Haberler

KBT Önce Güldürdü Sonra Ağlattı

Güncelleme:

Kepez Belediyesi Tiyatrosu, prömiyerini gerçekleştirdiği Bekçi Murtaza oyunu ile seyirciyi önce güldürdü sonra ağlattı.

Yahya Kemal'in hayatının anlatıldığı "Kendi Gök Kubbemiz-Eve Dönen Adam" adlı oyunla 2013-2014 sezonunu açan KBT, yeni sezonun ikinci oyununu da seyirciyle buluşturdu.

Orhan Kemal'in kaleme aldığı, KBT Genel Sanat Yönetmeni Abdullah Sürekli'nin yönettiği ve Bekçi Murtaza rolünü oynadığı komedi türündeki oyunun prömiyeri, Erdem Bayazıt Kültür Merkezi (EBKM)'nde yapıldı.

"Bekçi Murtaza"yı, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, eşi Dr. Ayşe Tütüncü, meclis üyeleri Ayşe Güliz Yılman, Elif Derya Canbulut, Ramazan Eciş, Murteza Tamyürek ile çok sayıda sanatsever izledi.

Sevginin değeri bilinsin diye ölüne vurgu yapıldı

Oyunun ilk bölümündeki diyaloglar seyirciyi bol bol güldürdü. Ancak Bekçi Murtaza'nn dövdüğü kızının hastalanıp ölmesinin anlatıldığı final bölümü ise seyirciyi ağlattı.

Bekçi Murtaza rolünü oynayan Abdullah Sürekli oyunun sonunda yaptığı konuşmada, şunları söyledi: "Ölüm buz gibi bir gerçek. Kötü bir final gibi geldi ama biz bu acıyı, sevdiklerimizin kıymetini bilelim, diye yaşattık. Belki yüreğinizi incittik ama buna değdi."

Tiyatroya destek veren başkanı 47 yaşında buldu

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'ye, tiyatroya verdiği destekten dolayı teşekkür eden Sürekli, "Her türlü desteği bize esirgemeden veriyor. Yaklaşık 30 yıldır sahnelerde var olmaya çalışıyoruz. Bugüne kadar 9 belediye başkanı ile çalıştım. Aynı dili konuştuğumuz, birlikte repertuar yaptığımız, oyun teklifleri aldığımız bir belediye başkanı ile çalışmak bana 47 yaşımda nasip oldu. Salon istedik yaptı. İmkan istedik verdi. " ifadesini kullandı.

200 bin Kepezli tiyatro izledi

Daha sonra sahneye gelen Başkan Tütüncü'de oyuncuları tek tek tebrik etti.

Kendi dönemlerinde kurdukları KBT nin, bugüne kadar 8 ayrı oyun sahnelediğini aktaran Tütüncü, konuşmasında şunları söyledi: "Bundan 4.5 yıl önce, bugün EBKM'nin olduğu, dün ise 70 e yakın gecekondunun bulunduğu bölgede güzel bir tiyatro sahnesi yapılacak, Kepez Belediyesi bir tiyatro kuracak, bu tiyatroda da Türk tiyatrosunun ünlü eserleri sahnelenecek denseydi hiç kimse buna inanmazdı. Şık bir tiyatro salonunu yaptık. 4,5 yıl içerisinde güzel bir belediye tiyatromuz oldu. Bugüne kadar yaklaşık 200 bine yakın vatandaşımıza ücretsiz tiyatro seyrettirdik. Bu çok büyük bir başarıdır. Özveriyle çalışan, her yaptığı işi sahiplenerek yapan Abdullah Sürekli'yi ve ekibini kutluyorum."

Oyunun konusu:

Orhan Kemal, Bekçi Murtaza adlı oyunuyla, toplumsal yaşamın ikilemlerini, acımasızlıklarını, küçük ayrıntılarıyla gözler önüne seriyor. Oyun 1940'larda geçer. Büyük kentler, sınıflar, küçük dünyalar, avarelikler, politika, aşk, hırs, onur, riya, ihanet, fabrikalar, işçiler...

1940'lı yıllarda savaş sonrası göç almaya başlayan Adana'nın gecekondu mahallesi, Alasonya'dan gelen Bekçi Murtaza ve ailesini ağırlamaktadır.

"Vazife her şeyden üstünse, alınmışsa sıkı kurs, görülmüşse amirlerden disiplin ve terbiye, sadece vazifenin üstünlüğü varsa, işte orada Murtaza'nın neşeli başlayıp trajediyle biten öyküsü hayat bulur"…

Oyunda, Abdullah Sürekli, Özlem Davutoğlu, Faruk Çelik, Hatice Yalav, Demet Adamhanoğlu, Özge Efe, Derya Bütev, Hüseyin Yorgancı, Emre İnal, Aykut Keser, Cengiz Kaya, Seçkin Güner, Abdülhakim Tanhan, Mustafa Samanlı, Semagül Demir ve Doğan Korkmaz rol aldı.

Kostüm, dekor ve tasarımını Abdullah Sürekli'nin yaptığı oyunun ses, ışık ve efek tasarımı Mustafa Uçak'a ait.

Oyun, sezon sonuna kadar her ay Cuma ve Cumartesi günleri sahnelenecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Kepez Belediyesi Hakan Tütüncü Ayşe Tütüncü Orhan Kemal Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title