Haberler

Kocaman Hedeflerini Açıkladı

Kocaman Lig'in İkinci Yarısında Trabzonspor ile Yapacakları Maçı Kazanıp '6 Puan Farkla, Lig Yeniden Başlayacak' Dedi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Spor Toto Süper Lig'in ikinci yarısında 19. haftada Trabzonspor ile yapacakları maçta kazanıp aralarındaki puan farkını 6'ya düşürmeyi hedeflediklerini belirterek, ''6 puan farkla, lig yeniden başlayacak'' dedi.

NTV'de ''Yüzde 100 Futbol'' programına katılarak ilk yarıyla ilgili değerlendirmeler yapan sarı-lacivertli ekibin teknik direktörü, şampiyonluk yarışında önlerinde kendilerini sportif anlamda hayata bağlayacak önemli bir fırsat bulunduğunu, lider Trabzonspor ile 19. haftada yapacakları maçı kazanacaklarını savunarak şöyle konuştu:

''3 önemli maçımız vardı, birincisini oynadık, ikincisi Medical Park Antalyaspor maçı, üçüncüsü de Trabzonspor maçı. Büyük önem arzediyor. Sivasspor maçına başlarken 12 puan gerideydik, Trabzonspor maçından sonra 6 puan olacak. Bizi hakikaten sportif anlamda hayata bağlayacak güzel bir fırsat var önümüzde. Yüksek volümle hazırlanacağız. Bir aksilik olmazsa Trabzonspor maçını kazanacağız. 6 puan farkla, hem Trabzonspor için hem Bursaspor için hem Beşiktaş için hem de bizim için lig yeniden başlayacak.''

-''BİREYSEL HATALARIN YOĞUN OLDUĞU BİR DÖNEM YAŞADIK''-

Aykut Kocaman, sarı-lacivertli ekipte bireysel hataların yoğun olarak yaşandığı bir dönem geçirdiklerini ifade etti.

Yenilen gollerde bireysel hataların ön plana çıktığını ifade eden Kocaman, ''Yediğimiz gollerle ilgili olarak bu sene geçen sezonlara göre belkide bireysel hatayı en yoğun yaşadığımız sezonlardan birisiydi. Şahsım adına ve takım adına söylüyorum, biraz talihsiz dönem oldu. Bireysel hataların yoğun olduğu bir dönem yaşadık. Takım savunmasında zaten zaaflarımız vardı'' ifadelerini kullandı.

-''ÖNCE ANDRE SANTOS DÜŞÜNMELİ...''-

Fenerbahçe'de, Brezilya Milli Takımı'nın sol bekinin fazla oynama şansı bulamadığının ifade edilmesi üzerine Aykut Kocaman, ''Brezilya Milli Takımı'nın sol bekinin önce bunu düşünmesi lazım'' dedi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü, Andre Santos ile ilgili yöneltilen soruya, ''Brezilya Milli Takımı'nın sol bekinin önce bunu düşünmesi lazım. En önemli tarafı, önce oyuncunun kendisini düşünmesi lazım. Hiçbir teknik direktör bindiği dalı kesmez. O oyuncunun daha fazla oynaması bana artı yazacaktır. Benim istediğim bütün oyunculardan tek şey, önce mesleki ciddiyet ve ciddiyet'' şeklinde konuştu.

-''BU TAKIMI GÖTÜREBİLECEĞİMİZ YER ÇOK İLERİDE''-

Çok iddialı görünmediğini, iddiasını içinde taşıdığını anlatan Kocaman, ''Bu iddiam içinde net bir şekilde gördüğüm şey; bu takımı götürebileceğimiz yer çok ileride'' dedi.

