Haberler

İsmet Arzuman Hakemliği Bırakma Kararı Aldı

Hakemlik Kariyerine 1993 Yılında Bal Ligi'nde Oynanan Mke Ankaragücü-çorumspor Maçında İkinci Yardımcı Hakem Olarak Başlayan Turkcell Süper Lig Hakemi İsmet Arzuman, Hakemliği Bırakma Kararı Aldı. İzmir Bölgesi Hakemi İsmet Arzuman, Konuyla İlgili Detaylı Açıklamayı Yarın Saat 11.00'de İzmir'de Düzenleyeceği Basın Toplantısında Yapacak.

Hakemlik kariyerine 1993 yılında BAL Ligi'nde oynanan MKE Ankaragücü-Çorumspor maçında ikinci yardımcı hakem olarak başlayan Turkcell Süper Lig hakemi İsmet Arzuman, hakemliği bırakma kararı aldı. İzmir Bölgesi hakemi İsmet Arzuman, konuyla ilgili detaylı açıklamayı yarın saat 11.00'de İzmir'de düzenleyeceği basın toplantısında yapacak.

İsmet Arzuman, 33 orta hakemin görev yaptığı Türkiye 1. Futbol Ligi 2003-2004 sezonunda yapılan 306 maçta, 22 maçla en fazla görev verilen hakem olmuştu. 2006-2007 Fortis Türkiye Kupası finali olan Beşiktaş-Kayseri Erciyesspor maçında Kayseri Erciyesspor'un iki net penaltısını vermemekle eleştirildi. 2007 Ekim ayında FIFA kokartının alınmasıyla ilgili olarak, "Beni, bu yöneticilerim FIFA kokartına layık gördü, yine bu yöneticilerimiz kokartımı aldı. FIFA'dan 40 yaş üzerindekilere şans gelmiyor. Boş yere kontenjan doldurmaya gerek yok. 'Eğer uygun görüyorsanız başka bir arkadaşa şans verilmesinde sakınca görmüyorum' dedim. Bu konular benim haddime değil" yorumunu yaptı. Arzuman ayrıca, FIFA listesinden çıkartılması konusunun kamuoyuna yanlış aksettirildiğini vurguladığı ve "Gençlerin önünün açılması için dönemin Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Mustafa Çulcu'ya ben öneride bulunmuştum. Ancak bunun kimse tarafından duyulmasını istememiştim. Ayrıca, listeden çıkartılmam her şeyin sonu değil" sözleriyle bu yöndeki eleştirilere cevap vermişti.

Bu sezon ilk yarıda oynanan Fenerbahçe-Beşiktaş maçı öncesi Fenerbahçe yönetimi, bu maçta Hakem İsmet Arzuman'ı görevlendiren MHK'ye tepki göstermişti. Maçı, Fenerbahçe 2-1 kazandı. Beşiktaş'ın uzatma dakikalarında faul olduğu gerekçesiyle verilmeyen golü, Arzuman'ın göstermediği iddia edilen sarı kartlar maça damga vurmuştu. Maç sonundaki yönetim tepkisi ise Beşiktaş'tan geldi. Siyah-beyazlı yönetim, Arzuman'ın istifasını istedi.

Maçın ardından katıldığı bir televizyon programında yöneltilen 'Hakemliğe devam edecek misiniz?' sorusuna Arzuman, "Bizim emeklilik yaşımız 45. Ben 44 yaşındayım. Bir sezon daha hakemlik yapabilirim. Bu müsabakada hakemliği bırakacak bir olay görmüyorum. Şampiyonluğu belirleyen derbiler yönettim. Bu sıkıntılar hep yaşanacak. Kümeden düşme maçlarını yönettim. Kendi takımımın küme düştüğü maçı yönettim. Maça çıkmak istemedim, ama çıktım ve hiçbir olay yaşanmadı. Türk futboluna katkı sağlayacaksa bırakırım, ama bizimle ilgili bu güven sorunu neden? Bilen var da söylemiyorsa neden? Bu kadar birbirini hırpalayan bir aile nerede var? Art niyetli insanlar bu olaylardan nemalanıyor" cevabını vermişti.

İzmir Bölgesi hakemlerinden İsmet Arzuman, bu sezon 9 Süper Lig, 2 Bank Asya 1. Lig maçı yönetti. Arzuman, Süper Lig'in 11. haftasındaki büyük tepki aldığı Fenerbahçe- Beşiktaş derbisi sonrasında 3 hafta müsabaka yönetmedi.

Turkcell Süper Lig Hakemi İsmet Arzuman son olarak, bir internet sitesinde (Facebook) kendisine yönelik hakaret ve küfürler içeren yorumlarda bulunan kişilerin tespit edilerek, haklarında dava açılması talebiyle İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuruda bulunmuştu.

(UÇ-YK-KÇ-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title