Haberler

İzmir: Menemen Belediye Başkanı'nın CHP'den İhrac Edilmesi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yüksek Disiplin Kurulu Tarafından Disiplinsizlik Gerekçesiyle İhraç Edilen Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, İhracın, Yapacağı Hizmetlere Engel Olamayacağını Söyleyerek, "Beni Defterden Silebilirsiniz Ama Partililerimin Gönlümden Asla Silemezsiniz" Dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yüksek Disiplin Kurulu tarafından disiplinsizlik gerekçesiyle ihraç edilen Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, ihracın, yapacağı hizmetlere engel olamayacağını söyleyerek, "Beni defterden silebilirsiniz ama partililerimin gönlümden asla silemezsiniz" dedi.

Belediye düğün salonunda, 2 bin kişinin katılımıyla düzenlenen basın toplantısına, CHP İzmir Milletvekili Muaharrem Toprak, Banaz Belediye Başkanı Tahsin Erdem, 21. Dönem CHP Aydın Milletvekili Halit Dikmen, İl Genel Meclis Üyesi Hasan Türkmen, muhtarlar ve partililer katıldı. Düğün salonu girişinde alkışlarla karşılanan Tahir Şahin, partinin defterinden isminin ihraç yoluyla silinmesinin, kendisine acı verdiğini söyledi. İhraç sebebinin hukuki olmadığını söyleyen ve yaşanan olayları anlatan Şahin, "Geçen yıl 23 Aralık günü, her zamanki gibi ben ve Menemenli yurttaşlarım, aynı iyi niyetle ve aynı heyecanla bize katılacak olan konuklarımızı, istasyon meydanında bekledik. Her törende bazı aksaklıklar yaşanabilir. Ancak geç kaldığı halde, "Beni niye beklemediniz" diye kendi partisinin belediye başkanını ihraç ettiren bir parti genel başkanına, herhalde şimdiye kadar rastlanmamıştır. Mensubu olmaktan onur ve gurur duyduğum CHP'den, merkez Disiplin Kurulu'nun 28.04.2006 tarih ve 2006/21 sayılı kararıyla ihraç edilmiş bulunmaktayım. Biz Cumhuriyetçiler, biz Kemalistler, 1920 koşullarında olduğu gibi kim hain, kim yurtsever arayışına dönmüş durumdayız. Bu da yetmiyormuş gibi, kendi aramızda ihaneti sorguluyoruz. Birbirimize en ağır saldırıları yapıyoruz" şeklinde konuştu.

İhracın hukuk dışı olduğunu söyleyen Şahin, "CHP Yüksek Disiplin Kurulu, mevcut parti yönetimin anlayışının tipik bir örneğini daha ortaya koyarak hiçbir somut delil ve olay göstermeden, çok genel ve afaki suçlamalarla, hiçbir hukuki nedene dayanmayan bir kararla beni, partimden ihraç etmiş bulunmaktadır. Karar, öylesine çelişkili ve hukuktan yoksundur ki; karar metnine, kendilerince zaten suçumu sabit gördüklerinden, "Savunma tanıklarının ifadelerine itibar olunmamıştır" şeklinde bir ifade yazmaktan bile çekinmemişlerdir. İfadeyle sanıyorum ki Cumhuriyet tarihimizin parti içi hukukunda kendilerini kaydetmiş bulunuyorlar ve bu kararlarıyla varabildikleri en ileri hukuk anlayışını gösteriyorlar. Yurdun dört köşesindeki CHP'li arkadaşlarımın ve partimize umut bağlayan yurttaşlarımın, her seçim sonrası alınan neticeden sonra "Neden böyle oluyor" sorusunun cevabının, olduğu için görülmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Konuşmaları zaman zaman alkışlarla ve "Yanındayız" sloganlarıyla kesilen Şahin, "Partimiz, köklü bir partidir. Partimizin elbette kayıt defterleri, kütüğü, soy ağacı vardır. Partimizin kayıt defterlerinden Tahir Şahin'in bu yöntemle silinmesi, elbette bana acı vermektedir. Ancak bana, partili arkadaşlarımın yüreğinden silinmek, yurttaşlarımın gönlünden silinmek daha büyük acı verir" diyerek; "Beni, defterden silebilirsiniz ancak partili arkadaşlarımın gönlünden asla silemezsiniz. Bu tahtı koruma uğruna sürdürülen kıyım devam ediyor. Birçok arkadaşımız, mahkemelere başvurarak haklarını aradı ve partimize geri döndü. Ben de hakkımı aramak için gereken hukuki yollara başvuracağım. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Menemen'de laiklik çağrısı yaparak, şeriata geçit yok diye nasıl haykırdıysak, bugün de yarın da aynı haykırışı yiğitçe seslendirmeye devam edeceğiz" dedi. Şahin, konuşmasının ardından alkışlarla salondan ayrıldı.

İhraç kararının ardından, basın mensuplarının "CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a 'kırgın mısınız" sorusuna Başkan Şahin, "Benim kimseye kırgınlığım yok ve olamaz da. Kırgınlık ve kızgınlıkla hizmet yapılmaz. Ben, CHP'li doğdum, CHP'li devam edeceğim. Bu kararın, hukuk yoluyla yargıdan döneceğine inanıyorum" diyerek başka partilerden teklif gelmediğini ve başka partilere gitmesinin mümkün olmadığını söyledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title