Haberler

Manisa: Şirket Haberleri

Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) 35 milyon dolar yatırımla kurulan Hayes Lemmerz İnci Alüminyum Jant tesisi törenle açıldı. 2006 yılı sonuna kadar üretim kapasitesi 900 bin, sürdürülen yatırımlarla 2007'deki kapasitesi 1.5 milyon adet alüminyum jant olacak tesislerde 200 kişiye istihdam sağlanacağı bildirildi.

Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) 35 milyon dolar yatırımla kurulan Hayes Lemmerz İnci Alüminyum Jant tesisi törenle açıldı. 2006 yılı sonuna kadar üretim kapasitesi 900 bin, sürdürülen yatırımlarla 2007'deki kapasitesi 1.5 milyon adet alüminyum jant olacak tesislerde 200 kişiye istihdam sağlanacağı bildirildi.

Hayes Lemmerz Internatıonal Inc. ile İnci Holding'in ortak yatırımıyla 35 milyon dolara Manisa'da kurulan Hayes Lemmerz İnci Jant tesisleri düzenlenen törenle açıldı. Fabrika bahçesinde yapılan törene, İnci Holding Yönetim Kurulu Başkanı Emel İnci Önal, Hayes Lemmerz Int. Küresel Jant Grubu Başkanı Fred Bentley, Kadın ve Aileden Sorumlu eski Devlet Bakanı Işılay Saygın, Manisa Valisi Refik Aslan Öztürk, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Otomobil Sanayicileri Derneği Başkanı Turgay Duyar, Manisa Belediye Başkanı Bülent Kar, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Koşmaz ve çok sayıda davetli katıldı. Hayes Lemmerz İnci Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Operasyonları Başkanı Mustafa Zaim, merkezi Michigan Northville'de bulunan Hayes Lemmerz International'ın 17 ülkede 35 üretim tesisi ve yaklaşık 10 bin çalışanıyla dünyanın en büyük jant üreticisi olduğunu vurgulayarak, firmayla üçüncü ortak yatırımlarının hayata geçmesiyle birlikte saç jantın yanı sıra alüminyum jant üretimine de başladıklarını kaydetti.

14 bin metrekaresi kapalı toplam 33 bin metrekare alan üzerine kurulan tesislerin yatırım sürecinin 2007 yılının sonuna kadar devam edeceğini belirten Zaim, üretim kapasitesinin yıl sonuna kadar 900 bin adet, 2007 yılı sonuna kadar 1.5 milyon adet alüminyum jant kapasitesine ulaşacağına işaret ederek, istihdamın ise 122 kişiden 200 kişiye çıkacağını söyledi. Zaim, "Tesislerde üretilecek jantlar ilk aşamada Toyoto, Ford, Fiat Hyundai ve Renault'un yurtiçi ve yurtdışında üretilen tesislerinde kullanılacak ve üretimin yüzde 70'i ihraç edilecektir. Manisa'da kurulan 3 tesisimizin toplam ciro hedefi 200 milyon dolar, ihracat hacmimiz ise 120 milyon dolardır ve biz Türkiye operasyonlarında çalışan 950 takım arkadaşı olacağız" dedi.

İnci Holding Yönetim Kurulu Başkanı Emel İnci Önal ise yaptığı konuşmada, İnci Holding'in kurucusu Cevdet İnci'nin en büyük hayalinin alüminyum jant üretmek olduğuna değinerek, "Dünyanın her tarafında milyonlarca tekerlek Manisa'da üretilen bu jantlarla dönüyor, bu ideale taş koyabilmenin mutluluğu içindeyiz. İnci ailesi insan refahını arttıran üretimlerde bulunmayı yaşam felsefesi olarak kabul etmiştir.Yeni tesisimizde üretimin şehrimize, ülkemize ve insanlığa hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Hayes Lemmerz Int. Küresel Jant Başkanı Fred Bentley, İnci Grubu'nun Türkiye'deki yatırımlar için çok iyi bir partner olduğunu ifade ederek, 2006 yılının firma için rekor bir yıl olduğunu vurguladı. Üretimin en yüksek bir noktaya vurduğu bu başarıların devam etmesi için çalıştıklarını kaydeden Bentley, hükümete sanayiciyi desteklediği için üreticiyi bilinçli üretim yaptığı için ve sektörü sağlıklı ve hızla büyümeye devam ettiği için teşekkür etti.

Otomotiv sektörünün 2006 yılında 14 milyon dolarlık ihracat yapmayı hedeflediğinin altını çizen Otomobil Sanayicileri Derneği Başkanı Turguy Duyar ise, Türkiye'de üretilen 900 bin aracın 600 bininin ihraç edildiğini belirterek, 17 şirket üyesi ve bine yakın yan sanayicinin 200 bin kişiye, bayilerle birlikte yaklaşık 300 bin kişiye istihdam sağladığına dikkat çekti.

Manisa Valisi Refik Aslan Öztürk ve MTSO Başkanı Bülent Koşmaz'ın da iyi dileklerinin ardından tesislerin açılışı törenle gerçekleştirildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title