Haberler

Mersin: Tarsus Hurdacılar, Karocular Ve Mermerciler Sitesi'nin Temeli Atıldı

Mersin'in Tarsus İlçe Belediyesi, düzenlenen törenle Hurdacılar, Karocular ve Mermerciler Sitesi'nin temelini attı.

Mersin'in Tarsus İlçe Belediyesi, düzenlenen törenle Hurdacılar, Karocular ve Mermerciler Sitesi'nin temelini attı.

Tarsus Belediyesi'nin şehir içerisinde bulunan bazı meslek dallarına ait işyerlerinin gürültü ve çevre kirliliğine neden olduğu gerekçesi ile şehir dışına taşınarak, sitelerde bir araya gelmesi konusunda aldığı karar doğrultusunda Tarsus Hurdacılar Kooperatifi ile birlikte yaptırılacak site temeli Ankara yolu üzeri Has Kebapçı Çırçır Fabrikası arkasında belirlenen alanda atıldı. Temel atma törenine Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Tarsus Kaymakamı Abdulhamit Erguvan, Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Garnizon Komutanı Yarbay Ali Başar, İlçe Emniyet Müdürü Vekili Emniyet Amiri Yaşar Aksoy, MHP İlçe Başkanı Fatih Yıldırım, Esnaf Odalar Birliği Başkanı Talat Dinçer, oda başkanları ve temsilcileri katıldı. Temel atma töreni öncesi konuşan Hurdacılar Kooperatif Başkanı Hamis Özdemir, sanayi esnafının bir arada toplanmasının şart olduğunu söyledi. Daha sonra konuşan Madeni ve Sanatkarlar Odası Başkanı Enver Çakır ise, ekonomik krizlerden dolayı işyerlerini kapatmak zorunda kalan esnaf ve sanatkarların zor bir dönemden geçtiğini belirtti. Çakır, "Belirlediğimiz hedef çerçevesinde sanayi sitesi yapı kooperatifini kurarak, insanları ikna ederek bir iş yeri sahibi olmalarına vesile olmamızdan dolayı çok hayırlı bir iş yaptığımıza inanıyorum" dedi. Ardından söz alan Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da, esnafların çevreyi rahatsız etmeleri ve birarada toplanmalarının önemli olduğunu vurgulayarak, "Bugün 12 yıl önce düşündüğümüz ve mücadelesini sürdüğümüz küçük sanayi sitelerinin bir bir kurulmaya başlıyor bu kapsama giren diğer işyerleri de zamanla kurulacak sitelerde bir arada hizmet verecek" diye konuştu.

Son olarak söz alan Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, modern kentlerin organize olmuş durumlarını gösterenlerin başında, sanayi sitelerinin geldiğine dikkat çekerek, kentlerde sıkıntı veren ve şehrin trafik, gürültü ve çevreyi olumsuzlar yaratan bu işyerlerinin kent dışına taşınması modern şehirciliğin gereği olduğunu söyledi. Yapılan konuşmalarının ardından Hurdacılar, Karocular ve Mermerciler Sitesi'nin temeli atıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title