Haberler

"Macbeth" 48 Yıl Sonra Ankara'da

William Shakespeare'in Ölümsüz Eseri "Macbeth", 48 Yıl Aradan Sonra Yeniden Başkent Seyircisiyle Buluşacak.

William Shakespeare'in ölümsüz eserinden Verdi'nin notalarıyla opera sahnesine aktarılan "Macbeth", 48 yıl aradan sonra yeniden başkent seyircisiyle buluşacak.

İktidar hırsının neden olduğu ihaneti işleyen eser, 28 Nisanda prömiyer yapacak. Shakespeare'in 1606 yılında kaleme aldığı yapıt, Ankara Devlet Opera ve Balesinin bu sezondaki en iddialı yapıtları arasında yer alıyor. Eserin rejisi, 2006 yılında da aynı yapıtı İstanbul Devlet Opera ve Balesinde sahneye koyan Yekta Kara'nın imzasını taşıyor.

Orkestrayı dönüşümlü olarak Antonio Pirolli ile Artyom Makarov'un yöneteceği eserde, "Macbeth" rolünde Çetin Kıranbay, Eralp Kıyıcı ve Serkan Kocadere, "Lady Macbeth" rolünde Nilgün Akkerman, Sayra Seyhan Geçim ve Şule Köken, "Banco" rolünde Özgür Savaş Gençtürk, Bülent Ateşoğlu ve Mithat Karakelle sahne alıyor.

Dama'yı Burcu Yılmazkurt ve Zeynep Pınar Çakıt'ın, Macduff'u Aykut Çınar, Murat Karahan ve Şenol Talınlı'nın, Malcolm'u Haser Tek, Oğuz Sırmalı ve Tankut Eşber'in dönüşümlü olarak canlandıracağı eserde, Alaaddin Ataseven, Umut Kosman, Eray Kocatürk, Emre Uluocak, Alaaddin Ataseven, Volkan Şen, Burcu Soysev, Sabri Doğan Çapanoğlu ve Umut Kosman da başlıca rollerde yer alıyor.

MACBETH İÇİN UZUN BİR SÜRE

Eseri sahneye koyan Yekta Kara, AA muhabirine eserle ilgili bilgi verirken, Ankara'ya son olarak 1991 yılında Mozart'ın "Zahide" operasını sahneye koyduğunu, 19 yıl aradan sonra yeniden başkent seyircisiyle buluşmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Başkent seyircisinin "Macbeth" operasını da son olarak 1962'de izlediğini ifade eden Kara, "Neredeyse yarım yüzyıla yakın bir süre. Bu, 'Macbeth' gibi bir baş yapıt için çok çok uzun bir süre" dedi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title