Haberler

Kudüs'te "İsrail ve Filistinli Liderlerin Siyasi Çıkmazları" Konferansı

Kudüs'te Düzenlenen "İsrail ve Filistinli Liderlerin Siyasi Çıkmazları: Liderler Engelleri Atabilirler mi" İsimli Konferansta, İsrail ve Filistin'deki Siyasi ve Askeri Süreç Ele Alındı.

Kudüs'te düzenlenen "İsrail ve Filistinli Liderlerin Siyasi Çıkmazları: Liderler Engelleri Atabilirler mi?" isimli konferansta, İsrail ve Filistin'deki siyasi ve askeri süreç ele alındı.

Kudüs'te düzenlenen konferansta Hebrew Üniversitesi Truman Enstitüsü İletişim ve Gazetecilik Bölümü'nden Dr. Yaacov Shamir, Filistin Siyaset ve İnceleme Merkezi'nden Halil Shikaki, eski Başbakan Ariel Şaron'un danışmanı Dov Weisglass, Filistin Parlamentosu eski üyesi Ziad Ebu Zayyad ve Haaretz Gazetesi politika yazarı Akiva Eldar birer konuşma yaptı. Konferans hakkında açıklama yapan Filistin Parlamentosu eski üyesi Zayyad, "Öncelikle iki tarafta birbirinden nefret ediyor. Ancak bunların değişmesi için

iyi bir siyasi yönetim gerekli. Ancak bu şekilde barışa ulaşılabilir" dedi.

Konferansta, 2005 seçimleri sonrası süreçte Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'a ve İsrail Başbakanı Ehud Olmert'e olan desteğin gittikçe düştüğü ifade edildi. Son süreçte Hamas'a olan desteğin de azaldığının gözlendiği belirtilirken, politik liderlerin dönüştürücü gücünü kullanamadığı ve dolayısıyla barışa giden yolda başarısızlıklarla dolu bir oluşumun meydana geldiği anlatıldı. Filistinliler'in sadece yüzde 12'sinin İsrail işgalini en büyük tehlike olarak düşündüğünün ifade edildiği konferansta,

Filistinliler'in yüzde 56'sının en büyük sorun olarak iç çekişme ve kanun dışı oluşumları gördükleri belirtildi. Öte yandan İsrailliler'in yüzde 46'sının bu yazın hemen ardından savaş çıkacağına inandıkları belirtilirken, yüzde 49'u da İsrail'in Gazze'deki büyük operasyonlarının savaş olduğuna inandığı anlatıldı. Diğer bir husus ise İsrailliler'in yüzde 46'sının, Suriye ile herhangi bir müzakere yapılmasına engel olduğu görüşünde.

Hebrew Üniversitesi Truman Enstitüsü İletişim ve Gazetecilik Bölümü'nden Dr. Shamir ise, siyasi çıkmazların çok karmaşık olduğunu söyleyerek, "Daha fazla karmaşık. Öncelikle ihtiyacınız olan şey, iyi bir lider. Halkın bakış açışının değişimi. Bu sadece kişisel olarak değil, içerideki politik durumun da değişimi anlamında oluşmalı. Mesela şu anda İsrail'i ele alırsak, koalisyonda sağ partiler de var. Yani birçok yerde sorumlular. Yani şartların uygun olması gerekli" diye konuştu.

(İA-OYK-OYK-CC-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title