Haberler

İzmir'deki Operasyonlarda 12 Tutuklama

İzmir'de Araç Kundaklama, Ses Bombası Atılması, Molotofkokteyli Atma, Korsan Gösteri Yapma Eylemlerini Gerçekleştirdikleri İddiasıyla Yakalanarak Adliyeye Sevk Edilen, Terör Örgütü Üyesi Oldukları İleri Sürülen 22 Kişiden 12'si Tutuklandı.

İzmir'de araç kundaklama, ses bombası atılması, molotofkokteyli atma, korsan gösteri yapma eylemlerini gerçekleştirdikleri iddiasıyla yakalanarak adliyeye sevk edilen, terör örgütü üyesi oldukları ileri sürülen 22 kişiden 12'si tutuklandı.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye gönderilen 22 kişiden 4'ü, nöbetçi savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Diğer 18 zanlı mahkemeye sevk edildi. Zanlılardan 12'si mahkemece tutuklanırken, 6'sı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İzmir'in Kadifekale semtinde yapılan korsan gösteri ve Güzeltepe semtinde otobüs kundaklanmasının ardından polisin gerçekleştirdiği operasyonlarda, ilk aşamada 27 kişi yakalanmış, otobüs kundaklanması olayına karıştıkları ileri sürülen 2 zanlı yaşları küçük olduğu için 1 gün gözaltında tutulduktan sonra dün adliyeye sevk edilmiş ve tutuklanmıştı.

Örgüt üyelerine ''yardım ve yataklık ettikleri'' ileri sürülen 3 kişi de cumhuriyet savcılığında ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title