Haberler

Kırıkkale Ziraat Odası Başkanı Adnan Yılmazer Güven Tazeledi

Kırıkkale Ziraat Odası'nda Olağan Genel Kurul Toplantısı Yapıldı. Kongreye Tek Aday Olarak Giren Mevcut Başkan Adnan Yılmazer Güven Tazeledi.

Kırıkkale Ziraat Odası'nda Olağan Genel Kurul Toplantısı yapıldı. Kongreye tek aday olarak giren mevcut başkan Adnan Yılmazer güven tazeledi.

Kongrede bir konuşma yaparak oda üyelerine faaliyetler hakkında bilgi veren Yılmazer, mağduriyetlerin giderildiğini belirterek, hükümete ve Kırıkkale milletvekillerine teşekkür etti. Oda yönetimi olarak 2003-2006 yılları arasında yaptıkları faliyetler hakkında bilgi veren Adnan Yılmazer, "Göreve geldiğimiz günden itibaren sizlerin menfaatlerini sağlamak amacı ile onurlu ve gururlu bir şekilde mücadelemizi verdik ve vermeye devam edeceğiz. 2003 yılında Kırıkkale'de yüzde 64 oranında yaşanan kuraklık nedeniyle tutulan raporlar ve bölge milletvekilleri ile yapılan istişareler neticesinde 4 bin 200 çiftçimizin 2000 yılından bu yana bekleyen kuraklık paralarının ödenmesini temin ettik." dedi.

Kırıkkale'yi kuraklık afet bölge sıralamasında 9. iken, yapılan çalışmalar sonucunda 1. sıraya aldırdıklarını kaydeden Yılmazer, "2003 yılında sayın valimiz başkanlığında Kırıkkale'de kuraklıkla gönüllü mücadele amacı ile yapılan toplantıda 90 milyar lira Özel İdare Müdürlüğü'nce ödenek çıkartıldı. DSİ İl Müdürlüğü'nün hazırlamış olduğu yeraltı fizibilite su raporları ile uygun görülen her köyde arazilere sondaj yapıldı. Yönetim kurulu olarak göreve geldiğimiz süre içerisinde şu ana kadar 80'e yakın basın toplantısı düzenledik. Sizler de takdir edersiniz ki Kırıkkale Ziraat Odası'nın nerede olduğu bilinmezken, biz yönetim kurulu olarak bilgisayar aracılığı ile odamıza ait internet sitesi kurarak siz çiftçilerimizin sorunlarını ilgili kurum ve kuruluşlara aktardık" şeklinde konuştu.

Bir kaç yıl önce ziraat odasına gelen çiftçilerin bir fotokopi için kırtasiye dükkanı aradığını hatırlatan Yılmazer, "Göreve gelir gelmez ilk iş olarak odamıza bir fotokopi makinası kazandırdık. Çiftçilik belgesi almak için odaya gelen ve saatlerce beklemek zorunda kalan çiftçimizin mağduriyetini gidermek için bilgisayar sistemine geçtik. Sizlerin sorunlarını dile getirmek amacı ile Türkiye genelinde mitinglere katıldık. Bu nedenle de sorunlarımızı siyasiler dahil ilgili mercilere taşıdık. 2005 yıllarında Delice ve Keskin'de dolu afetinden dolayı 420 çiftçimizin mağduriyetini giderdik. Ziraat Odası olarak saygın bir kurum olduğumuzu tüm kamuoyuna duyurduk. Bunun en belirgin örneği odamızın siyasi parti genel başkanları, genel başkan yardımcıları, milletvekilleri ve hatta bürokratların uğrak yeri haline gelmesidir. Kırıkkale'de hizmet vermekte olan bütün odalar içerisinde odamız Kırıkkale 2.'si olmuştur. Yönetim kurulu olarak Tarım İl Müdürlüğü ve Çevre ve Orman Müdürlüğü ile görüşerek fidan ve meyve ağacı dağıttık" ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından yapılan seçimler sonucunda Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:

"Adnan Yılmazer, Çetin Gülşen, Necip Pekgöz, Köksal Akbal, Yılmaz Türk, Muhsin Ergün, İhsan Lezgi, Haydar Er, Orhan Öztürk, Mehmet Türkekul, Nizamettin Saygılı, Ömer Faruk Ünlü, Tercan Akpınar, Galip Ataseven."

(BÖ-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title