Haberler

KKTC Gazimağusa Belediyesi'nden Vefa Örneği

Kıbrıs Türk Halkının Milli Mücadele Tarihinin Simge İsimlerinden "Hilmi Komutan" Olarak Bilinen Hilmi Kılgın'ın Anısı Gazimağusa'da Bir Sokakta Ölümsüzleştirildi.

Kıbrıs Türk halkının milli mücadele tarihinin simge isimlerinden "Hilmi Komutan" olarak bilinen Hilmi Kılgın'ın anısı Gazimağusa'da bir sokakta ölümsüzleştirildi.

Gazimağusa Belediye Meclisi'nin aldığı karar doğrultusunda Hilmi Kılgın'ın ismi Glapsides Bölgesi'ndeki bir sokağa verildi. Hilmi Kılgın'ın isminin sokağa verilmesi nedeniyle bugün bir tören düzenlendi. Törene, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, 28'inci Tümen Komutanı Tümgeneral İsmail Serdar Savaş, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Mehmet Eröz, Güvenlik Kuvvetleri Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Salih Cengaver Cem, Gazimağusa Kaymakamı İsmail Gündost, Gazimağusa Belediye Başkanı Oktay Kayalp, Sivil Savunma Gazimağusa Bölge Müdürü Dursun Oğuz, Kılgın'ın ailesi ve silah arkadaşları katıldı.

Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Hilmi Kılgın Sokağı'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Hilmi Kılgın'ın; çalışkanlığı, dürüstlüğü, vatana ve millete bağlılığıyla anılan bir komutan olduğunu ifade etti.

Korgeneral Kıvrıkoğlu, Hilmi Komutanın, KKTC halkının egemenliği için, gelecek için 24 saat esasına göre mesai mefhumu gözetmeksizin çalıştığını, sabahlara kadar görev yaparken, arkadaşlarını arayarak fikir teatisinde bulunduğunu, ölmeden önce de yuvası olan Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı'nda rahatsızlandığını ifade etti. Kıvrıkoğlu, Hilmi Komutan'ın isminin sokağa verilmesinin; Kılgın'ın anısının yaşatılmasını, simge olmasının devamını sağlayacağını kaydederek, aldıkları karardan dolayı Gazimağusa Belediye Başkanı Oktay Kayalp'ı ve Belediye Meclisi'ni kutladı.

Hilmi Kılgın'ın gösterdiği vatana bağlılığın herkese örnek teşkil etmesi gerektiğini belirten Korgeneral Kıvrıkoğlu, "Tüm halkımız, bu toprağa dört elle sarılmış ve sarılmaya devam edecek olan KKTC vatandaşları Kılgın'ı gönüllerinde ve kalplerinde olduğu gibi bu sokaklarda ve bu topraklarda yaşatacaktır" dedi.

Gazimağusa Belediye Başkanı Oktay Kayalp da Gazimağusa'da mücadele tarihinde önemli yeri olan Kılgın'ın, topluma rehberlik eden, dürüstlük ve insanca yaşam konularında da Gazimağusalılar'a ders vermiş önemli bir kişilik olduğunu kaydetti. Kılgın'ın lise yıllarında kendisine Sivil Savunma derslerinde öğretmenlik yaptığını kaydeden Kayalp, "Hilmi Komutan'dan aynı zamanda, mütevazı davranmayı, insan sevgisini, hoşgörüyü ve dostluğu öğrendik" dedi. Bazı kentlerin bazı isimlerle anıldığını kaydeden Oktay Kayalp, Gazimağusa'nın da Hilmi Komutan'la özdeşleştiğini vurguladı. Kayalp, Kılgın'ın saygınlığı ve sevgi dolu davranışlarının dilden dile dolaşıp Gazimağusa'da yaşayacağını belirterek, "O'na duyduğumuz saygı ve özlem büyüyerek devam edecek" dedi.

Hilmi Komutan'ın silah arkadaşlarından Emekli Binbaşı Mehmet Karacaoğlu da 17 yıl birlikte görev yaptığı Kılgın'ın hiçbir zaman görevden yılmayan, gelecek nesillere örnek teşkil edecek bir kişilik olduğunu kaydetti. Kıbrıs Türk Mücahitler Derneği Gazimağusa Şube Başkanı Emekli Üsteğmen Ahmet Sevinç de, kendilerine her konuda her zaman rehber olan Hilmi Komutan'dan çok şey öğrendiklerini söyledi. Sevinç; Kılgın'ın, Kıbrıs Türk halkının var oluş mücadelesinde mihenk taşlarından biri olduğunu kaydetti.

(MG-EA-EA-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title