Haberler

MHP LİDERİ BAHÇELİ, HATAY GEZİSİNDE ESNAFI ZİYARET ETTİ

Güncelleme:

1- Mhp Lideri Bahçeli, Hatay Gezisinde Esnafı Ziyaret Etti 'Kriz Aşılıyor, Daha Sağlam Politikalarla Yönlendirilmeli' Başlıklı Habere Ek: Etnik Çatışma Tehlikesi Mhp Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Hatay'ın Kırıkhan İlçesi'nde Mhp'li Belediyece Yaptırılan Otogarın Açılışını Yaptı

DHA YURT BÜLTENİ - 13)

1- MHP LİDERİ BAHÇELİ, HATAY GEZİSİNDE ESNAFI ZİYARET ETTİ

'Kriz aşılıyor, daha sağlam politikalarla yönlendirilmeli' başlıklı habere ek:

ETNİK ÇATIŞMA TEHLİKESİ MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Hatay'ın Kırıkhan İlçesi'nde MHP'li belediyece yaptırılan otogarın açılışını yaptı. Açılışta yaklaşık 5 bin kişiye hitap eden Bahçeli, etnik çatışma tehlikesine dikkat çekerek, şunları söyledi: "Sayın Başbakan, ikide bir televizyonlara çıkıp TOKİ'nin hazırladığı imkanlarla organize olan mitinglerde bu ülkede 36 etnik grup var demenin anlamı var mı? Bununla kime hizmet etmek istiyorsun. Etnik temelli bölücü hareketi destekleyecek, onlara dayanak sağlayacak bir takım faaliyetlerin peşindesin ki bunları tekrarlayıp duruyorsun. Türkiye'nin meselesi artık beka meselesidir. Var olup yok olma meselesidir. Her an Türkiye'de küçük kıvılcımlarla etnik çatışmanın körükleneceği, zaman zaman örnekleri görülen davranış bozuklukları ile Türkiye istikrarsız, huzursuz ortama sürükleneceği, Allah muhafaza, kardeş kavgasına da düşeceği tehdidi ve tehlikesi vardır. Bunu görmeliyiz. İş işten geçtikten sonra dizlerimizi dövmenin anlamı yok. Bugünlerde iktidar havada dolaşıyor, beyanları havada veriyor. Ortadoğu'ya gidiyor, canı istiyor ABD'ye gidiyor. Baktı olmadı, başka yerlere gidiyor. 8 yılda dünyada gezmedik ülke kalmadı. Şimdi Cumhurbaşkanı ile Başbakan dış ülkeleri tek tek ziyaret ederek yarış halindeler. Türkiye'ye dön. Türkiye'de neler olup bitiyor onu gör, toplumsal olayları gör. Emniyet güçlerine vereceğin talimat ile bu ülkede kuş bile uçmaz."

Otogar gezip, bir bankta kısa bir süre oturan Bahçeli, daha sonra Hassa İlçesi'ne geçti.

2- TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANI EKER: "ET İTHALATI DEVAM EDECEK"

BAKAN EGEMEN BAĞIŞ VE MEHDİ EKER ÖDÜL TÖRENİNE KATILDI Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Kuraklık Test Merkezi'nin açılışının ardından Konya Ticaret Odası tarafından Hilton Garden İnn Otel'de düzenlenen Türkiye'nin ilk 1000 Büyük Sanayi Kuruluşları arasında yer alan Konyalı firmalara ve 35 yılını dolduran oda üyelerine yönelik düzenlenen ödül törenine geçti. Törene Bakan Eker'in yanısıra Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da katıldı. 'ÖZEL SEKTÖRÜ TEŞVİK ETMEK LAZIM'

