Haberler

2 yıl önce 15 bin dolar değer biçilen tablo, 14 milyon dolara satıldı

Güncelleme:

2 yıl önce değeri 15 bin dolar olarak belirlenen tablonun Hollandalı ressam Rembrandt'a ait olduğu ortaya çıktı. Bu gelişme sonrası tablo 14 milyon dolara satıldı.

2 yıl önce 15 bin dolar değer biçilen tablo, Hollandalı ressam Rembrandt'a ait çıktı. "Kralların Hayranlığı" adlı tablo çarşamba günü Sotheby's müzayedesinde 14 milyon dolara satıldı.

1950'Lİ YILLARDAN BU YANA HİÇ GÖRÜLMEMİŞTİ

Söz konusu tablo 1950'li yıllardan bu yana neredeyse hiç görülmemişti. 1955 yılında Amsterdam'daki koleksiyoncu JCH Heldring tarafından satın alındı. Tablo 1985 yılında bir Alman aileye geçti. Eser 2 yıl önce Christie's tarafından satışa sunulana kadar bu ailenin mülkiyetinde kaldı.

10-15 BİN DOLAR DEĞER BİÇİLMİŞTİ

Bu satış sırasında eserin, ünlü ressama yakın bir öğrenci veya sanatçı tarafından yapıldığı öne sürülmüştü. Tablonun değerinin 10 bin ile 15 bin dolar arasında olduğu tahmin edilmişti.

2 yıl önce 15 bin dolar değer biçilen tablo, 14 milyon dolara satıldı

50 KATI FAZLASINA SATILDI

Eser, kimliği belirsiz bir alıcı tarafından o dönemde tahmin edilen değerinin 50 katı olan 910 bin dolara satın alındı. Daha sonra eserin Hollandalı ressam tarafından yapılmış 'büyük önem taşıyan bir eser' olduğu ortaya çıktı.

14 MİLYON DOLARA ALICI BULDU

15 bin dolarlık değeri olan tablonun Hollandalı ressam Rembrandt'a ait olduğu ortaya çıkınca iki yıl önce tabloya 12 ila 18 milyon dolar arası değer biçildi. Söz konusu tablo Sotheby's müzayedesinde 14 milyon dolara satıldı.

Ressam Kültür Sanat Dünya Ekonomi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title