Haberler

İstanbul'da Cenaze Töreni Hazırlıkları

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Erbakan'ın Cenaze Törenine Katılacak Cemaat İçin Fatih Camisi'nin Çevresindeki Caddelere de Ekran Yerleştirileceğini Bildirdi.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, eski Başbakan ve Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın cenaze törenine katılacak cemaat için Fatih Camisi'nin çevresindeki caddelere de ekran yerleştirileceğini bildirdi.

Fatih Camisi'nde incelemelerde bulunarak, burada basın mensuplarına bilgi veren Demir, "Erbakan Hocanın, Türkiye'de siyasetin normal zeminine oturmasında olağanüstü gayreti olan ve Türk siyasi hayatının, üzerinden ne kadar yıl geçerse geçsin daima mihenk taşlarından biri olduğunu düşünüyorum" dedi.

Yarın yapılacak cenaze töreniyle ilgili bilgi veren Demir, Edirnekapı'ya kadar toplu taşıma araçlarının aktif olarak çalıştığını, gerek Beşyüzevler'den, gerekse metrobüs yoluyla Edirnekapı'ya kadar gelecek vatandaşların, yürüyerek cenaze törenin yapılacağı Fatih Camisi'ne ulaşabileceklerini söyledi.

Ayrıca Saraçhane, Eminönü, Taksim yönünden de insanların camiye yürüyerek ulaşacaklarını düşündüğünü belirten Demir, "Çünkü mesafenin uzun olmadığını düşünüyorum. Buradan toplanan halkın, bir düzen içerisinde, Fevzi Paşa'dan, Akdeniz Caddesi'nden Vatan'a oradan da kabristana, huzur içerisinde gidebileceklerini umut ediyorum. Herhangi bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum" dedi.

Camide şu an restorasyon çalışmalarının devam ettiğini anımsatan Demir, caminin tarihinin en büyük restorasyonunu gördüğünü söyledi.

Demir, cenaze namazınını kılınacağı yer, kullanılacak kapı ve çevresinin restorasyonunun, bu akşam geç vakitlere kadar çalışılarak bitirileceğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Bu kapının daralmış kısmını da genişleteceğiz ve kapıyı eski haline getireceğiz. İskelelerden kurtulacağız inşallah. Buradan insanların tahliyesini rahatlıkla sağlayacağız. 2 günlük çalışma neticesinde bir sıkıntı görülmüyor. Bizim camide çalışan yaklaşık 200 kişilik ekibimiz var. Ayrıca müteahhitlerin de bütün ekipleri burada. Çevre düzenlemesinde çalışan, Fatih Belediyesinin Fen İşleri ve Park Bahçeler Müdürlüğüne ait müteahhitler yoğunlukla çalışıyorlar. Ben, Hocamıza layık bir cenaze namazının ve törenin olacağını düşünüyorum."

-BAZI CADDELERE NAKLEN YAYIN-

Demir, caminin restorasyonda olması nedeniyle yarın ancak caminin iç kısmının 3'te birinin kullanılabileceğini kaydederek, bu sebeple, şu ana kadar insanların kullanımına kapalı yeşil alanların da cenaze töreni için kullanıma açılacağını ifade etti.

Belediye Başkanı Demir, bu çalışmaların da yeterli olamayacağı düşünülerek, cemaatin bir kısmının, Feyzi Paşa'da, Malta Çarşısı'nda, Darüşşafaka ve Haliç Caddesi'nde olabileceğini öngörerek, oralara da cenaze namazını naklen aktaracak ekranlar yerleştireceklerini belirtti.

"Dolayısıyla insanlar bulunduğu yerden cemaate ve cenaze namazına iştirak edebilecek" diyen Demir, basının işini rahatlıkla yapabilmesi için de cami avlusunun musalla taşını gören bölümüne platform kurulacağını, yabancı konuklar ile Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Erdoğan'ın rahatlıkla cenaze namazlarını kılabilecekleri, üstü örtülü bir mekan düşündüklerini ifade etti.

Demir, "Ümit ediyorum ki bize yaraşır, Erbakan Hocamıza yaraşır bir tören olur. Ben rahmetli Turgut Özal Bey'in de cenazesine şahit olmuştum burada. Tahmin ediyorum ki öyle tarihi bir gün daha yaşanacak" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title