Haberler

Mardin: Mardin'e İkinci Sınır Kapısı Müjdesi

Türkiye ile Suriye Arasında İmzalanan Serbest Ticaret Antlaşması'nın Hayata Geçirilmesi Öncesinde Türk ve Suriye Dışişleri ve Gümrük Yetkilileri Biraraya Gelerek, Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde İkinci Sınır Kapısının Açılmasına Karar Verdi.

Türkiye ile Suriye arasında imzalanan Serbest Ticaret Antlaşması'nın hayata geçirilmesi öncesinde Türk ve Suriye Dışişleri ve Gümrük yetkilileri biraraya gelerek, Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde ikinci sınır kapısının açılmasına karar verdi.

Nusaybin İlçesi ile Suriye'nin Haseki İli'ne bağlı Kamışlı İlçesi'nde biraraya gelen Türkiye ve Suriye Dış İşleri ile Gümrük yetkilileri, 2 gün boyunca Serbest Ticaret Uygulaması ile iki ülke arasındaki ticaret hacmini genişletmek için önemli toplantılar düzenledi. Mardin Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, Nusaybin Hudut Kapısı'nın yer değişikliğiyle ilgili olarak Suriye Arap Cumhuriyeti ile Türkiye Cumhuriyeti yetkili makamları arasında 2 gün devam eden görüşmelerde Türk heyetine Dışişleri Bakanlığı Hudutlar Daire Başkanı Ercan Özten, Suriye heyetine ise Dışişleri Bakanlığı Kanunlar Daire İşleri Başkanı Dr. Ghassan Obeid'in başkanlık yaptığı belirtildi. Bir süre önce Gaziantep İli'nde yapılan görüşmeler sonunda, mevcut sınır kapısının fiziki durumunun ticari ilişkilerin geliştirilmesine uygun olmadığı gerekçesiyle, sınır kapısının yerinin yeniden tespit edilmesi konusunda prensip anlaşmasına varan her 2 devlet yetkilisinin, kararın hayata geçirilmesi için iki ülkenin heyetleri arasında yerinde görüşmeler yapıldıktan sonra, sınır kapısının yerinin tespiti ve fizibilite çalışmalarını tamamladıkları ifade edildi.

Suriye heyetinin gümrük alanı için 500 dönümlük yer ayrıldığını ve mutabakat sağlandıktan sonra çalışmaları başlatmaya hazır olduklarını ifade ettiğini kaydeden Vali Mehmet Kılıçlar, Türkiye Cumhuriyeti heyetinin de, bir gümrük kapısında olması gereken her türlü donanımın hazırlanacağını Suriye heyetine aktardığını belirtti. Vali Kılıçlar, konuyla ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Suriye Arap Cumhuriyeti ve Türkiye Cumhuriyeti heyetleri arasında; gerek Suriye'nin Kamışlı İlçesi'nde gerekse Nusaybin İlçesi'nde 2 gün süreyle gerçekleştirilen toplantılar, görüşmeler ve arazi üzerinde yapılan incelemeler sonucunda, sınır kapısının Nusaybin İlçesi'nin doğusuna doğru kaydırılması konusunda mutabakata varılmıştır. İki ülkenin heyetleri, 4 ay sonra tekrar biraraya gelecek ve yeri tespit edilen sınır kapısının çalışmalarına start verilecektir. Sınır kapısının 2007 yılı içinde bitirilmesi planlanmıştır."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title