Haberler

Milli Halterciler Van'da Halter Salonu Açtı

Van'da Restore Edilen Halter Salonu, Olimpiyat Şampiyonu Milli Halterciler Halil Mutlu ve Nurcan Taylan'ın da Katıldığı Törenle Açıldı.

Van'da restore edilen halter salonu, olimpiyat şampiyonu Milli Halterciler Halil Mutlu ve Nurcan Taylan'ın da katıldığı törenle açıldı.

Uluslararası Halter Federasyonu (IWF), doping yaptığı gerekçesiyle Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu milli halterci Halil Mutlu'ya 20 Nisan 2007 yılına kadar spor müsabakalarından men cezası vermişti. Açılışa Nurcan Taylan ile birlikte katılan Mutlu, Van'da yapılacak Türkiye Halter Şampiyonası'yla yeniden haltere geri döneceğini söyledi.

Özel bir hastanenin sponsorluğunda 25 bin YTL harcanarak restore edilen salonun açılışına dünyaca ünlü Milli Halterci Halil Mutlu ile Nurcan Taylan katıldı. Atatürk Şehir Stadyumu arkasında bulunan halter salonunun açılış kurdelasını Van Valisi Niyazi Tanılır ile birlikte kesen Halil Mutlu, aldığı cezanın Van'da düzenlenecek olan Türkiye Büyükler Halter Şampiyonası öncesi biteceğini söyledi. Mutlu, sporculuk haklarını bu şampiyonada geri alacağını belirterek, "Benim iki yıllık bir cezam vardı. Bu cezamın bir an önce bitmesini bekliyorum. Cezam kalkınca ben sporculuk hakkımı Van'da geri alacağım. İnşallah uğurlu gelir ve iyi başlarım. Burada açılan salonun Van gençliğine hayırlı olmasını diliyorum. Doğrusunu isterseniz hiçbir zaman böyle bir salonda çalışamadım"dedi.

Gelecek ay içerisinde Fransa'da yapılacak olan Avrupa Şampiyonası öncesi düşüncelerini açıklayan Milli Halterci Nurcan Taylan, açılışı yapılan salon sayesinde birçok başarılı haltercinin çıkacağına inandığını söyledi. Taylan, "Avrupa şampiyonasına çok az bir zaman kaldı. Bunun öncesinde böyle bir açılışta bulunmak büyük bir şereftir. Umarım olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyoları buradan çıkar. Çünkü azmin elinden hiçbir şey kurtulmuyor. Çalışıp sabrettikten sonra başarı yine sonunda mutlaka geliyor" dedi.

Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Doktor Hasan Akkuş ise, 6 ay önce Van'da halter salonu için başlatılan çalışmalar sonrası Türkiye Büyükler Halter Şampiyonasını Van'a aldıklarını söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title