Haberler

Maaş zammı, ikramiye, erken ödeme! Emekliye temmuzda 3 güzel haber

Güncelleme:

Temmuz ayı emeklilerin yüzünü güldürecek üç gelişmeyi beraberinde getirecek. Bunlardan ilki maaş zammı. Milyonlarca emeklinin maaşına ocak ve temmuz olmak üzere yılda iki kez zam yapılıyor. Yasaya göre; memur emeklisinin zammı toplu sözleşmeyle 2 yılda bir tespit edilirken, son 6 aylık enflasyon belirlenen rakamları aşarsa, bu fark da maaşlara yansıtılıyor.

ENFLASYON MAYISTA HIZ KESTİ

SSK ve Bağkur emeklisine yapılacak zam ise direkt enflasyona endeksli. Bir başka deyişle ocak ve temmuz dönemlerinden geriye dönük 6 ayda oluşan enflasyon rakamı neyse o oranda zam yapılıyor. Toplu sözleşme SSK ve Bağkur emeklisi için uygulanmıyor. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine göre; enflasyon ocakta yüzde 1.68, şubatta yüzde 0.91, martta yüzde 1.08, nisan ayında yüzde 1.68 artan enflasyon mayısta ise 0.89 yükseldi.

YÜZDE 7 ÜZERİ YÜKSEK OLASILIK

İlk 5 ayda ortaya çıkan enflasyon verileri SSK ve Bağkur emeklisi için yüzde 6.39'luk zammın oluştuğunu gösteriyor. Bu seviye, memur emeklisinin yüzde 3'lük yılbaşı zammını aştığından yüzde 3.39 fark oluştu. Merkez Bankası'nın beklenti anketine göre haziran enflasyonunun (5 Temmuz'da açıklanacak) yüzde 1.21 olması öngörülüyor. Bu beklenti gerçekleşirse ilk 6 aylık enflasyon yüzde 7.68 olacak. Tüm emeklilere bu oranda zam yansıtılacak. Bu durumda memur emekli maaşlarında en az 232 lira artış olacak. SSK ve Bağkur emeklilerinin maaşları ise ortalama 150-250 lira yükselecek.

ÖDEME ERKENE ALINABİLİR

Kurban Bayramı 20-23 Temmuz'da. Her bayram öncesi emeklilere maaşlar erken yatırılıyor. Temmuzda da bu uygulamanın olacağı yönünde beklenti hakim. Çünkü bazı emeklilerin maaş ödemesi bayrama denk geliyor. SSK ve Bağkur emeklileri maaşlarını her ayın 17'sinden itibaren emeklilik kartındaki tahsis numarasının son rakamına göre çekiyor. Ödemeler ayın 28'ine kadar sürüyor. Dolayısıyla ödemesi bu tarihlere denk gelen emeklilere maaşları erken yatırılabilecek.

1100 LİRA DA İKRAMİYE VAR

Kurban Bayramı 20 Temmuz'da başladığı için bayram ikramiyesinin de bu tarihten önce yatırılması bekleniyor. Bu döneme ilişkin ikramiyelerin de 12-20 Temmuz arasında ödenebileceği ifade ediliyor. Ödemeler yine 1.100 lira olacak. Hatırlanacağı üzere Ramazan Bayramı'nda 1.000 liralık ikramiye 1.100 liraya çıkarılmıştı. Böylece SSK ve Bağkur emeklileri de 17 Temmuz itibarıyla hem zamlı maaşlarını hem de zamlı ikramiyelerini almış olacak. Memur emeklisi maaşını 1-5 Temmuz'da çektiği için zam farkının ay içinde ödenmesi bekleniyor. Ancak bayram dolayısıyla bu farkın da öne çekilme ihtimali var.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500

Yorumlar (7)

Osman Tokgonul:

Abi elin oğlu 12 yerden müjdeli haber alıyor ona bakmıyorlar ( İnsanın zoruna gidiyor be gardaşım . Adam az para (!) aldığı zaman huzursuz oluyormuş , onun için huzur hakkı alıyormuş ) ..... Garibimin hakkı olan üç kuruşu müjde olarak veriyorlar ... Nirdeeeen nireye . Valla ben hayal bile edemezdim meğersem oluyormuş , yapılıyormuş , yapamayan diğer kişilere de yazıklar olsun .

72
6
yanıtYanıtla
Bedrettin Keleştemur:

Allah aşkına bu nasıl bir haber Ben de gazeteciyim lisede medya tarihi derslerine de gittim. Sizler önce şunu belirtiniz, bu ülkede açlık sınırı ne kadar önümüzdeki 6 ayda açlık sınırı ne kadar olacak. 1996 yılında Erbakan Hoca ne kadar zam vermişti, yüzde 130 lar oranında.. Emekli Temmuz ayında nasıl bir zam bekliyor. ENFLASYON ARTI REFAH PAYI... ben bir emekliyim geçinemiyorum. Benim gibi 13 milyon emekli geçinemiyor haber, insanlarla alay etme değildir haber Türkiye gerçekleri üzerinden yola

61
3
yanıtYanıtla
tarafsızgörüş:

Emekliler arasında rakamlar çok uçuk. Bazı emekliler diğer emeklilerin on katı maaş alıyor. Bu yüksek maaş alan kişi zaten görev sırasında yüksek almış. zaten rahat etmiş. bu kadar fazla olmamalı. Yüksek maaş alanlara zam oranı 3 ise az alanlara zam oranı 5 olmalı 6 olmalı

44
13
yanıtYanıtla
Doğrucu Davud:

somut örnek ver boş konuşma. sadece bir dönem milletvekili olmuş milletvekili emeklisi de. Yıllarca ense yapmayıp kafa patlatmış emekli profesörle kendini kıyaslama.

yanıt14
yanıt17
ahmet say:

sorun şu bir emekli emekli maaşıyla geçimini sağlıyabiliyormu adam 65 70 yaşında 1500-2000 tl emekli maaşı veriliyo bu adam kiradayla zaten bitti parası asgari ücrette aynı şekilde alım gücümüz git gide düşüyor herşey lüks olmaya başladı araba almak asgari ücretli biri için hayal olmaya başladı ev almayı söylemiyorum zaten insanlarımızın biraz rahatlaması lazım kuru düşürse enflasyonu düşürse bu sorunlar olmayacak ama bu gidişle zor gibi

47
1
yanıtYanıtla
senata silva:

Yaz geldiği halde 0.5 TL'ye aldığımız domates 5 TL oldu, Sivri biber 2 TL iken 10 TL oldu, Patates 4 TL, Soğan 3 TL, Tavuk 7 TL iken 21 TL oldu ama emekliye zam hesap edilirken, %7 artık dayanacak gücümüz kalmadı, yaşanan olumsuzlukların yükünü emekliye yüklemeyin çekemiyoruz artık, YETEERRRRR..

38
1
yanıtYanıtla
Adanalı yunus :

Enflasyon açıklanan yüzde 16 civarı, gerçek enflasyon yüzde 50 civarı. Alınan zam yüzde 3 ve mutlu son.

14
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title