Haberler

Liseli Gençlerden Skeçli Ygs ve Lys Protestosu

Mersin'de bir grup öğrenci, Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavı'nı (LYS) kefen, idam ipi ve skeçle protesto etti.

Mersin'de bir grup öğrenci, Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavı'nı (LYS) kefen, idam ipi ve skeçle protesto etti.

Akdeniz Belediyesi önünde toplanan öğrenciler, açtıkları pankart ve sloganlar eşliğinde Kuvayımilliye, İstiklal ve Sakarya caddeleri güzergahını takiben, Atatürk Caddesi'ndeki Büyükşehir Belediye binası önüne kadar yürüdü. İki öğrencinin temsili olarak kefen ve idam ipini boyunlarına taktığı yürüyüş sırasında Hastane Caddesi'nde öğrencilerden bazıları ile geçen bir otomobildeki vatandaş arasında yol verme yüzünden tartışma çıktı. Tartışma sırasında bazı öğrenciler ellerindeki pankartların sopaları ile araca vurdu, sürücü tartışmayı bırakıp, otomobiliyle uzaklaştı.

Atatürk Caddesi'ne ulaşıldığında grup adına açıklama yapan Fazilet Kantur, YGS ve LYS gibi sınavlara karşı tavırlarını koymak için eylem gerçekleştirdiklerini söyledi. Devlet okullarında verilen eğitimin niteliksizleştiğini öne süren Kantur, öğrencilerin eğitim ihtiyaçlarını karşılamak için özel dershanelere gitmek zorunda kaldıklarını söyledi. Meslek lisesi öğrencilerinin de herhangi bilimsel eğitim almadıklarını, ucuz işgücü ve ara eleman olarak sermayenin ihtiyaçlarına göre hazırlandığını kaydeden Kantur, "KPSS'de yaşanan 'kopya skandalı', ardından YGS'de yaşanan 'şifre skandalı' bizlerde aynı durumun LYS'de de olabileceği endişesini uyandırıyor. Kimseyi tatmin etmeyen bir açıklama yapan ÖSYM Başkanı, sorularda bulunan şifrelemeyi tesadüf olarak nitelendirerek buna inanmamızı bekliyor. Üst üste kopya skandallarının yaşanması bu olayın bu kadar basit olmadığını, soruların birilerinin bilgisi dahilinde sızdırıldığını net olarak gösteriyor" dedi.

Açıklamanın ardından öğrenciler tarafından, eğitim sistemini ve şifreleme iddiasını anlatan mini skeç oynandı. Grup, skecin ardından bir süre slogan attıktan sonra dağıldı. - Mersin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title