Haberler

Londra: Dünya Basını İsrail'e Ateş Püskürdü

İsrail ve Filistin basını, Orta Doğu'da yaşanan krizin asıl sebebinin kaçırılan asker Gilad Shalit'i kurtarmaktan ziyade, Filistin Hükümeti'ni yıkmak olduğunu yazdı.

İsrail ve Filistin basını, Orta Doğu'da yaşanan krizin asıl sebebinin kaçırılan asker Gilad Shalit'i kurtarmaktan ziyade, Filistin Hükümeti'ni yıkmak olduğunu yazdı.

BBC News internet sitesinde yayınlanan bir haber, Filistin basını gibi İsrail basınının da yaşanan krizden rahatsız olduğunu gösteriyor. Habere göre, İsrail ve Filistin basınından birçok gazete İsrail Hükümeti'ni, kaçırılan askeri bir mazeret olarak kullanarak Filistin Hükümeti'ni yıkmaya çalışmakla suçluyor. İsrailli eleştirmenlerin özellikle, bu tür olaylar sonucu Orta Doğu'nun dengesinin her zamankinden daha fazla bozulmasından endişe ettiği belirtiliyor. İsrail'de yayımlanan Yediot Aharonot gazetesindeki bir haberde, yaşananların Shalit'i kurtararak onu güvenli bir şekilde ailesine getirme teşebbüsü olmadığını, Hamas Hükümeti'ni yok etmeye çalışma amacını taşıdığını yazıyor. Gazeteye göre, Hamas Hükümeti'nin yıkılmasıyla Filistinliler'in bir dahaki seferde İsrail ile anlaşmaya yanaşacak bir hükümet seçmesi tahmin ediliyor. İsrail'de yayınlanan başka bir gazete olan Maariv'e göre, askeri harekatlar parçalanmayı hızlandırma, kaosu çoğaltma ve merkezi bir hükümet oluşturma şansını azaltma tehlikesi taşıyor. Gazete, İsrail'in askeri yöntemlerle Hamas Hükümeti'ni düşürmekten kaçınması gerektiğini, şiddet içeren baskının, sadece kimsenin kontrol edemediği örgütlerin sayısını çoğaltacağını ifade ediyor. Yine bir İsrail gazetesi olan Haaretz, kaçırılan askerin kurtarılması için hemen görüşmelere başlanmasının gerektiğini vurguluyor. Bu tarz bir görüşmenin birçok dezavantajı olabileceğini belirten gazete, başka bir alternatif çözümün ise hem askerin kaderi hem de İsrail'in diplomatik ve ulusal menfaatleri için çok daha acı ve tehlikeli olabileceğini ifade ediyor.

Filistin'de yayınlanan Al Ayyam gazetesi, İsrail'in Shalit'i kurtarmak adına gerçekleştirdiğini ifade ettiği operasyonun, her şekildeki Filistin direnişini parçalamak amacı taşıdığını belirtiyor. Büyük bir İslami-Arap hareketinin, İsrail'e çıkmazdan kurtulmak için başka bir yol bulması yönünde baskı yapması gerektiğini belirten Filistin gazetesi Al-Quds ise, hareketin, uluslararası toplulukları yasadışı İsrail işgalini sonlandırmak için güçlü bir çözüm bulmaya yönlendirmesi gerektiğini de ekliyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title