Haberler

İstanbul: Mastercard, Frost &sullivan Tarafından "2006 Yılın Şirketi Ödülü" ile Ödüllendirildi

Mastercard Worldwide Temassız Ödeme Pazarındaki Başarısından Dolayı Dünyanın En Büyük Pazar Araştırma Şirketi Frost &sullivan Tarafından "2006 Yılın Şirketi Ödülü" ile Ödüllendirildi.

MasterCard Worldwide temassız ödeme pazarındaki başarısından dolayı dünyanın en büyük pazar araştırma şirketi Frost &Sullivan tarafından "2006 Yılın Şirketi Ödülü" ile ödüllendirildi.

Şirketlerin iş geliştirme, rekabet stratejisi ve yenilikçi yapıları gibi pek çok kriterin değerlendirildiği ödüle, bu yıl geleceğin ödeme teknolojisi olarak tanımlanan ve ödeme sistemlerinde devrim yaratan ürünü PayPass ile MasterCard layık görüldü. MasterCard'a ödül getiren MasterCard PayPass uygulaması 2002 yılında Amerika'da başlatıldı ve Asya Pasifik bölgesinde yeni uygulamalar ile devam etti. Temmuz 2006'ta Avrupa'da ilk kez Türkiye'de Garanti Bankası'nın "Bonus Trink" kredi kartıyla lanse edilen ürün, pratik ve hızlı kullanımıyla düşük tutarlı ödemelerde nakite alternatif olarak geliştirildi. MasterCard PayPass, belli miktarın altındaki ödemeler için POS cihazından geçirme, otorizasyon alınması ve slip imzalanması gibi süreçleri ortadan kaldırarak, kartın yalnızca cihaza dokunmasıyla (Dokun-geç özelliği) ödeme yapma olanağı sunuyor. Belirlenen harcama miktarı üzerinde de normal kartların uygulandığı imza ve chip&pin uygulamasına devam ediliyor. Yurt dışında MasterCard'ın geçerli olduğu tüm satış noktalarında kullanabilen ve bozuk para derdine son veren MasterCard PayPass, tüm dünyada özellikle hızın önemli olduğu fast-food, kafe ve sinema gibi yerlerde zamandan tasarruf sağlıyor.

MasterCard adına ödülü kabul eden MasterCard Worldwide Chip Grup Başkanı Toni Merschen, "Öde-geç" özelliği sağlayan temassız ödemeler ticarette nakit paranın yerini alması açısından önemli bir role sahip. MasterCard PayPass teknolojisindeki öncülüğümüz, bu alandaki yenilikçi yaklaşımımızı gösteren 'Frost & Sullivan Yılın Şirket Ödülü'nü almaktan son derece mutluyuz. MasterCard PayPass teknolojisinin başarılı bir şekilde ABD'de uygulanmaya başlamasının ardından İskoçya'da The Royal Bank ve Türkiye'de Garanti Bankası ile 2006 yılında 'Dokun-geç' özelliğini sağlayan bu teknolojinin yaygınlaşmasından oldukça memnunuz" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title