Haberler

"Katil İsrail'e Lanet, Filistin'e Özgürlük" Mitingi Yapıldı

Memur -Sen, Hak -İş, Agd, Alperen Ocakları ve Mazlumder Tarafından, Sıhhiye Meydanı'nda "Katil İsrail'e Lanet, Filistin'e Özgürlük" Mitingi Düzenlendi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, "Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım" kampanyası kapsamında Gazze'ye yardım götüren Mavi Marmara'ya yapılan saldırının tüm insanlığa yapıldığını belirterek, "Haydut ve korsan devlet, insanlığın vicdanını boğmak isterken kendisi boğulmuştur" dedi.

Memur-Sen, Hak-İş, AGD, Alperen Ocakları ve Mazlumder tarafından, Sıhhiye Meydanı'nda "Katil İsrail'e Lanet, Filistin'e Özgürlük" mitingi düzenlendi. Mitingde konuşan Gündoğdu, İsrail'in, Gazze'de, Filistin'de ve Kudüs'te; Çin'in Doğu Türkistan'da; ABD'nin Irak'ta ve Afganistan'da ne işi var diye sordu.

Gündoğdu, konuşmasında önce Mısırlı yöneticilere seslenerek, başta Gazze olmak üzere Filistin'de uygulanan "İnsanlık dışı, ahlak dışı" ablukanın figüranı olmaktan vazgeçmelerini istedi. ABD Başkanı Obama'ya da seslenen Gündoğdu, Obama'nın Türkiye ve Mısır'dan İslam alemine seslenirken verdiği sözleri unutmamasını istedi. Gündoğdu, "Filistin devletini tanı. Şımarık çocuğunun kulağını çek. Ve ambargoyu kaldırma talimatı ver. Yoksa ABD için Irak'ta başlayan debelenme Afganistan, Gazze ve Filistin'de yok oluşla tamamlanacak" dedi.

Gündoğdu, ardından AB ve BM'ye de seslendi. Gündoğdu, son seslenişini ise hükümete ve Türkiye'ye yaptı. Gündoğdu,"Türkiye, 9 vatandaşını şehit eden ve onlarcasını yaralayan İsrail'e verdiği tepkiyi, 3 askeri tatbikatı, 2 spor karşılaşmasını erteletmekle ve büyükelçisini geri çekmekle sınırlı tutamaz. Bunlarla yetinmemeli. Türkiye, Heron uçaklarının teslimi dahil tüm askeri ihaleleri iptal etmeli. Ekonomik ilişkileri durdurmalıdır. İsrail menşei firmalara ihale yasağı getirmelidir. İsrail Büyükelçisi sınır dışı edilmelidir. İsrail Dostluk Grubu'nu lağvetmeli ve siyasi ilişkileri bitirmelidir" diye konuştu.

-"YAPILANLAR "KOMŞULARLA SIFIR PROBLEM' SİYASETİNE UYGUN MU?"-

Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Arslan ise yaptığı konuşmada, 31 Mayıs'ın yeni bir medeniyet ve özgürlük destanının yazılmaya başlandığı bir gün olduğunu ifade ederek, "Lanet olsun gazabınıza, lanet olsun öfkenize. Çünkü zalimsiniz. İsrail'e arka çıkanlara yarım ağız kınamalarda bulunanlara, sesleniyorum; yapılanlar "komşularla sıfır problem' siyasetine uygun mu?" diye konuştu.

Arslan, İsrail İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na da seslenerek, "Tek kelime ile neredesiniz? Niçin burada değilsiniz?" diye sordu. Arslan, acilen İsrail ile ikili anlaşmaların iptal edilmesini Filistin'e yönelik ambargoların kaldırılmasını istedi. Arslan, "İsrail'deki fanatikler ve katiller koalisyonu mutlaka istifa etmelidir" dedi.

-MİTİNGDEN NOTLAR-

Yaklaşık on bin kişinin bulunduğu meydanda, BBP eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun fotoğrafının bulunduğu pankartın açılması dikkat çekekti. Mitingde ayrıca, İngilizce ve İbranice, İsrail'i protesto eden pankartlar açıldı. Meydanda, "Özgür Filistin'e dek bu sevda bitmez", "Kahrolsun zalimler, işbirlikçi hainler", "Siyonist elçilikler kapatılsın", "Türkiye-Filistin omuz omuza", "İsrail, Filistin'den defol", "İntikam. Dişe diş kana kan", "Mehmetçik göreve", "Ordu göreve", "Furkan'a selam direnişe devam", "İzzet'e evet, direnişe evet, şahadete evet, zillete hayır", "Hamas'a selam, direnişe devam" dövizleri açıldı. Meydanda, Alperen Ocakları Genel Başkanı Abdullah Gürgür, Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkanı ile Mazlumder Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal da birer konuşma yaptı. Ayrıca, mitingde hayatını kaybedenler için Kuran okundu. Kitle sık sık tekbir getirdi. Hizbullah yöneticilerinden Seyyid Hasan Nasrullah'ın fotoğrafının bulunduğu bir pankart açıldı. Nasrullah'ın fotoğrafının altında "İslam ümmeti için yenilgi devri kapanmıştır. İsrail, örümcek yuvasından zayıftır" yazısının yer aldığı görüldü. Göstericilerin birinin elindeki Fatih Sultan Mehmet resmi dikkat çekti. Mitingin sonunda, gemiden kurtulanlar da birer konuşma gerçekleştirdi.

Öte yandan, AKP Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi ve İsmail Nacar da mitingde hazır bulundu. (ANKA)

(ME/EÖ)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

title