Haberler

Wattpad" Uygulaması Yazar ve Okuyucu Sayısını Artırıyor

MUSTAFA ÇAVUŞ - Dünya genelinde 50 milyondan fazla kullanıcıya ulaşan Wattpad (yazarlar için sosyal ağ) uygulamasının yazar ve okuyucu sayısının artmasına katkı sağladığı bildirildi.

FATİH MEHMET KÜRKÇÜ - MUSTAFA ÇAVUŞ - Dünya genelinde 50 milyondan fazla kullanıcıya ulaşan Wattpad (yazarlar için sosyal ağ) uygulamasının yazar ve okuyucu sayısının artmasına katkı sağladığı bildirildi.

Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Metin Celal Zeynioğlu, AA muhabirine, sosyal paylaşım sitesi olan ve bağımsız yazarların hikaye ve romanlarını yayımlama imkanı sunan Wattpad uygulamasının Türkiye'de yazar ve okuyucu sayılarına etkilerini değerlendirdi.

Uygulamanın özellikle genç kuşak tarafından kullanıldığını dile getiren Zeynioğlu, "İnternetteki uygulamalardan biri olan bu sistem, gençlerin yazılarını yayınlamayı kolaylaştırıyor. Türkiye'de de bu çok büyük ilgi gördü. Türkiye, bu uygulamaları kullananlar arasında dünyada üçüncü sırada. O nedenle Wattpad'in CEO'su gelip 'Türkiye'de ne oluyor' diye anlamaya çalıştı." dedi.

Bilgisayar ve internet kullanan çocukların eğitimden uzak kalacağı yönünde bir kanı olduğuna işaret eden Zeynioğlu, bu nedenle ailelerin çocukları bilgisayardan uzaklaştırarak kitaba yöneltmeye çalıştığını vurguladı.

İnterneti ve bilgisayarı iyi kullanabilmek için bilgi birikimi gerektiğine dikkati çeken Zeynioğlu, şunları kaydetti:

"Bu uygulamayı yapanlar, doğru bir tespit yapmışlar. Orada tefrika usulüyle romanlar, öyküler yayımlanıyor. Her gün yazarlar bir parça yayınlıyor ve onların takipçileri var. Takipçileri de onları izliyor. Bizim genç kuşak kadın yazarlarımız, genç kızlarımız milyonlarca takipçiye ulaşmışlar. Yayıncılar bunları fark edince kitap olarak basmayı tercih ettiler. Onun sonucu olarak milyonlarca takipçi elde eden genç kadın yazarlar yüz binlerce de okura ulaştı. Kitap olarak basılınca o kitaplar okundu. Demek ki nitelikleri var. Okunacak özellikleri var. Burada çok hızlı şekilde onlarca yeni yazar ortaya çıktı. Çok satan 20'nin üzerinde eser var, yüzün üstünde de kitabı yayınlanmış yazar var. Bunlar gün geçtikçe artıyor çünkü uygulamaya her gün yeni bir yazar ve okur ekleniyor. Bu uygulama, okuyucu ve yazar sayısını artırıyor. Bunun bir süre daha devam edeceğini umuyoruz."

Zeynioğlu, süreç içinde yazarların daha edebi formlara kayabileceğini öngördüklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Türkiye Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title