Haberler

    Kitap okumak eğlenceniz olsun

    Çocuğumuzun kitap okumasını istiyorsak öncelikle bizi okurken görmesi lazım. Araştırmalara göre çocuklar ebeveynlerinin sözlerini değil davranışlarını örnek alıyor.

    Çocuğumuzun kitap okumasını istiyorsak öncelikle bizi okurken görmesi lazım. Araştırmalara göre çocuklar ebeveynlerinin sözlerini değil davranışlarını örnek alıyor. Ne okuduğumuzun pek önemi yok; gazete, yemek kitabı ya da bir roman okuyabiliriz.

    Önemli olan, okumanın hayatımızın bir parçası olduğunu fark etmelerini sağlamak. Ayrıca birlikte kitap okuma saatleri de yapabilirsiniz. Kitap okuma hevesini arttırmak için diğer önerilerimiz de şöyle...

    EVDE HER YER KİTAP

    Çocuğunuzun kendine ait ve kolayca erişebileceği bir kitaplığı olsun. Ancak bu dönemde evin farklı yerlerine de onun ilgisini çekebilecek kitaplar koyun. Mutfakta bir köşeye ya da oturma odasındaki sehpanın üzerine. Canı sıkıldığında tablet, televizyon ya da oyuncaklara rahatça erişebildiği gibi kitaplara da her zaman ulaşabilsin.

    ASTERİKS'LE TANIŞSIN

    Çocuğunuz bir kitabı okumak istemiyorsa ısrar etmeyin. Sevmediğimiz bir yemeği bitirmediğimiz ya da bir filmi sonuna dek izlemediğimiz gibi kitabı da sonuna dek okumak zorunda değiliz. Kitap alışverişini bu süreçte internet üzerinden yapıyorsanız birlikte yapmayı önerin. Bu sayede çocuğunuzun hangi tarz ve tür kitapları sevdiğini siz de öğrenmiş olursunuz. Sizin çocukken en sevdiğiniz kitapları ve neden hala bu kitapları sevdiğinizi ona anlatın. Belki bu kitaplardan birini birlikte okuyabilirsiniz. Çizgi romanları da okuma listenize ekleyebilirsiniz. Hem eğlenceli ve sürükleyici hem de iyi bir çizgi roman ortalama 7 bin kelime okumak demek! Çocuklarımızı Asteriks, Tenten ve Red Kit'le tanıştırmanın tam zamanı.

    HER GÜN BİRLİKTE OKUMA

    Her gün birlikte bir kitap okuyun. Çocuğunuz kendi okumaya başlamışsa da buna hemen son vermeyin. Okumaya başladığında okuma saatine son verirseniz sizinle vakit geçirme imkanını kaybedecek diye bu konuda isteksiz olabilir. Okuma saatini eğlenceye dönüştürün. Çarşaflardan bir çadır kurup içinde okuyabilir, gece karanlıkta fenerle okumayı deneyebilirsiniz. Beğendiğiniz kitapları okuduktan sonra birlikte filmlerini izleyebilirsiniz. 'Matilda', 'Marry Poppins' ve 'Harry Potter' serisi bizim favorilerimiz.

    KİTAPLARI NEREDEN ALACAĞIZ?

    Bu dönemde kitaplarınızı internet üzerinden sipariş edebileceğinizi belirtelim. Türkiye Yayıncılar Birliği, bir anket yaparak farklı şehirlerde internet üzerinden

    hizmet veren ve evlere sipariş yoluyla kitap götüren kitabevlerinin listesini paylaştı. Listeye turkyaybir.org.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

    KİTABEVLERİNDEN ÇOK SATANLAR

    KIRMIZI KEDİ KİTABEVİ

    'Küçük Prens' (Can Çocuk)

    'Kral Şakir 8-Macera Adası' (Eksik Parça Yayınları)

    Mustafa Kemal Atatürk Serisi (10 kitap) (Kırmızı Kedi Çocuk)

    TIRTIL KIDS KİTABEVİ

    'İyilik' (İş Bankası Kültür Yayınları)

    'Türlerin Kökeni' (Domingo)

    'Sıkı Dostlar' (Redhouse Kidz)

    YALVAÇ ABİ KİTABEVİ

    'Arda Neyi Unutmuş' (Marsık)

    'Prens Şarman Neredesin Hu Huu' (Çoki)

    'Bobbo ve Dostları' (Can Çocuk)

    YAZARLAR OYUNLU KİTAPLAR ÖNERİYOR

    Sevim Ak:

    Melisa Kesmez'in bir çocuğun anneannesinin evinde geçen zamanını anlattığı 'Anneanne Gezegeni'ni (Nesin Yayınevi) okuduktan sonra evle ilgili resimler yapıp sergileyebilirler. (7-10 yaş)

    Ebru Akkaş Kuseyri:

    Ödüllü yazar Peter Brown'un yazıp resimlediği 'Meraklı Bahçe' (Hep Kitap) bitkilerle ilgilenmenin hem ruhumuzu hem de çevremizi güzelleştirdiğini gösteren kitaplardan. Çocuklar bu kitapla birlikte örneğin kendi limonlarını yetiştirebilirler. (4-7 yaş)

    Tülin Kozikoğlu:

    Kitabım 'Pes Etmek Yok' (İletişim Yayınları), hayat bize olumsuz sürprizler sunduğunda, pes etmemeyi öneriyor. Kitaptaki elmalı kek tariflerini de birlikte yapabilirsiniz. (4-8 yaş)

    Füsun Çetinel:

    David Almond'un 'Küçük Koşucular'ı (Günışığı Yayınları) kuşak farkının benzer hayallerle ortadan kalktığını anlatır. Ailedeki bir büyükle birlikte, o kişiye ait mektup ve fotoğraf gibi anıları bir kutuya koyup bu materyaller üzerine sohbet ederek 'Bütün Ömür Bir Kutuda' çalışması yapabilirsiniz. (8-12 yaş)

    Kaynak: Hürriyet / Magazin

    Haberler

    Bakmadan Geçme

    36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title