Haberler

İstanbul'da Sağanak Yağış Uyarısı -Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş: "Sağanak Yağış Özellikle Sarıyer, Beykoz, Üsküdar, Beşiktaş ve Küçükçekmece Gibi İlçelerde Ciddi Anlamda Hissedilecek"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'da Bu Sabahtan İtibaren Başlayan Sağanak Yağışın Özellikle Sarıyer, Beykoz, Üsküdar, Beşiktaş ve Küçükçekmece Gibi İlçelerde Ciddi Anlamda Hissedileceğini Belirterek, "İlgili İlçelere Uyarılarımızı Yaptık, Vatandaşlarımızı da Uyarıyoruz" Dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'da bu sabahtan itibaren başlayan sağanak yağışın özellikle Sarıyer, Beykoz, Üsküdar, Beşiktaş ve Küçükçekmece gibi ilçelerde ciddi anlamda hissedileceğini belirterek, ''İlgili ilçelere uyarılarımızı yaptık, vatandaşlarımızı da uyarıyoruz'' dedi.

Topbaş, AKOM'da düzenlediği basın toplantısında, sağanak yağışa yönelik alınan önlemlere ilişkin bilgi verdi.

Bu sabahtan itibaren kentin soğuk hava dalgasının etkisine girdiğini ve yağışların görüldüğünü belirten Topbaş, bugün kente düşen yağış ortalamasının metrekareye 15 kilogram olarak tespit edildiğini söyledi.

Topbaş, ilerleyen saatlerde 60-80 kilometre hıza ulaşacak olan ve yıldız-poyraz yönünden gelecek rüzgarla birlikte ciddi yağış beklendiğini belirterek, şunları kaydetti:

''Şu anda Balıkesir üzerinde olan yoğun yağışın İstanbul'u da etkilemesi beklenmekte. Yağış özellikle Sarıyer, Beykoz, Üsküdar, Beşiktaş ve Küçükçekmece gibi ilçelerde ciddi anlamda hissedilecek. Bu nedenle biz AKOM olarak teyakkuz durumundayız. Şu anda 1658 personelimiz, 285 aracımız arazide. İlgili ilçelere uyarılarımızı yaptık, vatandaşlarımızı da uyarıyoruz. Dikkatli, tedbirli olmak lazım.''

Topbaş, doğal afet boyutunda ciddi yağışlar geldiğinde ne kadar tedbir alınsa da yetersiz kalınabildiğini ifade ederek, AKOM'da İtfaiye Daire Başkanlığı, Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü, Altyapı Müdürlüğü, İSKİ, İDO, İETT, Beyaz Masa ve Sosyal İdari İşler Müdürlüğü ile Lojistik Destek Merkezi birimlerinin çalışmalarını sürdürdüğünü bildirdi.

Geçen yağmurun Beykoz'da yol açtığı sel baskını sonrasında orada hayatın normale döndüğünü dile getiren Topbaş, benzer olayların yaşanmaması dileğinde bulundu.

-SÜRÜCÜLERE UYARI-

Kadir Topbaş, dikkatli olmaları konusunda uyardığı sürücülerin sabırlı ve dikkatli olarak başkalarına sıkıntı vermeden trafikte seyretmelerinin önemini de vurguladı.

Toplu taşıma için ek seferler koyduklarını dile getiren Topbaş, vatandaşların toplu taşıma araçlarını tercih etmelerini istedi.

Topbaş, yağışın 1 Kasım Çarşamba gününe kadar İstanbul'u etkisi altına alacağını ve zaman zaman değişik saatlerde farklı bölgelerde yoğunluğunu hissettireceğini belirterek, ''İnşallah bir sıkıntı olmadan atlatırız'' temennisinde bulundu.

-AKOM'DAN AÇIKLAMA-

Bu arada, AKOM'dan ''İstanbul'da Sağanak Yağış Uyarısı'' başlığıyla yapılan yazılı açıklamada da Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden alınan hava tahmin raporlarına göre kentin bu geceden itibaren şiddetli yağışın etkisi altına gireceği belirtildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin tüm birimleri ve AKOM'un, vatandaşların sıkıntı yaşamaması için tüm tedbirleri aldığı dile getirilen açıklamada, yağışla ilgili uyarılan ilçe belediyeleri ile alınan tedbirler hakkında koordinasyon sağlandığı kaydedildi.

Açıklamada, şu bilgiler verildi:

''Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü, gündüz 320, gece 173 personel, 26 kanal açma aracı, 64 küçük kanal açma aracı, 39 kepçe, 61 kamyon ile muhtemel göllenmelere karşı çalışma yapacak. İtfaiye Daire Başkanlığı 60 istasyonda görevli 670 itfaiye personeli, Lojistik Destek Merkezi 150 personeli, Katı Atık Değerlendirme Müdürlüğü 95 araç, 345 personel ile muhtemel olumsuzluklara karşı hazır bekletiliyor.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title