Haberler

Mersin: Mersin'de Nefes Kesen Kurtarma Tatbikatı

Mersin Limanı'nda gerçekleştirilen kurtarma tatbikatı nefesleri kesti. Mersin Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Özel Harekat timlerinin gerçekleştirdiği tatbikatta, Mersin-Kıbrıs arası sefer yapan Bozcaada Feribotu'nda rehin alınan yolcular, başarıyla kurtarıldı.

Mersin Limanı'nda gerçekleştirilen kurtarma tatbikatı nefesleri kesti. Mersin Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Özel Harekat timlerinin gerçekleştirdiği tatbikatta, Mersin-Kıbrıs arası sefer yapan Bozcaada Feribotu'nda rehin alınan yolcular, başarıyla kurtarıldı.

Mersin Emniyet Müdürlüğü'nün "Ulaştırma Araçlarının Kaçırılmasına Karşı Alınacak Tedbirler Planı" çerçevesinde yaptığı tatbikat gerçeğini aratmadı. Mersin Limanı'nda gerçekleştirilen tatbikatı Vali Yardımcısı İbrahim Şeker ile Mersin Emniyet Müdür Vekili Süleyman Ekizer de izledi. Tatbikatta senaryo gereği, uluslararası insan kaçakçılığı suçundan aranan 2 kişi, Kıbrıs'a gitmek üzere saat 14.00 sıralarında Mersin Limanı'na geldi. Kapıdaki polis memurları ve Gümrük Muhafaza Müdürlüğü görevlileri, yolcu peronuna girmek için X-Ray cihazından geçen şahısların silahlı olduklarını fark ederek birini etkisiz hale getirdi. Silahlı diğer kişi ise yolcu salonunda bulunan bir erkek yolcuyu rehin alarak, havaya ateş edip, Mersin Limanı 1 numaralı rıhtımda Mersin-Gazimagosa seferini yapmak üzere bekleyen Bozcaada Feribotu'na binmeyi başardı. Silahlı şahsın feribotta bulunan diğer yolcuları da rehin alması üzerine Mersin Emniyeti alarma geçti. Olay yerine gelen Mersin Emniyet Müdür Vekili Süleyman Ekizer, bu tür olaylar için daha önceden hazırlanan planın devreye sokulması talimatını verdi. Olay yerine özel harekat timleri gelirken, bina etrafından çevik kuvvet polisleri önlem aldı. Bu arada, çevredeki yüksek binaların çatılarına da keskin nişancılar yerleştirildi. Limanda bir arabuluculuk ve taktik timi oluşturulurken, yolcuları rehin alan eylemciyle cep telefonuyla irtibat sağlandı. Bu arada, istihbarat birimlerinin çalışmaları sonucunda eylemi gerçekleştiren şahısların uluslararası insan kaçakçılığı suçundan arandıkları anlaşıldı. Şahıslardan kapıda etkisiz hale getirilenin 25 yaşındaki Alper Avcı, yolcuları rehin alanın ise 26 yaşındaki Mesut Çakır olduğu öğrenildi. Emniyet görevlilerinden polislerin uzaklaşmasını ve feribotun hareket etmesini isteyen eylemciyle arabulucu polisler arasında uzun süren yoğun pazarlıklar yapıldı. Eylem sırasında birkaç kez silahını da ateşleyen şahıs, uzun çabalar sonunda 2 kadın rehineyi serbest bıraktı. Tatbikatta daha sonra müzakere grubunun ikna çabaları sonuçsuz kalınca Emniyet Müdür Vekili Ekizer operasyon emri verdi. Özel Harekat timleri karadan ve denizden iki ayrı noktadan feribota girerek operasyonu gerçekleştirdi. Silahını bir yolcunun kafasına dayamış halde bekleyen eylemciye arkadan yaklaşan timler, ses bombası atarak dikkatini dağıttıktan sonra şahsı etkisiz hale getirdi. Rehineler de bu başarılı operasyonda zarar görmeden kurtarıldı. Yakalanan eylemci rıhtıma yanaşan zırhlı araca bindirilirken, kurtarılan rehineler polis otobüsüyle götürüldü.

Başarılı geçen tatbikatın ardından basın mensuplarına açıklama yapan Mersin Emniyet Müdür Vekili Süleyman Ekizer, yapılan tatbikatın, Başbakanlık'ın ulaştırma araçlarının kaçırılmasına yönelik hazırladığı bir plan tatbikatı olduğunu söyledi. Başbakanlık'ın direktifleri çerçevesinde, ulaştırma araçlarının kaçırılmasını önlemek ve yasa dışı müdahalede bulunanları etkisiz hale getirmek, hem genel olarak kamu güvenliğini hem de insanların can ve mal emniyetini güvence altında tutarak, herhangi bir zarar vermeden etkili bir operasyon gerçekleştirmek için bu tatbikatın yapıldığını belirten Ekizer, "Bu tatbikat aynı zamanda bir deneyimdir. Hepinizin izlediği gibi hem serilik açısından hem de emniyet güçlerinin değişik birimlerdeki görevlililerin uyum içinde görev yapmalarını göstermek açısından anlamlı bir tatbikattı. Başarılı bir tatbikat oldu" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title