Haberler

İstanbul: İstanbul Ticaret Üniversitesi'nin 2006-2007 Eğitim Yılı Açılış Töreni

İstanbul Ticaret Üniversitesi'nin 2006-2007 Eğitim Yılı Açılış Töreni, İstanbul Valisi Muammer Güler ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın Katılımıyla Gerçekleşti.

İstanbul Ticaret Üniversitesi'nin 2006-2007 eğitim yılı açılış töreni, İstanbul Valisi Muammer Güler ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın katılımıyla gerçekleşti.

İstanbul Ticaret Odası Vakfı tarafından kurulan İstanbul Ticaret Üniversitesi, düzenlenen törenle 2006-2007 akademik yılını açtı. Açılış töreninde İstanbul Valisi Muammer Güler, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş, Üniversitenin Mütevelli Heyeti Başkanı Sönmez Köksal ve Rektör Prof. Dr. Ateş Vuran, öğretim üyeleri ile öğrenciler hazır bulundu.

Üniversitenin Eminönü'ndeki binasında gerçekleşen törenin açılış konuşmasını yapan İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ateş Vuran, 6. yıla 5 fakülte 2 Meslek Yüksek Okulu, 3 Enstitü ve 5 Merkez ile girdiklerini, bu yıl kayıt olan 1270 öğrencinin ve yüzde 95 doluluk oranıyla eğitim vermelerinin üniversitenin eğitim kalitesini gösterdiğini söyledi. Üniversitenin fiziki mekan problemini çözmek için uğraştıklarını ifade eden Prof. Dr. Ateş Vuran, "Öğrencilerini kendi evlatlarından farklı görmeyen öğretim üyelerimize teşekkürü bir borç biliyorum" dedi. Başkan Kadir Topbaş'tan, üniversitenin Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan bahçesinin kendilerine tahsisinin devam etmesini isteyen Vuran, "Sayın Başkanımızın gözlerinden bu konunun hallolduğunu hissediyorum" diye konuştu.

Sözlerine, "İstanbul artık bilim ve üniversiteler şehri. Sayın rektörümüzün telepatisinin ne kadar güçlü olduğunu buradan ifade etmek istiyorum" diyerek başlayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, üniversiteye tahsis edilen arazinin tahsisinin devam edeceğini açıkladı. Üniversitelerin ürettikleri bilgiyle ülkelerin geleceği için hayati önem taşıyan ve bu bilgi birikimini yeni nesillere aktararak gençleri hayata hazırlayan eğitim kurumları olduğunu vurgulayan Başkan Topbaş, "İstanbul artık bilim ve üniversiteler şehridir. Kültür, sanat, finans, turizm ve kongreler şehri olma yolunda önemli adımlar atmıştır" dedi.

Topbaş, "Üniversitelerimizin bilginin önemini kavrayan, araştıran, teknolojik gelişmeleri inceleyen, sorunlara çözüm üretebilen, bakış açısı geniş, düşünceye saygılı, hoşgörülü nesiller yetiştirmeleri gerekiyor. 14'ü vakıf üniversitesi toplam 19 üniversitesi ile "Projem İstanbul" çalışmasını başlattık. İstanbul'un üniversiteler açısından zenginliğinin farkında olarak üniversitelerimizle Türkiye'ye örnek teşkil edecek bir işbirliğine imza atıyoruz. 'Projem İstanbul' kapsamında bu üniversitelerdeki öğrencilerin ulaşım, planlama, sağlık, toplum refahı, sosyal yardım, kültür, turizm ve tanıtım gibi konulardaki bilimsel çalışmalarına maddi destek sağlıyoruz ve malzeme desteği veriyoruz. İnanıyorum ki bu çok önemli birliktelikle şehrini düşünen, şehriyle ilgili projeler üreten gençlerimizle belediyemizi kaynaştırmış olacağız" açıklamasında bulundu.

İstanbul Valisi Muammer Güler de, İstanbul Ticaret Üniversitesi'nin Türkiye'nin en önemli vakıf üniversitelerinden biri haline geldiğini belirterek, "Evrensel bilime katkı sağlayan, eğitimli, çağdaş ve katılımcı bireyler yetiştiren üniversitenizin açılış töreninde bulunmaktan mutluluk duyuyorum" diye konuştu.

Üniversitelerin ülkelerin ekonomisine katkı sağlayan üretken insanlar yetiştirdiğine dikkat çeken Vali Güler, "Sevgili öğrenciler, sizlerin milli ve manevi değerler ile Atatürk ilkelerine bağlı yetişeceğinize olan inancım tamdır. Gençlerimizden uzlaşı ve hoşgörüyü elden bırakmamalarını diliyorum" açıklamasında bulundu.

İstanbul Ticaret Üniversitesi'nin çok kısa zamanda önemli mesafeler katettiğini ifade eden İTO Başkanı Murat Yalçıntaş ise İTO'nun üniversiteye verdiği desteğin fiziki mekan problemini çözme konusunda da süreceğini söyledi. Türkiye'deki değişime ayak uydurmanın ve ülkemizi daha ileri taşımanı yolunun hür teşebbüsün istediği donanımda insanlar yetiştirmekten geçtiğine dikkat çeken Murat Yalçıntaş, "Hür insanlar hür bir eğitimle yetişir. Bu nedenle Türk eğitim sisteminin önündeki yasakları kaldırmalıyız. Geçmişteki kısır çekişmeler nedeniyle ekonomimiz yetişmiş kalifiye eleman bulmakta zorlanıyor. Bilim mutlaka ama mutlaka özgürlükçü olmak zorundadır. Bilimsel bir ortamda ideolojik yaklaşımlar olmamalıdır" şeklinde konuştu.

Törende konuşmaların ardından Sanatçı Zara ile Fikret Erkaya yönetimindeki Maltepe Musiki Eğitimi Cemiyeti İstanbul şarkı ve türkülerinden oluşan bir konser verdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title