Haberler

İzmir Ticaret Odası Bilişimin Yıldızı Seçildi

Türkiye Bilişim Derneği Tarafından Düzenlenen , "Bilişimin Yıldızları E -Dönüşüm 2009" Yarışmasında E -Hizmet Dalında Birinci Olan İzmir Ticaret Odası, "Bilişimin Yıldızı" Oldu.

Türkiye Bilişim Derneği tarafından düzenlenen , "Bilişimin Yıldızları E-Dönüşüm 2009" yarışmasında e-hizmet dalında birinci olan İzmir Ticaret Odası, "Bilişimin Yıldızı" oldu. İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, "'Odaya gelmeyin, Oda size gelsin' sloganıyla üyelerimize en hızlı ve en kaliteli hizmeti vermek için e-oda olma yolundaki çalışmalarımızın ödüllendirilmesinde büyük mutluluk duyduk. E - oda hedefindeki çalışmalarımız devam edecek" dedi.

İTO'nun "Bilişimin Yıldızı" seçilmesi nedeniyle bugün İzmir Ticaret Odası'nda basın toplantısı düzenlendi. Basın toplantısında konuşan İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, 40 yıllık iş hayatı boyunca sanayide, ticarette, üretim süreçlerinde büyük değişimler yaşandığına şahit olduğunu belirterek, "Ama ekonominin ve hayatın hiçbir alanındaki gelişim teknolojideki kadar hızlı olmamıştır" dedi. 1987 yılında Yönetim Kurulu Başkan Vekili olduğumda, binanın koridorlarında daktilo sesleri yankılandığını hatırlatan Demirtaş, "İlk önce daktilolardan kurtulup, bilgisayarlara geçtik. Daktilolar artık sadece Odamda ve Odamız Müzesi'nde yer alıyor. Bu ilk adım oldu. O yıldan itibaren Devamlı olarak teknolojideki gelişmeleri yakından takip eden, bir Oda olduk. "E-oda" olmak için çalışmalara başladık" diye konuştu.

-İLKLERİN ODASI-

E- oda hedefi doğrultusunda pek çok ilki gerçekleştirdiklerini ifade eden Demirtaş, "İlk bilgisayar meslek komitesini kurduk. Güçlü ve fonksiyonel bir bilgi işlem altyapısını, modern bir internet ağı kurduk. Uzman bir kadro oluşturduk. Ticaret Odaları içerisin ilk web sitesi ve web portalı kuran Oda olduk. Bugün portalımızın aylık ziyaretçi sayısı 1 milyona yaklaşıyor" dedi. Hergün onbinlerce oda üyesine e-mail ile ulaştıklarını, kağıtsız ofis ve esnek ofis ortamına geçtiklerini belirten Demirtaş, Türkiye'de ilk çağrı merkezinin de İTO olduğunu söyledi. Demirtaş, "Türkiye'de yazılımla ilgili ilk meslek komitesine kuran oda da olduk. Ve ilk fakülteyi de İEÜ'de kurduk" dedi.

-ODAYA GELMEYİN ODA SİZE GELSİN-

Artık pek çok İTO üyesinin istediği hizmetleri işyerlerinde bilgisayarının başında alabildiğine dikkat çeken Demirtaş, "Üye ile aramızdaki mesafe klavyenin bir tık basma süresi kadar. "Siz odaya gelmeyin, Oda size gelsin" sloganıyla hizmeti üyelerimizin ayağına götürüyoruz. İzleniyor,takdir ediliyor ve takip ediliyoruz" dedi. Demirtaş, İTO'nun bu öncülüğünün bu alanda yapılan Türkiye'deki en büyük yarışmalardan birisi ile tescillendiğini aktaran Demirtaş, "Türkiye Bilişim Derneği tarafından düzenlenen, "Bilişim Yıldızları E- Dönüşüm" yarışmasında, Odamız "e- hizmet" kategorisinde birinci oldu. Sayın Genel Sekreterimiz Çarşamba akşamı Ankara'da düzenlenen törende ödülü aldı. Bu tamamen bir ekip çalışmasının ürünü. Başta Genel Sekreterimiz Adnan Yıldırım olmak üzere, ilgili tüm müdürlüklerimizde çalışan arkadaşlarımıza, destek aldığımız Sektör Yazılım Firması'na teşekkür ediyorum ve tebrik ediyorum. Bilgisayarla ilgili meslek komitelerimizin de bu konularda büyük desteği oldu onlara da teşekkür ediyoruz" dedi.

-BİLİŞİMDE ATILIM YILI-

İTO Genel Sekreteri Adnan Yıldırım ise 2009 yılının İTO için bilişim alanında atılım yılı olduğunu söyledi. Yıldırım, "Oda web portalında e-hizmet noktası altında dijital hizmetlerimizi topladık. Yeni hizmetlerimizi planladık" dedi. Bilişimin Yıldızları yarışmasının e-hizmet dalında odanın web portalında verilen hizmetlerle katıldıklarını kaydeden Yıldırım, "Öncelikle Ticaret Sicil Memurluğumuzun bütün arşivinin dijital ortama taşınma işini bitirdik. Eskiden dosyalar halinde çelik dolaplarda yığılan 7 milyonu aşkın dosya e-ortama aktarıldı. Firmaların Ticaret Sicilindeki tarihçesini gösteren sicil kayıtlarını web üzerinden kullanılır hale getirdik. Dijital arşivimizi Maliye, Sosyal Güvenlik Kurumu, Adalet Bakanlığı gibi pek çok kamu kurumuna internet ortamında açtık. Böylelikle büyük zaman ve para tasarrufu sağladık" dedi. (ANKA)

(HM/BÜN)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title