Haberler

Kuvayı Milliye Derneği'nden "Çete" İddialarına Yanıt

Kuvayı Milliye Derneği Mersin Şube Başkanı Kemal Canay, Kuvayı Milliye Derneği'ni "Çete" Olarak Nitelendirmenin Bütün İnsaf Değerlerinin Dışında Olduğunu Belirterek, Derneğin Hiçbir İllegal Faaliyet İçinde Olmadığını Söyledi. Canay, Haberde Yer Alan "Ölmeye Öldürmeye" Şeklindeki Sözlerin İse Atatürk'ün 1919'da Erzurum'da Yaptığı Bir Konuşmadan Alıntı Olduğunu Belirterek, "Bu Vatan, Bu Bayrak, B...

Kuvayı Milliye Derneği Mersin Şube Başkanı Kemal Canay, Kuvayı Milliye Derneği'ni "çete" olarak nitelendirmenin bütün insaf değerlerinin dışında olduğunu belirterek, derneğin hiçbir illegal faaliyet içinde olmadığını söyledi. Canay, haberde yer alan "Ölmeye öldürmeye" şeklindeki sözlerin ise Atatürk'ün 1919'da Erzurum'da yaptığı bir konuşmadan alıntı olduğunu belirterek, "Bu vatan, bu bayrak, bu devlet, bu kutsal değerler üzerine her zaman aynı yemini yine yaparız, yapmaya da hazırız. Eğer bununla ilgili bizi mahkum edeceklerse, mahkum olmaya da razıyız" dedi.

Dün bir gazetede yer alan "çete" ve Kuvayı Milliye Andı iddialarıyla ilgili olarak bugün dernek üyeleriyle birlikte basın toplantısı düzenleyen Canay, söz konusu görüntülerin Mersin'de Ramazan ayında verilen iftar yemeğinde çekildiğini söyledi. Kuvayı Milliye Derneği'ni "çete" olarak nitelendirmenin bütün insaf ölçülerinin dışında olduğunu dile getiren Canay, derneğin, kesinlikle hukuka aykırı, yasadışı olan ve meşru zemine dayanmayan hiçbir hareket, davranış ve faaliyet içinde olmadığını ve bundan sonra da olmayacağını kaydetti. Görüntülerde yer alan "Ölmek de var öldürmek de" sözlerinin kasıtlı olarak vurgulandığını ifade eden Canay, bu sözlerin Mustafa Kemal Atatürk'ün 8-9 Temmuz 1919'da Erzurum'da iken, askerlikten ayrılıp sine-i millettin bir ferdi olarak mücadeleye devam etme kararı aldıktan sonra, kendi karargahında bulunan personele karşı yaptığı konuşmadan alındığını ve sadece bir örnek olarak verildiğini söyledi. İddia edildiği gibi hiçbir üyelerinin böyle bir isteğinin olmadığını vurgulayan Canay, "Haber-yorum tamamen tek taraflı ve iyi niyetten uzak bir bühtandan ibarettir" diye konuştu.

Yemin töreninde kullanılan bayrak, sancak, Atatürk resimleri ve Kur'an-ı Kerim'in, Türk milletinin vazgeçilmez kutsal değerleri olduğuna işaret eden Canay, şöyle devam etti:

"Her Türk vatandaşının kendi kutsal değerleri üzerine yemin etmek en doğal hakkıdır. Bunlardan rahatsız olanların varlığı çok üzücü ve düşündürücüdür. Şahsımın ve Kuvayı Milliye Derneği'nin hiçbir mensubunun herhangi bir cani ile kesinlikle alakası yoktur ve olamaz. Söz konusu haber ve yorumda Danıştay suikastiyle ilişkimiz varmış intibası verilmesi, gerçekten çok insafsız ve üzücü bir iftiradır. Danıştay saldırısı ve Hrant Dink cinayetleri tarafımızdan asla tasvip edilemez."

Açıklamanın ardından soruları yanıtlayan Canay, CD görüntülerinin ortaya çıkış döneminin de oldukça önemli olduğunu ifade ederek, "Bu olayın üzerinden 5 ay geçti. Neden acaba bu yemek CD'si bugün gündeme geldi. Tam da önemli bir cinayetin gündeminde getirilip bu olay basına sızdırıldı. Biz bu yemini 500 kişilik bir yemekte yaptık. İllegal bir çeteleşme yemini, böyle 500 kişinin huzurunda yapılır mı? Aynı yemini yine yaparız. Bu vatan, bu bayrak, bu devlet, bu kutsal değerler üzerine her zaman aynı yemini yine yaparız ve yapmaya da hazırız. Eğer bununla ilgili bizi mahkum edeceklerse, mahkum olmaya da razıyız. Biz vatanımızı savunuyoruz, biz devletimizi savunuyoruz, biz bayrağımızı savunuyoruz. Bundan sonra var oldukça da savunmaya devam edeceğiz. Polisimize, ordumuza saygılıyız. Ülkemiz yarın bir silahlı işgale girdiği zaman, onların yanında aslanlar gibi mücadeleye de hazırız. Asla ve asla Türkiye Cumhuriyeti'nin bir tek çakıl taşını dahi kimseye vermeyeceğiz. Türkiye 8 bin yıllık Türk yurdudur. Bu bayrak altında yaşayanlar Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uyacaklar, bu devletin nimetlerinden istifade edenler ya bu devlete uyacaklar ya da defolup yaşamak istedikleri yere gidecekler" diye konuştu.

Vatanın bütünlüğü ve milletin bölünmezliğinin tehlikede olduğunu, Türkiye'nin tek kurşun atılmadan siyasi, kültürel ve iktisadi yönden adım adım işgal edildiğini ileri süren Canay, "Türk milleti işsiz, aşsız gezerken birileri tarafından irticai faaliyetler hortlatılmaktadır. Birileri bu işgali gözden kaçırmak için, Türk insanının kafasını başka işlerle meşgul etmek istiyor. 1 aya yakın zamandır sabah kalkıyoruz Hrant Dink, akşam yatıyoruz Hrant dink. Ne yapmak istediklerini Türk milleti ibretle izliyor. Bizler Türk çocuklarını Kuvayı Milliye ruhuyla ayağa kaldırmak, Türkiye'yi yönetir hale getirmek için yola çıktık. İşte bunun için yemin ettik. Bizimle beraber olanlar, vatanı için, devleti için, Kuran'ı için ölmeye hazır. Bizim gibi milyonlarca insan var. Ben 41 yıl önce yemin etmiştim. Şimdi yine yemin ettim" dedi.

Canay'ın açıklamalarının ardından bir dernek üyesi, Türk bayrağı önünde habere konu olan Kuvayı Milliye Andı'nın tam metnini okudu. Okunan andın ardından, dernek üyeleri "Ne mutlu Türküm diyene" şeklinde slogan attı.

(HK-MT-NÇ-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title