Ödül töreninde konuşan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin küresel krizin etkisinden sıyrılan nadir ülkelerden birisi olduğunu belirterek, şunları söyledi: "Türkiye büyüyüp, gelişecek, zenginleşecek ve istihdam sorununu çözecekse, özel sektör yartırımlarını teşvik etmek lazım. Özel sektörde, son bir yılda 1 milyon 100 bin kişiye istihdam sağlamış durumdayız. Biz, ekonomi büyüme yaptığı zaman, özel sektör istihdam yapar demiştik. Sonuçta 1 milyon 100 bin ilave kişi işe kavuştu. Krizden çıkan 14 ülke içinde 12'inci sıradayız. Bundan büyük mutluluk duyuyoruz. Ama bizim hedefimiz önümüzdekiler. Dünya bu yarışın içinde. 2023 de dünyanın ilk 10 büyük ekonomosi içinde olmak istiyoruz." Rifat Hisarcıklıoğlu, dünyanın ilk 16, Avrupa'nın da 6'ncı büyük ekonomisine sahip olduğumuzu hatırlatarak, "Birleşmiş Milletler İnsanı Gelişim Endeksi içinde 150 ülke içinde 126'ncı sıradayız. İyi yatırım ortamında 65'inci sıradayız. Bunların düzeltilebilmesi için yapısal reformları yerine getiriyor olmamız lazım."dedi. Hisarcıklıoğlu, AB standartlarının tam olarak uygulandığı takdirde, sanayicinin daha iyi rekabet edebileceğini ve dünyanın ilk 10 büyük ekonomesi içinde olunabileceğini söyledi. 'DEVLETE HARCAMA YAPTIRMAYALIM' Sanayicilerden, devlete harcama yatırmamasını isteyen Rifat Hisarcıklıoğlu, "Sanayi de su fiyatları yüzde 15 arttı. Elektrik yüzde 49 arttı. Doğalgaz yüzde 30 düştü. LPG, benzin, matoz arttı. Gelin bunları konuşalım. Buraların farkındalığını ortaya çıkarıp, ekonomi büyümesinde buralardan iyileşme istiyelim. Devletin bütçesini tutturabilmek ve 2001 krizi gibi kriz yaşamak istimiyorsak ne olur devlete harcattırmayın. Harcattıkça, senden vergi ve zam olarak geri alıyor. Devlet bir lira harcadı mı bedeli senden çıkıyor. O zaman haksız rekabet ortaya çıkıyor. Harcanan para senin 72 milyonun parası." dedi. BAKAN EKER: 'AB, ÇİFTE STANDART UYGULUYOR'

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker de, konuşmasında Kuraklık Test Merkezi'nin açılışı için Konya'ya geldiğini ve Konyalı sanayicilerin coşku ve heyacınına ortak olmak için toplantıya katıldığını vurguladı. AB'nin çifte standart uyguladığını belirten Bakan Eker, şunları söyledi:

"Türkiye tarımsal üretim potansiyelinin esasını teşkil eden biyo çeşitlilikte çok zengin. Bütün Avrupa kıtasında 2 bin 400 endemik bitki türü varken, Türkiye'de bu sayı 3 bin 900'dür. Dünyanın geleceğinde gıda güvenliğini temin etmek bakımından Türkiye'nin sağlayacağı katkı çok büyük. Avpura Birliği'nin bugün müzakere sürecini açtığımız gıda ile ilgili başlığında, biz Avrupa'nın sınırlarını Ardahan, Hakkari, Van, Mardin, Hatay sınırlarına taşıdık. Hijyen, sağlık, gıda kalitesi ve bir takım bikti, hayvan hastalıkları yönüyle AB sınırını buraya taşıdık. Bu faslı biz müzakerelere açtık. Yeni veteriner sınır kontrol noktaları açtık. AB'nin yürürlükteki tüm mevzuatını şu an da uyguluyoruz. Ama, tarım ve kırsal kalkınma, baklıkçılık faslında çifte standart uyguluyor. Ne kadar ileri giderseniz gidin ama ben istemezsem tarım ve kırsal kalkınma faslını müzakereye açmam diyor. Kıbrıs sonrununu çözün balıkçılık konusunu görüşelim diyor." BAKAN BAĞIŞ: "AVRUPA'DA MEVLANA'YA İHTİYAÇLARI VAR" Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış da , Avrupalı bazı liderlerin, vizyonsuzluk örneği sergilediğini söyledi. Bağış, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz AB süreci ile ilgli çalışırken AB, kendi içinde büyük sıkıntalarla mücadele ediyor. Avrupa'nın en büyük ihtiyaç duyduğu ruh, Konya ruhudur. Konya'da filizlenen, herkesi kucaklayarak tövbesinin bin kere bozmuş olanlara yapılan, 'kim olursan ol, yine gel' yaklaşımı, bugün Avrupa'da vizyonsuzluk örneği ortaya koyan, 'kim olursan ol yine git' zihniyetine sahip olan bazı Avrupalı liderlerin ihtiyaç duyduğu Konya ruhudur. Bugün Avrupa'da gerçekten Mevlana'nın formülleri ile tedavi edilmesi gereken ziniyetler var. 70 milyon Müslümanı, Avrupa'ya sokmam zinhiyetinde bulunan vizyonsuzlar var. İslamı terör dini gibi lanse etmeye çalışan faşistler var. Farklı ülkelerde, farklı etnik kökenli insanları sınır dışı etmeye çalışan zihniyatler var. Ama onları da biz Konya ruhu ile tedavi edeceğiz. Ortak noktada buluşmaları için ortaya çaba koyacağız."

3- ATEŞ ALAN TÜFEK ELİNİ PARÇALADI

ANTALYA'nın Demre İlçesi'nde babasının av tüfeğini alarak ava çıkan 14 yaşındaki Coşkun Çan'ın tüfeğin yanlışlıkla ateş alması sonucu üç parmağı koptu.

