Haberler

    Lukaku'ya Penaltıyı Kullandırtmayan Mourinho Kararının Arkasında

    Portekizli menajer, takımda penaltıları kimin kullanacağı konusunda yetkinin tamamen kendisinde olduğunu ve bunun sorumluluğunu üstleneceğini belirtti.

    'ın geçtiğimiz gün konuk ettiği 'yı 2-0 mağlup ederek Şampiyonlar Ligi'nde 4'te 4 yaptığı maça, ev sahibi oyuncuları ve menajerarasındaki penaltı karmaşası damga vurdu.

    Karşılaşmanın 78. dakikasında Marcus Rashford'ın ceza sahası içinde düşürülmesiyle kazanılan penaltı vuruşunda, topu penaltı noktasına koyan isimolmuştu. Bunun üzerine kenardan önce 'ya, sonra doğrudan Lukaku'ya seslenen Mourinho, penaltı vuruşunu Daley Blind'in kullanmasını istedi. Hollandalı futbolcu düzgün bir vuruşla United'a 2-0'lık üstünlüğü getirse de, Portekizli menajerin gol hasreti 6 resmi maça çıkan Lukaku için neden böyle bir penaltı jestinden kaçındığı merak konusu oldu.

    Karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında bu konunun sorulması üzerine Mourinho, takımda penaltıları kimin kullanacağına kendisinin karar verdiğini ve oyuncularının da saha içinde bu karara uyduğunu ifade etti.

    İnsanların bu tip meseleleri sorgulamasına anlam veremediğini belirten başarılı menajer, "İyi veya kötü aldığım kararların sorumluluğu tamamen bana ait ve bunların bedelini öderim. Bu maçta penaltıcımız 'di ve ilk yarıda kazandığımız penaltı vuruşunu kaçırdı. İkinci yarıdaki penaltı vuruşu sırasında ise Martial sahada değildi. Lukaku atışı kullanmak istedi, çünkü o böyle durumlarda sorumluluk alabilecek bir karakter. Herrera da aynı şekilde. Ancak son günlerde yaptığımız antrenmanlar ışığında, penaltıyı Blind'in kullanmasını daha uygun buldum, hepsi bu." diye konuştu.

    Mourinho geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada, son haftalardaki formu ve gol yollarındaki etkisizliği sebebiyle tepki çekmeye başlayan Lukaku'nun taraftarlar gözünde "dokunulmaz" olması gerektiğini dile getirmişti.

    Sezon başında 75 milyon sterlin karşılığında 'dan transfer edilen Romelu Lukaku, şu ana kadar çıktığı 15 resmi maçta takımına 10 gol ve 3 asistlik katkı sağladı.

    Aynı başlıkta

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Ander Herrera Jose Mourinho Romelu Lukaku Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title