Haberler

Bursa'da Kültür Sanat

Bursa Devlet Tiyatrosu (BDT) 3 oyun sahneleyecek.

Bursa Devlet Tiyatrosu (BDT) 3 oyun sahneleyecek. BDT, "Aşk Bir Şey Değildir", "Halktan Biri" ve "Entrikalı Dolap Komedyası" oyunlarını tiyatroseverlerin beğenisine sunacak.

Şahin Örgel'in yazdığı, Ali Volkan Çetinkaya'nın yönettiği "Aşk Bir Şey Değildir" oyununun dekor tasarımını Ufuk Üsterman, kostüm tasarımını Ceren Karahan, ışık tasarımını da Yüksel Aymaz yapıyor. "Nihal" karakterini Ecehan Şarman Çetinkaya'nın, "Tekin" karakterini de Ali Volkan Çetinkaya'nın canlandırdığı oyunda, evli bir çift odağında kadın-erkek ilişkileri ele alınıyor. Oyun, Ahmet Vefik Paşa (AVP) Sahnesi'nde bugün, yarın ve 30 Ocak Cumartesi günü saat 20.00'de sahnelenecek.

Sam Bobrick'in yazdığı, Ekin Tunçay Turan'ın Türkçe'ye çevirdiği ve Bora Özkula'nın yönettiği "Halktan Biri"nin dekorunu Ethem İzzet Özbora, giysi tasarımını Gözde Yavuz, ışık tasarımını da Rahmi Özan üstleniyor. Taner Turan, Acan Ağır Aksoy ve Cem Şener'in rol aldığı oyunda, işini kaybetmiş ABD'li Travis Pine'ın geleceğinden duyduğu endişe nedeniyle Başkana sürekli eleştiri dozu yüksek mektuplar yazması, Başkanın da bunları okuyup etkilenmesi sonucunda da Pine'ın mektup yazmasını durdurmak için ajan göndermesiyle gelişen trajikomik olaylar anlatılıyor. Oyun, bugün, yarın ve 30 Ocak Cumartesi günü saat 18.00'de Oda Tiyatrosu'nda sahneye konulacak.

Yunus Emre Gümüş'ün yazdığı, Burak Karaman'ın yönettiği "Entrikalı Dolap Komedyası"nın dekorunu Behlüldane Tor, giysi tasarımını Dilek Kaplan, ışık tasarımını ise Ali Karaman gerçekleştirdi. Aralarında Arzu Tan Bayraktutan, Harun Türköz ve Serdar Seçkin'in de bulunduğu oyuncuların rol aldığı oyunda, iki hırsız, eski koca, bir katil ve bir ölüyle aynı evde, bir dolap etrafında geçen entrikalar anlatılıyor. Oyun, AVP Sahnesi'nde 2 ve 3 Şubat'ta saat 20.00'de sahnelenecek.

Bursa Şehir Tiyatrosu

Bursa Şehir Tiyatrosu, "Reis Bey" ve "Gulyabani" adlı oyunları seyircilerin beğenisine sunacak.

Necip Fazıl Kısakürek'in yazdığı, Özer Tunca'nın yönettiği "Reis Bey" oyununun dekor tasarımını Tayfun Çebi, kostüm tasarımını Funda Çebi, ışık tasarımını Zeynel Işık ve müziklerini de Oktay Köseoğlu yapıyor. Aralarında Eren Topçak, Serdar Soyer, Didem Hun Liman'ın da bulunduğu 32 kişinin rol aldığı oyunda, bir ağır ceza reisinin hayatı ele alınıyor. Oyun, 2 Şubat Salı günü saat 20.00'de Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Orhangazi Salonu'nda sahneye konulacak.

Hüseyin Rahmi Gürpınar'ın yazdığı, Lale Oraloğlu'nun uyarladığı, Volkan Özgömeç'in yönettiği "Gulyabani"nin dekor tasarımı Tayfun Çebi gerçekleştirdi. Altuğ Görgü, Ebru Serener Ergüç, Didem Hun Liman, Uğur Serener ve Uğur Çakmak'ın rol aldığı oyunda, geçim zorluğu çeken ve aile dostlarının yardımıyla, adı "peri yuvası"na çıkmış köşkte hizmetçilik yapmaya götürülen kadının başından geçenler ele alınıyor.

Oyun, Uğur Mumcu Sahnesi'nde 3 Şubat Çarşamba günü saat 20.00'de oynanacak.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Ahmet Vefik Paşa Volkan Çetinkaya Bora Özkula Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title