Demre'nin Kapaklı Köyü'nde yaşayan Coşkun Çan, bugün öğle saatlerinde babası Ali ÇanÆa ait av tüfeğini alarak ava çıktı. Yanlışlıkla tetiğe dokunması sonucu ateş alan tüfekten çıkan saçmalar, Çan'ın sol elini parçaladı. Üç parmağı kopan genç, olay yerine gelen ambulansla önce Demre Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Burada ilk müdahalesi yapılan Çan, daha sonra ambulans helikopterle Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne gönderildi. Bu arada ÇanÆın kopan sol elinin baş, işaret ve orta parmağı da bulunarak helikopterle Antalya'ya gönderildi.

Olayla ilgili Demre Jandarma Komutanlığı ve Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

4- HEPAR GENEL BAŞKANI PAMUKOĞLU'NDAN WIKILEAKS YORUMU: 'AMERİKAN DİPLOMATLARIYLA YATIP KALKMIŞLAR'

Wikileaks internet sitesinin yayınladığı gizli belgeleri yorumlayan Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, "Şu dünyaya saçılan rezalete bakın. Amerikan diplomatlarıyla yatıp kalkmışlar. Ne güzel" dedi.

HEPAR Genel Başkanı emekli tümgeneral Osman Pamukoğlu, Antalya'nın Alanya İlçesi'ne geldi. Belediye Düğün SalonuÆnda partilileriyle bir araya gelen Pamukoğlu, burada yaklaşık 100 kişiye seslendi. Bütün Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına partisinin açık olduğunu anlatan Pamukoğlu, "Zaten diğer partilere giremezsiniz. Önce sizi bir araştırırlar, sonra cevap verirler" dedi. Konuşması sık sık partililerin alkışlarıyla kesilen Pamukoğlu, terörden söz etmeyeceğini belirterek, "Umrumda bile değil. Eşkıyaya ada tahsis etmiş bir hükümet var. Oradan talimatlar veriyor. Savaş başlatacakmış, bilmem ne yapacakmış, bilmiyorum dinliyoruz" dedi.

DÜNYAYA SAÇILAN REZALETE BAKIN Wikileaks internet sitesinin yayınladığı gizli belgeler konusuna da değinen Pamukoğlu şöyle konuştu: "Şu dünyaya saçılan rezalete bakın. Amerikan diplomatlarıyla yatıp kalkmışlar. Ne güzel. Bakanları var, milletvekilleri var değil mi? Ne güzel. Öyle mi olacak böyle mi olacak? Her şey var. ve başka rüşvet ve yolsuzluk iddiaları da var. Şimdi bu belgelerde Amerika Birleşik DevletleriÆnin diplomatlarının ve büyükelçiliklerinin konuştuğu konular var. Bu bir resmi evraktır. Buna biyografik istihbarat denir. Biyografik istihbarat, çeşitli bilgilerin yan yana getirilmesine denir. Yani ağızdan, kulaktan alınarak bir belgeye dökülmesidir. Bu dernek dilekçesi yazılır gibi yazılmaz. Parça parça bilgiler getirilir ve bir metne dökülür. Yani 'bu ülkede bir hükümet var, bu hükümetin şu sorunları var, bunların yaptıkları şunlar, zayıflıkları bunlar, şu konularda hassasiyetleri var' diye yazılır. Yok yalanmış da, gerçek değilmiş de, geç bunları. Amerika 'bu belgeler yalan' mı diyor? 'Gerçek değil' dedi mi? Bu belgelerin hepsine sahip çıkıyor mu? Amerika 'yok' demiyor, 'hayır' demiyor, bunları 'beğendik' ya da 'beğenmedik' demiyor. Amerika 'bu belgeleri kimler çıkarttıysa onları bulup birey olarak cezalandıracağım' diyor. Bu, 'evet ben bu belgeleri kabul ediyorum, yanlış yok' demektir." MUHALEFETE ELEŞTİRİ Muhalefet partilere yönelik eleştirilerde de bulunan Pamukoğlu, "Siz yarım olduğunuz için bu ampul partisi geldi AnkaraÆya oturdu. Bizim parti, MeclisÆin içindeki eşkıyanın siyasi uzantısı hariç diğer partilerden oy aldı. Birisi mezarlık ziyaretiyle baş edemiyor, üçe bölündü. Öbürkü de 'ben bu ampulü koruyorum' diyor. Niye koruyorsun? Vatan göreviymiş. Korkunun sonuca faydası yok. Siz 40 yıldır buralardaydınız. Ne yaptınız? Yaptığınız bu ampul amblemi hükümete getirdiniz. Onlarda soydu ve soğana çevirdi" diye konuştu. Hükümetin ekonomik politikalarını da eleştiren Pamukoğlu, özelleştirmeleri 'silahsız bir işgal' olarak nitelendirerek, "Artık iş İstanbul köprülerinin satılmasına kadar geldi. Bu nereye kadar gidecek" dedi. Yaklaşık bir saat konuşan Pamukoğlu, daha sonra partililerle bir süre sohbet ettikten Pamukoğlu ve partililer konvoy halinde ManavgatÆa hareket etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title