Haberler

İzmir: Maganda Kurşunu Kurbanı Kadının Evinde Hüzün Var

İzmir'in Kemalpaşa İlçesi'ne Bağlı Bağyurdu Beldesi'nde Havaya Rastgele Açılan Ateş Sonucu Hayatını Kaybeden Genç Kadının Yakınları Büyük Üzüntü Yaşıyor. Olayın Meydana Geldiği Anda Sokakta Oyun Oynayan ve Annelerinin Kanlar İçinde Yerde Yattığını Görerek Yakınlarına Haber Veren 5 ve 12 Yaşındaki Çocukların Görüntüsü İse, Yakınlarının Yüreklerini Dağlıyor.

İzmir'in Kemalpaşa İlçesi'ne bağlı Bağyurdu Beldesi'nde havaya rastgele açılan ateş sonucu hayatını kaybeden genç kadının yakınları büyük üzüntü yaşıyor. Olayın meydana geldiği anda sokakta oyun oynayan ve annelerinin kanlar içinde yerde yattığını görerek yakınlarına haber veren 5 ve 12 yaşındaki çocukların görüntüsü ise, yakınlarının yüreklerini dağlıyor.

Kemalpaşa İlçesi'ne bağlı Bağyurdu Beldesi'nde Ramazan ayının ilk günü, geleneksel hale gelen havaya ateş açılmasıyla kutlanıyor. Bu yıl kutlamalarda üzücü bir olay yaşandı. Havaya ateş açan kimliği belirsiz bir vatandaş, evinin balkonunda temizlik yapan Gülbeyaz Başsaatçi'nin ölümüne neden oldu. Yaşanan üzücü olayın ardından güvenlik güçleri ateş açan şahsı bulmaya çalışırken, talihsiz kadının evinde ise hüzün yaşanıyor. Hayatını kaybeden 33 yaşındaki Gülbeyaz Başsaatçi'nin yakınları olayı kınarken, havaya ateş açılmasının bir an önce yasaklanması gerektiğini söyledi. Annesinin öldüğünden habersiz sokakta arkadaşlarıyla oynayan ve elinde kraker ile gezen 5 yaşındaki Çağrı, annesinin dönmesini bekliyor. Annesinin başına kötü birşey geldiğini bilen ancak, öldüğünü anlamayan minik Çağrı, herşeyden habersiz yaşanan olayı anlattı. Ağlamamak için kendini zor tutan 5 yaşındaki Çağrı Başsaatçi, "Ben sokakta oynuyordum. Annem evde temizlik yapıyordu. Sokakta iki kişi ateş ediyordu. Sonra eve gittim. Balkonda annem yatıyordu. Ağzından kan geliyordu. Hemen ağabeyimi çağırdım. Ağabey diye bağırdım" dedi. Kardeşinin seslenmesi üzerine eve giden ve annesini kanlar içinde bulan 12 yaşındaki Cavit Başsaatçi, "Çağrı bağırınca eve gittim. Annem yerde yatıyordu. Hemen komşulara haber verdik. Ambulansla annemi hastaneye götürdüler" dedi.

Havaya açılan ateş sonucu hayatını kaybeden Gülbeyaz Başsaatçi'nin komşusu ve akrabası olan Hasan Bali, Ramazan'ın ilk günü geleneksel hale gelen havaya ateş açılmasının son derece saçma olduğunu söyledi. 2 küçük çocuğun annesiz kaldığını belirten Hasan Bali, "Ben böyle bir saçmalık görmedim. Yaşanan son derece trajik bir olay. Yetkililer bir an önce bu duruma el koymalı. Daha kaç kişi maganda kurşunu ile hayatını kaybedecek" dedi. Hasan Bali, önceki gün akşam saatlerinde meydana gelen olaydan 7-8 dakika sonra haberi olduğunu belirterek, "Büyük oğlu gelerek annesinin vurulduğunu söyledi. Hemen gittim. Nabzı atıyordu. Ambulans ile Turgutlu Devlet Hastanesi'ne kaldırdık. Yolda nabzı durdu. Bugün akşama doğru toprağa vereceğiz" diye konuştu.

Hasan Bali, havaya ateş açma geleneğinin her yıl Ramazan'ın ilk günü olduğunu, bu yıl ise her zamankinden daha çok ateş açıldığını belirterek, "Uyarılar ve o kadar ölen insana rağmen, insanlarımız havaya ateş açmaktan zevk alıyor. Geçen yıl bunun yarısı kadar ateş açılmıştı. Bu yıl yaklaşık bin el mermi sıkıldı. 15 dakika boyunca savaş varmış gibi oldu. Yazık, çocuklar annesiz kaldı" ifadelerini kullandı.

Bağyurdu Jandarma ekipleri, olayla ilgili soruşturmayı çok yönlü olarak sürdürüyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title