Sıkıntıların yaşanmasının çok normal olduğunu anlatan Kocaman, ''Hiçbir dönem yoktur ki bir yere doğru gitmek istiyorsanız sıkıntısız olsun. Sıkıntıları aşma konusunda iradeye sahibim. Fenerbahçeliler net bir şekilde bilsin. Yapamayacağımı gördüğüm ve hissettiğim anda kimsenin zamanını almaya, çalmaya niyetim yok. Ben her şeyden evvel de Fenerbahçeliyim. Bir taraftarın istediği kadar da bu takımın başarılı olmasını istiyorum'' şeklinde konuştu.

-''BU TAKIM ÖYLE VEYA BÖYLE BU SENE ŞAMPİYON OLACAK...''-

Fenerbahçe gibi bir takımın 3 sezon şampiyonluğun dışında kalması ve geçen sezon şampiyonluğu kendi sahasında yitirmesinin ağır bir iz bıraktığını kaydeden Kocaman, ''Bu kolay alt edilebilecek bir durum değil. Öne geçtiğimiz bütün maçlarda görünen en önemli duygu maçı aman kazanalım duygusu. Kenardan ne düşünürseniz düşünün, bu duygunun önüne geçmek kolay değil. Bunun reçetesi şu: Bu takım öyle veya böyle bu sene şampiyon olacak'' dedi.

-''BEŞİKTAŞ MAÇI EN AZ 5-0 OLURDU...''-

Büyük maçlarda zorlandıkları yönündeki eleştirilerle ilgili olarak Fenerbahçe Teknik Direktörü şöyle konuştu:

''Etrafımızdaki takımlardan bir tek Kayserispor maçını kenarda tutabilirim. Her tarafıyla düşük olduğumuz bir maçtı. Trabzonspor maçı çok gergin gitti. Beşiktaş maçı 55. ve 60. dakikalar itibarıyla, insanlar mazur görsünler, kendi penceremden bakıyorum, en az 5-0 olması içten değildi. Galatasaray maçı, Kayserispor maçıyla beraber benim önemli hatalarımdan bir tanesidir. O gün o kadroyla çıkmamam gereken maçlardan bir tanesidir. Fazlasıyla ofansif bir takımla çıktık. Diğer maçlarda da tamamen hakim oynadığımız, kazanıp kaybetme ihtimalimizin yüksek olduğu maçlardı.''

-''ALEX BİR FUTBOL USTASI''-

Sarı-lacivertli ekibin önemli oyuncusu Alex De Souza'ya övgülerde bulunan Kocaman, Brezilyalı futbolcu için ''Bir futbol ustası'' ifadesini kullandı.

Özellikle Sivasspor maçındaki performansını, bugüne kadar gördüğü en iyi oyunlardan birisi olarak değerlendirdiğini kaydeden Kocaman, şunları kaydetti:

''Hep söylediğim bir şey. Bir futbol ustası. Futbol topuyla yapılabilecek şeyleri en iyi yapan insanlardan bir tanesi. Bunu inanarak söylüyorum. Sivasspor maçındaki gibi takıma biraz daha enerji verdiğinde, Alex bir yapıyorsa arkadakiler 2 yapar. Kendisinin de bu halinden çok memnun olduğunu düşünüyorum. Bu halinden benim herhangi bir şekilde şikayet etmem sportif anlamda aptallık olur akılsızlık olur. Başka bir şey söylemeye gerek yok.''

-''BÜYÜK TAKIMLARDA TRANSFER SON DAKİKAYA KADAR BİTMEZ''-

Devre arasında transfer yapıp yapmayacakları sorusu üzerine Kocaman, yönetim kurulunun bugüne kadar teknik adamlardan gelen talepleri son derece olumlu karşıladığını, kendisinin döneminde de bunun tersi olmasının düşünülemeyeceğini ifade ederek ''Bizim gibi büyük takımlarda transfer hiçbir dönem, hiçbir şekilde son dakikaya kadar bitmez. Transfer olmayacak diye bir şey söylemedim. Kazım netleşti. Birkaç oyuncuyla yollarımızı ayıracağız. Muhtemel bilinen isimler var ama seslendirmem doğru olmaz. Olması da sürpriz değil, olmaması da sürpriz değil'' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title