Haberler

    Lazio Başkanı Lotito'dan ırkçılık açıklaması

    İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) takımlarından Lazio'nun başkanı Claudio Lotito, İtalya Süper Kupa finalinde Juventus ile Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da 22 Aralık Pazar günü oynayacakları maçın sadece bir futbol maçı olmadığını, bu maçla bazı şeyleri değiştirmek istediklerini söyledi.

    Lotito, Anadolu Ajansı'nın (AA) da üyesi olduğu Roma'daki Yabancı Basın Derneği'nde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

    Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice Cengiz'in dün kendisi gibi derneğin konuğu olduğu hatırlatılarak, iki İtalyan takımının Kaşıkçı cinayeti ardından Riyad'da maç yapmasına ilişkin yorumu sorulan Lotito, Serie A Birliği ile kontratlarının bulunduğunu ve Lazio'nun final oynama hakkı kazanan takım olarak buna uymak durumunda olduğunu, aksi takdirde ceza alacağını ifade etti.

    Gazetecilerin insan haklarının ihlal edildiği bir ülkede maç yapmanın doğru olup olmadığı sorusuna ise Lotito, "Ben bu tür durumlarda gidip, yerinde mücadele etmekten yanayım. Biz sadece bir futbol maçı için Riyad'a gitmiyoruz. 'Orada kadın hakları ihlal ediliyor' demek çok kolay, biz oraya giderek bazı şeyleri değiştirmek için bir şeyler yapmak istiyoruz. Arap kadınlarının statlarda maç izleme hakkı olmalı. Futbol bu konuda yardımcı olabilir. Sistemin çarpıklıklarıyla sadece varlık gösterilerek mücadele edilebilir. Biz, şovu garanti edeceğiz, onlar da değişimi garanti ediyorlar." yanıtını verdi.

    - Serie A Lig Birliği'nin ırkçılıkla mücadele kampanyası

    Serie A yönetiminin kamuoyunda tepki çeken yüzleri boyalı üç maymun tablosunun yer aldığı ırkçılıkla mücadele kampanyasına ilişkin yöneltilen soru üzerine Lazio Başkanı, "Lig Birliği'nin bu kampanyayı seçmesini not ettim. Herkes kendi seçimini yapar. Serie A yönetimi de kesinlikle ırkçılığa vurgu yapmak istememiştir. Bu konuda benim tutumum net: ben insanları derilerinin rengine ya da geldikleri yerlere göre ayırmam." diye konuştu.

    Lotito, Roma ve Milan kulüplerinin kınadığı söz konusu kampanyayı "kışkırtıcı" olarak tanımladı.

    - Lazio ve sağ siyaset yakıştırmasına tepki

    Lotito, Lazio'ya yönelik çok fazla ön yargı olduğuna ve bunları aşmak için mücadele ettiğine dikkati çekerek, "Ben kulübe başka değerleri aşılamaya çalıştım ancak uluslararası bir maç eşleşmesi olduğunda sağın taraftarıymışız gibi yansıtılıyor. Şahsen ben bu tanımlamaya hep karşı çıktım ve güçlü girişimlerde bulundum." ifadelerini kullandı.

    Lazio'ya yaklaşımın kendi başkanlığından önceki dönemde yapılan yaftalardan kaynaklandığını aktaran Claudio Lotito, "Ben başkan olduğumda yasallığa ve değerlere saygılı olma konusunda bir tercih yaptım. Bazı yaftalar bana ait değil. Lazio, tribünlerde taraftarları arasındaki olumsuzlukları ortadan kaldırmak için her zaman mücadele etti." diye konuştu.

    Kaynak: Hürriyet / Spor

    Suudi Arabistan İtalya Serie A Riyad Lazio Haberler

    Bakmadan Geçme

    Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title