Haberler

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden İsfalt Açıklaması

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden, 'Birçok Ülkede Uygulanan Yeni Asfalt Teknolojilerinin Ülkeye Kazandırılması İçin Araştırmalar Başlatan İsfalt'ın, Bu Çalışmalar Sayesinde Hem Şirket, Hem de İstanbullular Yararına Bir Çalışma Yaptığı' Bildirildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden, ''birçok ülkede uygulanan yeni asfalt teknolojilerinin ülkeye kazandırılması için araştırmalar başlatan İSFALT'ın, bu çalışmalar sayesinde hem şirket, hem de İstanbullular yararına bir çalışma yaptığı'' bildirildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, İSFALT'ın, Euro Asfalt firması ile yaptığı sözleşme kapsamında aldığı eğitim ve danışmanlık hizmeti hakkında daha önce kamuoyunun bilgilendirildiği, ancak, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, dün akşam bir televizyon programında yönelttiği sorular üzerine açıklama yapılması gereğinin duyulduğu ifade edildi.

Açıklamada, asfalt eğitimi veren kişilerin isim ve verdikleri eğitimler şöyle belirtildi:

''Prof. Dr. Ronald Blab; Viyana Teknik Üniversitesi'nde Yol Kürsüsü Başkanı ve Yol Üstyapı Yönetim Sistemi ve Yol Üstyapı Tabaka Tasarım Uzmanı. İstanbul'da 'Yol Üst Yapı Yönetim Sistemleri' hakkında eğitim verdi.

Prof. Dr. Siegfried Huschek; Devlet Üniversitesi Yol Yapı Enstitüsü Başkanı ve Agrega, Malzeme ve Asfalt Karışımlar Uzmanı. İstanbul'da 'Agrega özellikleri, yol yüzeylerindeki sürtünme ve kayma direnç özellikleri ve agregaların cilalanma değerleri' konusunda eğitim verdi.

Jürgen Ballandies; Emülsiyon Üretim Uzmanı. 'Emülsiyon üretimi ve üretim makinelerinde yapılabilecek dönüşümler' üzerinde eğitim verdi.

Herbert Tschersich; İnzitu Recylin ve Reclaim Uzmanı. İstanbul'da 'köy yollarına daha ucuz yapılabilecek yerinde geri dönüşüm ve çimento katkılı geri dönüşüm malzeme uygulamaları' konusunda eğitim verdi.

Siegfried Sadzuliwsky; Mastik asfalt uzmanı. İstanbul'da 'mastik asfalt üretimi ve çelik köprüler üzerine uygulamaları' konusunda eğitim verdi.

Wielfried Schellenberger; Yol Yapımları, Asfalt Dizaynları ve Stone Mastik Asfalt Uzmanı. İstanbul?da 'Stone Mastik Asfalt Malzeme Seçimi, üretimi ve uygulaması' hakkında eğitim verdi.

Mathias Körnig; İnşaat Yüksek Mühendisi. 'Asfalt üretimi ve iş makineleri kullanımı' konusunda eğitim verdi.

Anders Jacobsen; İnşaat Yüksek Mühendisi. 'Asfalt uygulamaları' konusunda eğitim verdi.''

Açıklamada, özel sorunlar için gelen uzmanların hazırladıkları raporlarla ilgili de şu bilgilere yer verildi:

''Siegfried Sadzulewsky; özel bir asfalt firması Ar-Ge müdürü, 'İstanbul Haliç Köprüsü ve Galata Köprüsü üzerine uygulanan asfaltları inceleyerek yeniden yapılmaları esnasında izlenmesi gereken yol üzerine' rapor hazırladı.

Dr. Burghard Schram; Özel bir mühendislik firmasında uzman jeolog. 'İstanbul ve çevresinde bulunan taş ocaklarının jeolojik ve stratigrafik oluşumlarının incelenmesi ve taşların jeolojik özelliklerinin tespit edilmesi' üzerine rapor hazırladı.

Dr. Dieter Schreyer; Özel bir mühendislik firmasında uzman mineralog. 'İstanbul ve çevresinde bulunan taş ocaklarındaki agregaların mineralojik ve petrografik özelliklerinin belirlenmesi' üzerine rapor hazırladı.

Norbert Piekareck; Özel bir termal yağ sistemleri firması genel müdürü, termal yağ sistemleri uzmanı. 'İSFALT'a ait asfalt plentlerinde bitüm ve termal yağ hatları konusunda inceleme yaparak yapılması gereken işlemler' hakkında rapor hazırladı.

Manfred Leicher; Özel elektronik firmasında genel müdür, otomasyon uzmanı. 'İSFALT'a ait asfalt plentlerinin otomasyon sistemleri incelenerek geliştirilmesi gereken konular' üzerinde rapor hazırladı.''

Jürgen Ballandies, Andre Walter ve Helga Baumgartner isimli uzmanlarında özel uygulamalar için geldiği belirtilen açıklamada, uzmanların Berlin Teknik Üniversitesi, Viyana Teknik Üniversitesi ve Danimarka'dan geldikleri, tecrübelerinin ise 10 ila 48 yıl arasında olduğu kaydedildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title