Haberler

Mersin'de Conolar Çatıştı: 3 Yaralı

Mersin'de Cono Aşiretine Mensup İki Grup Arasında Çocuk Yüzünden Çıktığı İleri Sürülen Kavgada 3 Kişi Yaralandı. 2 Kişinin Pompalı Tüfek, 1 Kişinin de Bıçakla Yaralandığı Olayın Ardından Taraflar, Birbirlerini Taş Yağmuruna Tuttu. 1 Evin Kundaklandığı Olayda, Mahalleye 4 Panzer, 2 Akrep ve Çok Sayıda Polis Ekibi Sevk Edildi. Öfkeli Kalabalık, Gaz Bombası Atılarak Dağıtıldı.

Mersin'de Cono aşiretine mensup iki grup arasında çocuk yüzünden çıktığı ileri sürülen kavgada 3 kişi yaralandı. 2 kişinin pompalı tüfek, 1 kişinin de bıçakla yaralandığı olayın ardından taraflar, birbirlerini taş yağmuruna tuttu. 1 evin kundaklandığı olayda, mahalleye 4 panzer, 2 akrep ve çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Öfkeli kalabalık, gaz bombası atılarak dağıtıldı.

Çay Mahallesi'nde meydana gelen olayda, çocuk meselesi yüzünden aralarında tartışma çıktığı ileri sürülen Cono aşiretine mensup iki grup, kadınlı-erkekli sokağa dökülerek birbirleriyle çatıştı. Olaylarda Murat S. (28) ve Ayşe Y. (65) pompalı tüfekle yaralanırken, Meryem S. (25) ise bıçakla kafasından yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Tüm mahalleyi saran olaylarda evlerin çatılarından, sokaktan ve pencerelerden birbirlerini taş yağmuruna tutan taraflar, zaman zaman ellerindeki sopalarla birbirlerinin üzerine yürüdü. Kadın, erkek, çocuk onlarca kişinin katıldığı kavgayı, karakol polisleri önlemeye yetmeyince, bölgeye çevik kuvvet ekipleri sevk edildi. 4 panzer ve 2 akrebin müdahale etmesine rağmen yine de dağılmayan taraflara, polis gaz bombası sıktı. Kalabalık, gaz bombasının atılması üzerine kaçışırken, görev yapan gazeteciler ve polisler de gazdan etkilendi.

Bu arada taraflardan birinin evinin, karşı grup tarafından kundaklandığı görüldü. Çıkan yangın, çevik kuvvet polisinin müdahalesiyle söndürüldü. Evlerin çatılarına çıkan taraflar, birbirlerini uyuşturucu satmakla suçladı.

Olaylar nedeniyle bölgede 4 ambulans ve 1 itfaiye aracı hazır bekletildi. Gruplar, zaman zaman kendi yakınlarını ve eşlerini tokatladı. Olaylar sırasında çok sayıda evin kapı ve pencereleri hasar gördü.

(HK-MT-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title