Haberler

İzmir: Dyp'den Tiyatrolu Eylem

Doğru Yol Partisi (DYP) İzmir İl Teşkilatı üyeleri, yaşanan sağlık sorunlarına çözüm bulunması ve sağlık politikalarında yapılan yanlışlıklardan vazgeçilmesi için eylem yaptı. Eylemde, 2 çocuklu şehit eşinin hastanelerde yaşadığı sorunlar tiyatro oyunuyla anlatıldı.

Doğru Yol Partisi (DYP) İzmir İl Teşkilatı üyeleri, yaşanan sağlık sorunlarına çözüm bulunması ve sağlık politikalarında yapılan yanlışlıklardan vazgeçilmesi için eylem yaptı. Eylemde, 2 çocuklu şehit eşinin hastanelerde yaşadığı sorunlar tiyatro oyunuyla anlatıldı.

Konak Meydanı'nda düzenlenen eylemde bir basın açıklaması yapan DYP İzmir İl Başkanı Turhan Arınç, hükümetin sağlık politikasını eleştirdi. Arınç, "Sağlık en temel insan hakkıdır. Zira, sağlık insan yaşamının kendisidir. İnsanların var olabilmesi, kaliteli daha uzun bir yaşam sürdürebilmesi için öncelikle sağlıklı ve sağlam olmaları gerekir. Ancak AK Parti hükümeti insani değerlerden ve bilimsel verilerden uzak, Anayasa'ya aykırı, sadece parasal ölçüleri ele alan bir sağlık hizmeti anlayışı sergilemektedir. Milletimizin sağlıklı bir toplum olmasını hiçe saymakta, yaşama hakkın önünü tıkamaktadır. Sağlık harcamalarını kısıtlayarak bütçede tasarruf sağlanamayacağını, aksine hastalıkların çoğalmasıyla tıbbi masrafların artacağını, toplumsal yaraların çoğalacağını AK Parti hükümetinin bilmesini istiyoruz" diyerek hükümetin IMF emrinde değil, milletin hizmetinde olması gerektiğini söyledi.

Eylemciler, ellerinde hükümeti protesto eden pankartlarla slogan attı. Basın açıklamasının ardından vatandaşların hastanelerde yaşadığı sağlık problemleri tiyatro oyunuyla anlatıldı. Oyunda bir şehidin eşi ve 2 çocuğu canlandırıldı. Bayılan annelerinin arkasından ağıtlar yakan çocuklar, "Bizi kim hastaneye götürecek, ilaç verecek? Babamız şehit olduğunda 'endişelenmeyin, devlet babanız var' demişlerdi. Hani devlet nerde" diyerek gözyaşı döktü. Oyuncular daha sonra ellerindeki Türk bayrağını açarak hükümeti protesto ettiler.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title