Haberler

İstanbul'daki Uyuşturucu Operasyonu... - ''şifre'' Adı Verilen Operasyon Kapsamında 1 Milyon 97 Bin 898 Adet ''Captagon'' Adlı Uyuşturucu Ve Uyarıcı Nitelikte Hap Ele Geçirildiği Açıklandı

İstanbul'da düzenlenen ve ''Şifre'' adı verilen operasyon kapsamında 1 milyon 97 bin 898 adet ''Captagon'' adlı uyuşturucu ve uyarıcı nitelikte hap ele geçirildiği, olayla ilgili 16 kişinin yakalandığı açıklandı.

İstanbul'da düzenlenen ve ''Şifre'' adı verilen operasyon kapsamında 1 milyon 97 bin 898 adet ''Captagon'' adlı uyuşturucu ve uyarıcı nitelikte hap ele geçirildiği, olayla ilgili 16 kişinin yakalandığı açıklandı.

Narkotik Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi Başkanlığı ile yürütülen ''Şifre'' adlı operasyon kapsamında 1 milyon 97 bin 898 adet ''Captagon'' adlı hap ele geçirildiği, İstanbul, Kilis, Mersin ve Kırklareli'de toplam 16 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

AA muhabirinin polis yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Bulgaristan'dan Ortadoğu ülkelerine sentetik uyuşturucu kaçaklığı yapan kişilere yönelik yaklaşık 6 ay önce çalışma başlatıldı.

Konuyla ilgisi olduğu belirlenen ve telefon görüşmeleri dinlenen kişilerin yaptıkları şifreli konuşmaları çözen ekipler, bu kişilerin Bulgaristan'dan getirdikleri uyuşturucu ve uyarıcı nitelikli ''Captagon'' adlı hapı Türkiye üzerinden Suriye'ye, oradan da diğer Ortadoğu ülkelerine sevk edecekleri bilgisine ulaştı.

Bunun üzerine Kapıkule Sınır Kapısı'ndan giriş yapan bir TIR'ı takibe alan ekipler, İstanbul'da durdurarak aradıkları aracın çeşitli yerlerine saklanan 1 milyon 97 bin 898 adet ''Captagon'' adlı hap ele geçirdi.

Söz konusu TIR'ın inşaat, turizm ve uluslararası nakliyat alanlarında faaliyet gösteren bir ailenin şirketine kayıtlı olduğunu belirleyen polis, operasyonu genişleterek, bu şirketin yönetim kurulu başkanı C.H ve aileden 9 kişinin de aralarında bulunduğu toplam 16 kişiyi gözaltına aldı.

Polisteki işlemleri tamamlanan 16 kişi, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi. Olayla ilgileri görülen 3 kişinin de arandığı belirtildi.

-SOKAK SATICILARINA YÖNELİK OPERASYON-

Öte yandan, İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Gaziosmanpaşa ve Bahçelievler'de sokak satıcılarına yönelik düzenlenen operasyonlarda da, 7 kişi gözaltına alındı.

Bu kişilerin üzerlerinde ve kaldıkları yerlerde yapılan aramalarda, 48 kilo 160 gram esrar, 6 bin 900 adet sentetik uyuşturucu, 331 kök hintkeneviri ve 1 tabanca ele geçirildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title