Haberler

Kaptan Pılot Fevzı Altunbulak'tan Isparta'dakı Kazayla Ilgılı Ilgınc Iddıa

Dural Havacilik Sirketi'nin Sahibi Olan ve Ozel Bir Havayolunda Calisan Kaptan Pilot Feyzi Altunbulak, Isparta'da 57 Kisinin Hayatini Kaybettigi Kazada, Ucagin Enkazindan Bazi Parcalarin Baska Ucaklarda Kullanilmak Uzere Sokuldugunu One Surdu.

Dural Havacilik Sirketi'nin sahibi olan ve ozel bir havayolunda calisan Kaptan Pilot Feyzi Altunbulak, Isparta'da 57 kisinin hayatini kaybettigi kazada, ucagin enkazindan bazi parcalarin baska ucaklarda kullanilmak uzere sokuldugunu one surdu.

Ataturk Havalimani Basin Odasi'nda gazetecilere aciklama yapan Altunbulak, Prima Havacilik teknisyenlerinin ucak enkazindan parca soktugunu one surdu. Altinbulak, "Bunlar bir ise yaramiyor olsaydi, bunlar eger birilerine yurtdisi ya da baska bir yere satilmayacak olsaydi sokulmezdi. Bunlar bir sekilde havacilikta degerlendirilecekti ki sokuldu. Yorum getiriyorum, gormedim. 57 kisinin oldugu daga cakilmis ucagin parcasinin sizin ucaginiz da olabilme ihtimalini dusundugunuzde ne yaparsiniz. Bu olay ahlaki degil. Bunlarin sokulmemesi gerekiyordu. Prima Havacilik teknisyenleri cok miktarda parca soktu, tuylerim diken diken oldu. Cuvallara koydu. Cuvallara el koydum. Bunlari delil olarak tutmak icin el koydum. Diger parcalar da firmanin kiraladigi depoda bulunuyor. Olay icerisinde hasbelkader ben olmasaydim ortaya cikmayacakti. Bu parcalar da belki satilacakti. Ne benim vicdanima ne de baska birinin vicdanina terk edilmeyecek kadar onemli bir olaydir. Uc kez Erdal doker ile konustum, 'toplumda infial yaratir' dedim. 'Bu parcalari imha edelim' dedim. Kendisi de 'o parcalari bana vereceksin' dedi, cilgina dondum" diye konustu.

6 gun bolgede kaldigini, agir kis sartlarinda cadirda yattigini soyleyen Altunbulak, "Kaza mahalline 6 gun boyunca Sivil Havacilik Genel Mudurlugu'nden hic kimse gelmedi. Hicbir yetkili ile muhatap olmadim. Guvenligin saglanmasi icin Isparta Valiligi ve jandarmaya da bildirdik, gene kimse gelmedi. Enkaz uzerinde herhangi bir salter, pozisyon degisikligi yapilabilecegi ve kazanin incelenmesi icin gerekli delillerin yok edebilecegi icin World Focus sirketi isin icinde olmamaliydi. Sigorta sirketi bu isin maddi yonunu karsilamaliydi. Sivil Havacilik Genel Mudurlugu kaza kirim heyetinden bir yetkili bizim yanimizda olmaliydi, nezaret etmeliydi. Ihale edilmis ise uygun olan en iyi tarzda enkazi dagdan asagi indirtmeliydi. Yapilmasi gereken buydu. Sivil Havacilik Genel Mudurlugu'nden hic kimse yoktu. Hatta 20 bin saat ucusu olan bir kaptan olarak, MD ucaklarinda da ucmus bir kaptan olarak ellerinde her sey varmis, kazayi cozmusler gibi bana da tek kelime sormus degiller. Tecrubeli bir kaptan ve 6 gun bu enkazla ugrasmis kisi olarak bana bir sey soran olmadi, cok ilginc. Benim aklima su geliyor; acaba kaza kirim incelemenin sonucu ellerinde hazir mi? Sonuca kendilerine gore vardilar da ihtiyac mi duymuyorlar. Dunyanin hicbir yerinde kaza gecirmis olan sirkete al enkazi kaldir denmez. Sorusturulan sirket enkazi kaldirmakla gorevlendiriliyor'' ifadelerini kullandi. Altunbulak, yanlislarin yasanmamasi icin Sivil Havacilik Genel Mudurlugu'nun yapisinin degistirilmesi gerektigini de sozlerine ekledi.

Bu arada suclanan Prima Havacilik Hizmetleri'nin sahibi Erdal Doker, Altinbulak'in iddialarinin gercek olmadigini, konu hakkinda yasal islemi baslattiklarini acikladi.

(TC-RA-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title