Haberler

Hakan Karsak, "Sultanbeyli Uluslararası Kısa Film Yarışması"na konuk oldu Açıklaması

Güncelleme:

Oyuncu Hakan Karsak, Sultanbeyli Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen, "Sultanbeyli Uluslararası Kısa Film Yarışması" kapsamındaki söyleşiye katıldı.

Oyuncu Hakan Karsak, Sultanbeyli Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen, "Sultanbeyli Uluslararası Kısa Film Yarışması" kapsamındaki söyleşiye katıldı.

Suat Köçer'in sunumunu üstlendiği "Bir Oyuncunun Serüveni" başlıklı söyleşi, Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Karsak, tiyatro hiyerarşisiyle büyüdüğünü dile getirerek, tiyatrodaki sessiz disiplininin kendisine çok iyi geldiğini söyledi.

Oyunculuğun gözlem sanatı olduğunu ifade eden Karsak, parmak izinin tekil oluşundaki gibi her oyuncunun kendine has olanı ortaya çıkarması gerektiğini dile getirdi.

"Yurt dışından ödülle döndüğümde organizasyon şirketinde balon şişiriyordum"

Yetenekli oyuncu, oyuncu olmak isteyenlerin şan şöhret gibi dışsal manipülasyonlara yenilmemesi gerektiğine işaret ederek, "Yaptığınız işi doğru yaptığınız müddetçe mutlu olun. Ben yurt dışından ödülle döndüğüm esnada organizasyon şirketinde balon şişiriyordum. Çok bir kazancım yoktu, kendi tatmin duygularınızla zenginliğinizi belirleyebilirsiniz." dedi.

Dijital platformlarla birlikte sektörün uluslararası alana açılmak durumunda kaldığının altını çizen Hakan Karsak, "Evrenselleşmeye ve kendi eksiklerimizi görmeye başladık. Dijital, hayatımıza ilk girdiği yıllarda senaryo yazmayı unuttuğumuzu fark ettik." diye konuştu.

Karsak, bugüne kadar hiç bir uzun metraj film jüriliğini kabul etmediğini açıklayarak, şunları kaydetti:

"Yaklaşık 15 senedir elimden geldiğince kısa filmcilere destek olmaya çalışıyorum. ya bitirme ödevinde, ya bir kısa filmcinin filminde oynamışımdır, oynayamamışsam finansal destek sunmuşumdur o da olmamışsa bağlantı kurmuşumdur. Yani benden ne talep edildiyse gücüm yettiğince kısa filmcilere destek vermeye gayret ettim. Bu ülkenin bir sanatçısı olarak Sultanbeyli Uluslararası Kısa Film Yarışmasının gerçekleşmesinde emeği geçenlere sonsuz teşekkür ediyorum."

Sultanbeyli Uluslararası Kısa Film Yarışması'nda jüri üyesi olan oyuncu, pandemi sürecinde üç tiyatro oyunu yazdığını ve bunları da yeni tiyatro sezonunda sahnelemek istediğini, ayrıca yazmış olduğu bir uzun metraj film senaryosunun da yakın zamanda filme çekileceği bilgisini paylaştı.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Hakan Karsak Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title