Haberler

KGF'den KOBİ'lere önemli destek

Güncelleme:

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Kredi Garanti Fonu'nun (KGF) KOBİ'lere yönelik uygulamaya koyduğu 'destek paketlerinden ilgili sektörlerin yararlanması' çağrısında bulundu.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Kredi Garanti Fonu'nun (KGF) KOBİ'lere yönelik uygulamaya koyduğu 'destek paketlerinden ilgili sektörlerin yararlanması' çağrısında bulundu.

Başkan Salih Zeki Murzioğlu, KGF tarafından Hazine Fonu kefaletinde iş dünyasına yönelik sunulan destek paketleri hakkında açıklama yaptı. Destek paketlerinin iş dünyası için bir fırsat olacağını belirten Başkan Murzioğlu, "Kredi Garanti Fonu, 'Destek Kredisi 2', 'Soğuk Hava Ünitesi ve Frigorifik Araçlar Destek Paketi', 'İmalata Dayalı İthal İkamesi Destek Paketi', 'İlave İstihdam Destek Paketi' ve kadın girişimcilere yönelik 'TURWIB Programı Destek Paketi' başlıklarında iş dünyasına anlaşmalı bankalar aracılığıyla destek verecek" dedi.

KOBİ'lere davet

Söz konusu destek paketleriyle ilgili detaylara Kredi Garanti Fonu'nun internet sayfası üzerinden ulaşılabileceğini belirten Başkan Salih Zeki Murzioğlu, "KGF Destek Kredisi 2 paketi, KGF tarafından bankalardan yoğun bir şekilde alınan kefalet limiti talebini karşılayabilmek ve KOBİ'lere sağlanan desteğin devamlığını temin etmeyi amaçlıyor. Soğuk hava ünitesi ve frigorifik araçlar destek paketi ile yerli malı belgesine sahip olan KOBİ'lerin, soğuk hava ünitesi ve frigorifik araç finansmanına destek olunması hedeflenmekte. İmalata dayalı ithal ikamesi destek paketi de yatırım teşvik belgesine sahip işletmelerin yatırımlarının finanse edilmesine amacıyla kullanılacak kredilerin teminatlandırılması hedefleniyor. İlave istihdam destek paketi ise, 5510 sayılı Kanun kapsamında tescil edilen ve Sosyal Güvenlik Kurumuna 2021 yılı Mart ayına, dönemine ilişkin bildirilen muhtasar ve prim hizmet beyannamelerindeki sigortalı sayısı 50'nin altında olan özel sektör işyerlerine, işletmelerinin sözleşme veya faturaya bağlı işletme giderlerinde kullandırılmak üzere finansman sağlanması amaçlanıyor. Kadın girişimcilere yönelik hazırlanan TURWIB programı destek paketi ile de, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'ndan (EBRD) sağlanan kaynak kapsamında kadın yöneticisi bulunan işletmelere destek sağlanarak, kadınların iş hayatına daha fazla katılımları amaçlanmaktadır. İlgili tüm sektörlerimizi sağlanan kredi desteklerinden yararlanmaya davet ediyorum. İnşallah verilen finansman desteği KOBİ'lerimize can suyu olur" diye konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Salih Zeki Murzioğlu Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title