Haberler

Lahey'de Hocalı Katliamı'na Anma

Iğdır Belediyesi'nce Düzenlenen "Hocalı Soykırımı ve Yakın Tarihte Türklere Yapılan Katliamlar" Konferansı, 25 Şubat 2007 Tarihinde Hollanda'nın Lahey Şehrinde Yapılacak.

Iğdır Belediyesi'nce düzenlenen "Hocalı Soykırımı ve Yakın Tarihte Türklere yapılan Katliamlar" konferansı, 25 Şubat 2007 tarihinde Hollanda'nın Lahey şehrinde yapılacak.

"Dünyanın çeşitli yerlerindeki Ermeni diaspora dernekleri ile Ermenistan devleti, yıllardır yalanlarla dolu propagandalarla süslemektedir" diyen Iğdır Belediye Başkanı Nurettin Aras, konuyla ilgili olarak açıklama yaptı. Aras, "Türkler tarafından bir soykırıma uğratıldıkları şeklindeki iddialarını gün geçtikçe, her platformda daha aktif olarak yürütmektedirler. Bu gelişmelere seyirci kalınması, maalesef onları daha fazla yüreklendirmektedir. Son dönemde, Türk milletinin şerefli tarihini 'soykırım' gibi bir barbarlıkla lekelemeye yönelik çabalar artmıştır. Pek çok bölgede Türk milletine karşı büyük vahşetler yapılmıştır ve yapılmaktadır. Tarihi Türk yurdu olan bugünkü Ermenistan'da, Anadolu'da ve Azerbaycan'da, Ermeniler tarafından Türk halkına karşı son derece sistematik, planlı bir soykırım hareketine girişildiği herkesin malumdur. Bunun sonucunda Anadolu'dan Azerbaycan'a kadar yüzlerce Türk köyü yakılıp yıkılırken, yüz binlerce insan soykırıma uğramış ve sürgüne maruz bırakılmıştır. Bu kadar büyük bir katliamın insanlık suçu sayılması gerekmektedir. Tarihte Hocalı katliamına benzer birçok acılar yaşadık. Ancak Türk milleti olarak, geçmişin acı olaylarını unutmak isteyişimiz, bunların yeni düşmanlıklarda malzeme olarak kullanmaması noktasındaki tavrımız, düşmanlarımız tarafından yanlış anlaşıldı. Tarihi olaylar adeta ters yüz edilerek, adeta aleyhimizde kullanılır oldu" dedi.

"Bizim iyi niyetimiz, maalesef hak etmediğimiz ithamlarla karşılaşmamız sonucunu doğurdu" şeklinde konuşan Iğdır Belediye Başkanı Nurettin Aras, daha sonra şunları kaydetti:

"Bu yılki 'Hocalı Soykırımı ve Yakın Tarihte Türklere yapılan Katliamlar' konferansını Hollanda'nın Lahey şehrinde yapmaya karar verdik. Lahey şehrini seçmemizin nedeni Uluslararası Adalet Divanı'nın burada bulunması, hem de sırf Lahey'de bin 245 hane Iğdırlı bulunmaktadır. Konferansımıza çok değerli konuklar davet ettik. Emekli Büyükelçi Bilal Şimşir, emekli Orgeneral Necati Özgen, Prof. Dr. Yagup Mahmudov, Doç. Dr. Kerim Şükrüova, Arş. Gör. Yalçın Sarıkaya, Prof. Dr. Enver Konukçu, Prof. Dr. Osman Metin Öztürk, Prof. Dr. Havva Memmedova, Öğretim Görevlisi Arslantürk Akyıldız, Sefa Yörükel katılacaklar. Bu konferansı Azerbaycan Kars Başkonsolosu Hasan Sultanoğluile birlikte organize etmekteyiz" dedi.

(İA-İRT-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title