Haberler

Anadolu Ateşi Moskova'da Yandı

Mustafa Erdoğan'ın sanat yönetmenliğini yaptığı Anadolu Ateşi Rusya'nın başkenti Moskova'da sahneye çıktı Moskova'da düzenlenen gösteriye Rus sanatseverler yoğun ilgi gösterdi. Anadolu At...

Hakan Ceyhan Aydoğan - Anadolu Ateşi Dans Topluluğu, Rusya'nın başkenti Moskova'da sanatseverlerle buluştu. Kremlin Sarayı'nda düzenlenen gösteriye Moskovalılar yoğun ilgi gösterirken, salonu dolduran yaklaşık altı bin kişi Anadolu danslarıyla büyülendi.

Rusya'da sekizinci turnesini gerçekleştiren Anadolu Ateşi'nin Moskova gösterisi Rus seyircilerden tam not alırken, salonu dolduran sanatseverler Anadolu danslarının oldukça etkileyici ve dikkat çekici olduğunu söyledi.

- "Rusların, Türk kültürüne ve dansına ilgisi artıyor"

Anadolu Ateşi Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rusların, Türk kültürüne, dansına ve sanatına olan ilgisinin her geçen gün arttığını söyledi.

Erdoğan, son yıllarda Rusya-Türkiye ilişkilerinin gelişmesine paralel olarak, özellikle karşılıklı vizelerin kaldırılmasından sonra Rusların, Türk kültürüne ve sanatına olan ilgisinin arttığını gözlemlediğini belirtti.

Erdoğan şöyle konuştu,

"Vizelerin kalkması müthiş bir başarı. Bu arada geçen zamanda Rus kültürüyle Türk kültürü arasında turizm ve ticaret yollarıyla gerçekleşen bir entegrasyon söz konusu. İki halk birbirini daha yakından tanıma olanağı buluyor. Biz de bu köprünün ilk kurucularından olmanın gururunu yaşıyoruz. Her geçen gün de bu ilgi artıyor."

Rusya'da sekizinci, Kremlin Sarayı'nda ise üçüncü gösterilerini yaptıklarını anlatan Erdoğan, Rusya seyircisinin kendileri için önemli olduğunu kaydetti.

Erdoğan, "Burada eğitimin bir parçası olarak, çocukluktan resmi müfredata giren dans dersleri var. Onun için herkes bir parça dansçı. Onların önünde oynarken biraz geriliyoruz ancak çok iyi reaksiyonlar aldık. Bu sene üçüncü turnemiz burada. İlk gelişimizde 18, bu gelişimizde 11 ve ara turnede 12 temsil yaptık. Buradan St. Petersburg'a geçeceğiz. Türkiye'yi böyle temsil etmek bizim açımızdan onur verici" dedi.

Anadolu Ateşi'nin Moskova gösterisini izleyenler arasında yer alan eski TBMM başkanlarından İsmet Sezgin, Anadolu Ateşi'nin Moskova'da iyi yakıldığını belirtti.

Sezgin, "Moskova'da, böylesine kalabalık bir salonda Anadolu Ateşi gerçekten iyi yakılmış ve aydınlattı. Dansçılar güzeldi, oyunlar güzeldi. Anadolu Ateşi'ni kutluyorum" dedi.

Rus izleyiciler Anadolu danslarıyla büyülendi

Anadolu Ateşi'nin Moskova gösterisini izleyen Rus sanatseverler, danslardan oldukça etkilendiklerini ve beğeniyle izlediklerini ifade etti.

Gösteriyi izleyen Anastasiya İvanovna, çok hoş zaman geçirdiğini dile getirerek, "Bu kadar dansçının aynı anda senkronize bir şekilde bu kadar ritmik dans etmesi inanılmazdı. Anadolu dansları çok enerjik" dedi.

Kseniya isimli seyirci de "Parlak, göze hoş gelen ve büyüleyici danslardı. Çok iyi bir gösteriydi" yorumunda bulundu.

Gösteride Anadolu Ateşi'nin yansıtılmaya çalışıldığını söyleyen Anatoliy Kuzmin, "Her şey güzeldi. Dansçıların gösteride anlatılan tarihi ve kültürü bilmeyen seyirciye Anadolu Ateşi'ni başarıyla göstermesi oldukça memnun edici" diye konuştu.

İgor Andropov ise Türk kültürüne ilgi duyduğunu belirterek, "Danslar oldukça başarılıydı. En üst seviyede diyebilirim. Ben Türk kültürüne ilgi duyuyorum, danslarını da yakından takip ediyorum" ifadesini kullandı.

Moskova'da yaşayan Türk vatandaşı Mustafa Vatan, bu tür gösterilerin Rus-Türk ilişkilerinin gelişmesine katkı sağladığını düşündüğünü söyledi. Vatan, "Baktığınız zaman salonların hemen hemen hepsi Rus vatandaşlarından oluşmakta. Bu da bizim açımızdan büyük önem arz etmekte. Vizelerin kaldırılması ve son yıllarda yaşanan gelişmeler ikili ilişkilerin artmasına olanak sağlıyor" diye konuştu. - Moskova

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Rusya Federasyonu Mustafa Erdoğan Moskova Ceyhan Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title