Haberler

Beyaz Müzayede'nin Sergisi Açıldı

Beyaz Müzayede Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Karadeniz 16. Beyaz Müzayede için iddialı konuştu "Bu Müzayede'nin tadı bütün yaz sanatseverlerin damağında kalacak".

Beyaz Müzayede'de Türk Çağdaş sanatının en büyük figür ustalarından Komet'in 1992 yılına ait 115x190 ebadındaki bir başyapıtı, Türk Çağdaş Sanatı'nın ilk çağdaşları arasında yer alan ustalardan Nejad Melih Devrim'in 1940'lı yılların sonlarına ait 80x100cm ebadında gri 'İnteriör Soyutlaması' yer alıyor. Müzayedede dünyanın önde gelen yabancı sanatçıların eserleri de dikkat çekiyor. Dünyada pek çok çağdaş sanat müzesinde eseri bulunan Amerikan Neo-Ekspresyonizm'inin öncüsü David Salle'nin 168x244cm ebadındaki 'On the River' isimli başyapıtı, Alman Minimalist Soyutu'nun yaşlı kuşağının en önemli sanatçılarından olan Imı Knoebel'ın 260x312cm ebadındaki 'Zion' isimli başyapıtı 29 Mayıs'ta satışa sunulacak eserler arasında bulunuyor.

Müzayedede neler var

16. Beyaz Müzayede geniş bir sanatçı yelpazesi sunmasının yanı sıra birçok Türk Çağdaş Ustalarının değişik dönemlerine ait başyapıtlar içeriyor. Müzayedede Burhan Doğançay'ın 'Kurdela' serisinden 'Kolaj-Dekolaj' serisine kadar değişik dönemlerinden 12 adet eser yer alıyor. Diğer soyut ustalarından Adnan Çoker'den 3, Erol Akyavaş'dan 2, Ferruh Başağa'dan 3 ve Sabri Berkel'den 4 adet eser sanatseverler ile buluşuyor. Ömer Uluç'un 60'lı yıllardan 2010 yılına kadar her 10 senelik dilimlere ait 11 eseri Müzayede'de biraraya geliyor. Özdemir Altan'ın en önemli eserlerinden 220x320cm ebadındaki 'Kalpler, Zıbınlar, Çocuklar, Amatörler ve Profesyonellerin İstanbul'da Rastlantısal Buluşması' isimli başyapıtı ve Mustafa Ata'nın tüm sanat hayatı boyunca yapmış olduğu en büyük ebatlı 2 başyapıtından biri görücüye çıkıyor. Türk Çağdaş Sanatı'nın figure ustalarından Komet'in 10, Mehmet Güleryüz'ün 3 ve Ergin İnan'ın 12 adet eseri 29 Mayıs'taki Başyapıtlar Geçidi'nde yer alıyor. Son dönemin aranılan orta kuşak soyut sanatçılarından Kemal Önsoy'un ise 7 eseri satılacak.

Müzayedede yer alan sanatçılar

Müzayede'de yer alan sanatçılar arasında Burhan Doğançay, Adnan Çoker, Erol Akyavaş, Ömer Uluç, Abdurrahman Öztoprak, Fahrelnisa Zeid, Nejad Melih Devrim, Selim Turan, Abidin Dino, Zeki Faik İzer, Fikret Mualla, Komet, Mehmet Güleryüz, Yüksel Arslan, Alaettin Aksoy, Ergin İnan, Sabri Berkel, Nurullah Berk, Abidin Elderoğlu, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Eren Eyüboğlu, Nedim Günsür, Nuri Abaç, Orhan Peker, Avni Arbaş, Leyla Gamsız, Turan Erol, Burhan Uygur, Cihat Burak, Özdemir Altan, Mustafa Ata, Güngör Taner, Zekai Ormancı, Koray Ariş, Osman Dinç, Kemal Önsoy, Bedri Baykam, Kezban Arca Batıbeki, Selma Gürbüz, Ahmet Oran, Ahmet Güneştekin, Ahmet Elhan, Murat Germen, Leyla Gediz, Haluk Akakçe, Gülay Semercioğlu, İrfan Önürmen ve dünya müzelerinde yer alan sanatçılarından David Salle, Imı Knoebel, Julian Opie, Gudmundur Erro, Pat Andrea'nın eserleri bulunmaktadır.

16. Beyaz Çağdaş ve Modern Sanat Müzayedesi 29 Mayıs Pazar günü saat 14'te Conrad Hotel'de gerçekleşecektir. Müzayedede satışa sunulacak eserler 27 Mayıs tarihine kadar Sofa Hotel'de sergilenecektir.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title