Haberler

Kayıtdışı Gelen İphone 120 Bini Buldu, Vodafone Artık Resmen Getirecek

Vodafone, Apple'ın Müzik Çalar ve İnternet Tarayıcısını Cep Telefonuyla Birleştiren Ürünü İphone'u Türkiye'ye Getireceğini Açıkladı. Apple'ın ABD'deki Merkezi, Ürünün Türkiye Pazarına 2008 Sonunda Sunulacağını Belirtirken Kayıtdışı Kullanılan İphone Sayısının da 120 Bine Ulaştığı Belirtildi. Kaçak ya da Yolcu Beraberinde Getirilen İphone'ların Fiyatı 600 YTL'den Başlıyor.

Vodafone, Apple’ın müzik çalar ve internet tarayıcısını cep telefonuyla birleştiren ürünü iPhone’u Türkiye’ye getireceğini açıkladı. Apple’ın ABD’deki merkezi, ürünün Türkiye pazarına 2008 sonunda sunulacağını belirtirken kayıtdışı kullanılan iPhone sayısının da 120 bine ulaştığı belirtildi. Kaçak ya da yolcu beraberinde getirilen iPhone’ların fiyatı 600 YTL’den başlıyor.

CEP telefonu operatörü Vodafone’la Türkiye’de satılacağı açıklanan iPhone’un, Türkiye’de kayıtdışı satış rakamları 120 bine ulaştı. Vodafone geçen hafta Apple’la anlaşma imzalarken, şirketin ABD’deki merkezi de iPhone’un Türkiye’ye 2008 yılı sonunda geleceğini ilk defa resmi olarak açıkladı. Müzik çalar ve internet tarayıcısını cep telefonuyla birleştiren ’müzik cep telefonu’ iPhone, ABD dışında, Avrupa’da sadece Almanya, Fransa ve İngiltere’de satılıyordu. Yeni anlaşmayla dünyada iPhone’un kullanıldığı ülke sayısı da artıyor.

10 ülkeyi kapsayan anlaşma

Vodafone Türkiye’den yapılan açıklamada, "Avustralya, Çek Cumhuriyeti, Güney Afrika, Hindistan, İtalya, Mısır, Portekiz, Türkiye, Yeni Zelanda ve Yunanistan’daki Vodafone müşterileri, Vodafone hattı ile kullanmak üzere önümüzdeki aylarda iPhone satın alabilecekler" denildi.

Vodafone iş planlarını yapıyor

Vodafone Türkiye CEO’su Attila Vitai, anlaşmanın geçen hafta yapıldığı bilgisini vererek, şu anda iş planları üzerinde çalıştıklarını ve henüz plan yapma aşamasında bulunduklarını kaydetti. Vitai, en kısa sürede anlaşmayla ilgili ayrıntıları, satış hedeflerini ve fiyatı açıklayacaklarını aktardı. Vitai, Apple’ın Vodafone’u seçmesinde Vodafone’un birçok ülkeyi kapsamasının ve tek anlaşmayla birçok ülkeye girilecek olmasının etkisi bulunduğunu da vurguladı.

120 bin kayıtdışı iPhone

iPhone’u Türkiye’de hangi operatörle gireceği yönünde anlaşma yeni açıklanırken, Türkiye’de kayıtdışı yolla gelen ve kullanılan iPhone sayısı 120 bine ulaştı. Mobil İletişim Sistemleri ve Araçları İşadamları Derneği (MOBİSAD) Başkanı Murat Dursun, abone merkezlerinin kayıt trafiğinden Türkiye’de 120 bin iPhone kullanıldığının anlaşıldığını belirterek, "Her gün birkaç tane iPhone operatörlere kayıt ettiriliyor. Faturasız ve kaçak olarak getirilen telefonlar 600-650 YTL arasında satılıyor. Bunların şifreleri kırılıyor. Şu anda Türkiye’de böyle bir süreç yaşanıyor. Kayıtdışı kesimde rant yaratılıyor. Resmi olarak iPhone’un gelmesiyle bu sona erecek" dedi.

2008 yılı sonunda geliyor

Apple’ın Amerika’daki merkezi, sorusu üzerine ilk defa iPhone’un bu yılın sonunda Türkiye’de satışa sunulacağını onayladı. Apple IMC Genel Müdürü Cömert Varlık da, daha önce yaptığımız görüşmede iPhone’un 2008 yılı sonlarında piyasaya sunulacağı aktarmıştı. Varlık, şu bilgileri vermişti: "iPhone en son Avrupa’da İngiltere, Fransa ve Almanya pazarına girdi. 2008 yılı sonuna kadar Türkiye’de satışa sunulacağını düşünüyorum."

iPhone’un şifresini kıranlar teknik destek alamayacak

APPLE IMC Türkiye Genel Müdür Cömert Varlık, iPhone’un şifresinin kırılarak Türk operatörlerde kullanım için uygun hale gelmesiyle ilgili olarak, "Bunu engellemek için elimizden geleni yapacağız. Bu iPhone’un haklarının ihlali, önlemlerimizi alıyoruz. Cihazın şifresini kıranların teknik destek bulması mümkün olmayacak. Türkiye stratejisi belirlenince zaten iPhone’lar gelecek. Bunlar geldiğinde şifre kıranların yazılımları kilitlenecek" değerlendirmesini yapmıştı.

Sadece Vodafone’la şifre kırma sektörü oluşur

IPHONE’un, Vodafone’la Türkiye’ye gelecek olması diğer operatörlerde de kullanılıp kullanılmayacağı sorusunu gündeme getirdi. MOBİSAD Başkanı Murat Dursun, Apple’ın operatörlerle anlaşarak ülkelere girdiğini aktararak, "Sadece Vodafone hatla mı kullanılacak bilmiyoruz. Tek Vodafone’la blokeli olarak satılırsa yine şifre kırma sektörü oluşur. Apple genelde her ülkede başka operatörlerle de anlaşıyor. Türkiye’de de böyle olabilir" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title