Haberler

Livaneli'nin Kitabı ABD'de İlk Üç Finalist Arasında

Dünyanın En Büyük Kitap Zinciri Olan ve Amerika'da Binin Üzerinde Kitabevi Sahibi Barnes And Noble, 'Yeni Büyük Yazarları Keşfedin' Programı Kapsamında Her Yıl Verdiği Prestij ve Para Ödüllerinin 2006 Yılı Finalistlerini Açıkladı.

Dünyanın en büyük kitap zinciri olan ve Amerika'da binin üzerinde kitabevi sahibi Barnes and Noble, 'Yeni Büyük Yazarları Keşfedin' programı kapsamında her yıl verdiği prestij ve para ödüllerinin 2006 yılı finalistlerini açıkladı.

CHP İstanbul Milletvekili Sanatçı-Yazar Zülfü Livaneli'nin Aberika'da 'Bliss' adıyla yayımlanan 'Mutluluk' kitabıyla roman dalındaki üç finalistten biri oldu. 28 Şubat'ta gerçekleşen özel bir törenle ödüller sahiplerine verilecek ve bütün finalistler Barnes and Noble'ın New York Lincoln Trianle magazasında kitaplarından bölümler okuyacak. Keşif ödülleri bir önceki yıl tanıtılan kitapların en iyilerini ödüllendirmeyi amaçlıyor. Finalistlerin duyurulduğu bültende 'Mutluluk'tan şöyle bahsediliyor: "Livaneli, şefkat dolu romanı 'Bliss'te, her üç roman kahramanını da son dereçe duyarlı bir biçimde betimleyerek, birbiriyle çatışan kültürlerin ülkesi Türkiye'nin mükemmel bir resmini çiziyor".

Yılda 175 bin yeni kitabın yayınlandığı Amerika'da Barnes and Noble, ödüllerin amacını, "Olaganüstü edebi kaliteye sahip eserlerin, kitap kalabalığında gözden kaçırılmaması için dikkat çekmek' amacıyla verdiğini açıklıyor.

Livaneli'nin Bliss'i bir yıl boyunca binden fazla BN mağazasında 'Büyük yazarın keşfi' başlığı altında özel biçimde tanıtılacak. Mutluluk romanı, New York'un en büyük yayınevlerinden St. Martin's Press tarafından 2006 Ekim'inde yayınlanmasının ardından eleştirmenler tarafından büyür bir övgüyle karşılanmış ve 'Sonbahar Döneminin Kitabı' seçilmişti. Livaneli ödülünü almak ve kitabından bölümler okumak üzere Barnes and Noble'ın davetiyle Şubat sonunda New York'a gidiyor.

(AU-ÖK-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title