Haberler

Memur-sen'den Cumhurbaşkanlığı Seçimi Değerlendirmesi

Memur-sen Genel Başkanı Ahmet Aksu, "Meclise Gönderdiğimiz Milletvekillerimiz Kimi Seçerse O Bizim Cumhurbaşkanımızdır" Dedi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu, "Meclise gönderdiğimiz milletvekillerimiz kimi seçerse o bizim cumhurbaşkanımızdır" dedi.

Konya'nın Beyşehir ilçesinde Memur-Sen İlçe Teşkilatı'nın açılış töreninde konuşan Aksu, bugün siyasal tarihte önemli bir noktadan geçildiğini belirterek, "'Cumhurbaşkanını halk seçmesin' diyorlar, 'meclis seçsin'. Hay hay ve bize sorulan soru şu; 'Efendim bugün itibariyle filanca şahıs TBMM tarafından cumhurbaşkanı olarak kabul edilirse tavrınız ne olur?'. Tabi ki tavrımız olumlu olur. Daha taze, daha teri kurumadan oylarımızla bugün itibariyle meclise gönderdiğimiz milletvekillerimiz kimi seçerse o

bizim cumhurbaşkanımızdır. Buna karşı seçim sandıklarında mağlup olanlar mızıkçılık yapmasınlar, istiyorlarsa cumhurbaşkanlığını halka götürelim" dedi. Artık Türkiye'de jakoben ve tepeden inmeci bir sistem istemediklerine vurgu yapan Aksu, "Halkın kendi sistemini istiyoruz. Atatürk'ün güzel bir sözü var; 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.' Bu söz, TBMM'de tam böyle karşıda yazıyor. Peki bugün halkçıyız diyenler, Atatürkçüyüz diyenler bu sözün niye arkasında değil, tam bu sözün karşısında duruyorlar?

Biz bunları kınıyoruz. Memur-Sen olarak hem memurların hakkını, hem de bu ülkenin refahını, huzurunu, birlik ve beraberliğini savunuyoruz" diye konuştu.

Konuşmasında, sözü önümüzdeki günlerde yapılacak toplu iş görüşmelerine de getiren Aksu, öncelikli amaçlarının memurlara toplu iş sözleşmeli, grevli sendika hakkının verilmesi olduğunu belirtti. Bunun yanı sıra, kurumlararası adaletsizliğin giderilmesini istediklerini vurgulayan Aksu, memura insan onuruna yaraşır bir ücret verilmesinin gerekli olduğunu söyledi. Bunlara ilave olarak memurların oturmuş olduğu, hizmet ettiği ve bütün vatandaşların girip çıktığı devlet hizmet binalarının depreme ve hijyene

uygun hale getirilmesini istediklerini kaydeden Aksu, bu yılki toplu görüşmelerde önceliklerinin bunlar olacağını belirtti.

(ARÖ-FM-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title