Haberler

Lösemili Çocuklar İçin 29 Ülkeyi Koşarak Geçecek

Almanya'da Kurulu Word Run (Dünya Koşusu) Derneği, Ortadoğu'da Yaşayan Lösemi Hastası Çocukların Tedavi Edilebilmesi İçin Yardım Kampanyası Başlattı. Çukurova Bölgesine Dünya Bankası'ndan Sağlanacak Finansman ile Kurulması Planlanan Hastane İçin Alman Sporcu Robby Clamens Gönüllü Olarak 298 Gün İçinde 29 Ülkeyi Gezecek ve Türkiye'de Proje Aşamasında Olan Hastanenin Yapımı İçin Destek Toplayacak.

Almanya'da kurulu Word Run (Dünya Koşusu) Derneği, Ortadoğu'da yaşayan lösemi hastası çocukların tedavi edilebilmesi için yardım kampanyası başlattı. Çukurova Bölgesine Dünya Bankası'ndan sağlanacak finansman ile kurulması planlanan hastane için Alman sporcu Robby Clamens gönüllü olarak 298 gün içinde 29 ülkeyi gezecek ve Türkiye'de proje aşamasında olan hastanenin yapımı için destek toplayacak.

Almanya'nın Berlin kentinde 3 Ocak tarihinde başlatılan 'Olağanüstü Dünya Koşusu'na gönüllü olarak katılan ve 23 bin kilometrelik 29 ülke koşusunu 298 gün içinde tamamlamayı planlayan Alman sporcu 46 yaşındaki Robby Clamens, bugün Kapıkule Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yaptı. Gazimihal Köprüsü üstünde Vali Yardımcısı Albulkadir Yazıcı tarafından çiçeklerle karşılanan Robby Clamens'e Türkiye koşusu boyunca 1 polis otosu, 1 ambulans, 2 karavan ve dernek üyeleri destek verecek. Alman Word Run Derneği'nin Türkiye ve Ortadoğu Temsilcisi Vural Günay'ın girişimleri ile düzenlenen yardım koşusunda Alman sporcu Robby Clamens'in verdiği destek ile tüm dünyaya Türkiye'nin tanıtımı yapılacak ve lösemi hastası çocuklar için yardım toplanacak.

ORTADOĞULU ÇOCUKLAR DA YARARLANACAK

Türkiye Cumhuriyeti ile işbirliği yaptıklarını ve Dünya Bankası'ndan alınacak maddi finansman ile Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü'nün belirlediği yere hastane yapılacağını belirten Word Run Derneği Türkiye ve Ortadoğu Temsilcisi Vural Günay şunları söyledi:

''Bizim böyle dikkat çekici bir organizasyon yapmamızın tek nedeni Türkiye'nin tüm dünyada tanınan bir ülke olması ve Ortadoğu'da yaşayan tüm lösemi hastası çocukların faydalanabileceği bir hastane kurulması. Şu an bizim yaptığımız girişimlerle, Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü bize yer tahsisi yaptı ve Dünya Bankasından alacağımız maddi destek ile kısa süre içinde belirlenen bu alana lösemi hastası çocuklar için planlanan hastanenin yapımına başlayacağız. Alman sporcu Robby Clamens gönüllü olarak 29 ülkeyi gezecek ve destek isteyecek.''

Alman Ekstrem sporcu 45 yaşındaki Robby Clamens ise, ''298 gün içinde 29 ülkede toplam 23 bin kilometrelik yolu koşarak aşacağım ve bir dünya rekoru kıracağım. Kendimden eminim ve belirlenen süre içinde bu koşuyu tamamlayacağım. Koşudaki en önemli hedef ise dünya rekorunun yanı sıra bu etkinlik sayesinde kanserli çocuklara dikkat çekeceğim ve geçtiğim ülkelerden projeye yerel sponsorlar bularak maddi ve manevi destek isteyeceğim'' dedi.

KOŞU GÜZERGAHI

29 ülkenin geçileceği Olağanüstü Dünya Koşusu'nda Robby Clamens Çek Cumhuriyeti, Avusturya, Slovakya, Macaristan, Romanya, Sırbistan, Bulgaristan, Türkiye, Suriye, Ürdün, Mısır, Suudi Arabistan, Kuveyt, Bahreyn, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Umman, Pakistan, Hindistan, Bangledeş, Vietnam, Çin Halk Cumhuriyeti, Japonya, ABD, Portekiz, İspanya ve Fransa üzerinden geçip Almanya'ya geri dönüş yapacak.

Fırat KESKİNKILIÇ/EDİRNE, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title