ve Türk şarabı eşlik ederken, gecenin sonunda misafirlere Türk kahvesi ve Türk lokumu ikram edildi.

South Downs College işbirliği ile bu tür bir etkinliği ilk kez gerçekleştiren MSA, 2014 yılı boyunca uluslararası akademik ve kültürel platformlarda yeni etkinlikler düzenleyerek Türk Mutfağı'nın tanıtımına katkı sağlamaya devam edecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title